Rostbins Vloženo 11. Únor 2020 Vloženo 11. Únor 2020 Zdravím. Právě jsem parkoval, zařadil jsem zpátečku, pouštím pomalu spojku a začalo to docela silně chrastit. Citovat
Rapid1.0 Vloženo 12. Únor 2020 Vloženo 12. Únor 2020 před 7 hodinami, Rostbins napsal: Zdravím. Právě jsem parkoval, zařadil jsem zpátečku, pouštím pomalu spojku a začalo to docela silně chrastit. Zdravím i Vás, děkujeme za informaci. Máte na nás nějakou otázku? Citovat
Johny.z Vloženo 12. Únor 2020 Vloženo 12. Únor 2020 Nejspíš nedořazená rychlost - zuby v převodovce se o sebe opřely a po puštění spojky se začaly vzájemně drbat. Příště hnout s převodovkou zařazením jedničky (bez puštění spojky) a zkusit nacpat tam zpátečku znovu. 1 Citovat
Rostbins Vloženo 12. Únor 2020 Autor Vloženo 12. Únor 2020 Před hodinou, Johny.z napsal: Nejspíš nedořazená rychlost - zuby v převodovce se o sebe opřely a po puštění spojky se začaly vzájemně drbat. Příště hnout s převodovkou zařazením jedničky (bez puštění spojky) a zkusit nacpat tam zpátečku znovu. Díky, asi to tak bylo, dneska bez problému. Citovat
lubomir.kozak Vloženo 13. Únor 2020 Vloženo 13. Únor 2020 Máme doma Citigo a Fabii a u obou aut problém zařadit zpátečku, buď nejde vůbec a nebo přes zuby. Jediné co pomáhá je nejdříve zařadit jedničku a pak až zpátečku. Citovat
mcpalister Vloženo 13. Únor 2020 Vloženo 13. Únor 2020 Mám občas ten istý problém na Fábii , v servise mi bolo povedané, že v návode je napísané upozornenie, že pred zaradením spiatočky treba 2x vytlačiť spojku. Citovat
DušanV Vloženo 13. Únor 2020 Vloženo 13. Únor 2020 před 47 minutami, lubomir.kozak napsal: Máme doma Citigo a Fabii a u obou aut problém zařadit zpátečku, buď nejde vůbec a nebo přes zuby. Jediné co pomáhá je nejdříve zařadit jedničku a pak až zpátečku. To jsou obvyklé projevy pětistupňové převodovky MQ 100, která se montuje s motory Mpi 44 a 55 kW. U té zpátečky je tam jinak provedená a jednodušší synchronizace Z. stupně (zdroj SM). Pokud to bude někomu dělat u jiných manuálních převodovek vyšší řady , tak problém bude asi jinde. Jednodušší a lehčeji zařaditelné a mnou vyzkoušené u té MQ 100, je napřed zařadit dvojku a pak zpátečku. Citovat
danielt1 Vloženo 13. Srpen 2021 Vloženo 13. Srpen 2021 (editace) V 13. 2. 2020 na 7:30, lubomir.kozak napsal: Máme doma Citigo a Fabii a u obou aut problém zařadit zpátečku, buď nejde vůbec a nebo přes zuby. Jediné co pomáhá je nejdříve zařadit jedničku a pak až zpátečku. Někde jsem si přečetl, že na to funguje neřadit okamžitě od vyšlápnutí, ale počkat s nohou na spojce dvě vteřiny a pak zařadit. Od tý doby to tak dělám a nikdy nebyl problém. Editováno: 13. Srpen 2021, autor: danielt1 Citovat
lubomir.kozak Vloženo 18. Srpen 2021 Vloženo 18. Srpen 2021 Já jsem to nakonec řešil tak, že jsem vždy zařadil první rychlostní stupeň a pak hned zpátečku kdy už to bylo bez problémů.. 1 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.