Únor 18Úno 18 Řešil tady někdo zapojení zadní Dashboard kamery? Kudy jste vedli kabel? V Rapidu jsem to řešil po A sloupku spolujezdce, potom dolů k bočnici palubky, potom dolů k těsnění spolujezdcových dveří a podél těsnění to táhl dozadu. U zadních sedaček jsem to zase tahal nahoru, zpět k zadnímu sklu. Zajímá mě, jestli už to někdo dělal i u Scaly, zatím čekám na teplejší počasí. Díky
Květen 29Kvě 29 Ahoj. Jen pro inspiraci - dotaz na ty, co mají autokameru zapojenou do USB v zrcátku: jaké používáte kamery? Ať hledám jak hledám, nemůžu najít takovou, která má usb-c na levé nebo vrchní straně, a zároveň aby měla nativní 4K (ne upscale). Ty co jsem si vyhlídl, tak zas nemají usb-c ...Ahoj. Jen pro inspiraci - dotaz na ty, co mají autokameru zapojenou do USB v zrcátku: jaké používáte kamery? Ať hledám jak hledám, nemůžu najít takovou, která má usb-c na levé nebo vrchní straně, a zároveň aby měla nativní 4K (ne upscale). Ty co jsem si vyhlídl, tak zas nemají usb-c, nebo sice mají, ale konektor u zrcátka to nestíhá dobíjet...
Červen 8Čer 8 Nakonec jsem koupil Navitel R99 4K. Ale odráží se tam kus palubky (výdechy na sklo a ten přední reproduktor)...má to taky tak někdo? Na čištění palubky používám matnej přípravek, sklo je taky čistý. Zapojený to je tak nějak v úrovni toho černýho šrafování, aby to bylo co nejblíže USB-C konektoru u zrcátka...
Červen 8Čer 8 Mohl bys přidat foto toho odrazu v kameře - pokud to jde? Taky zvažuju kameru k zrcátku a nejsem schopen vybrat 🫢.
Červen 8Čer 8 Když mám zapnutou kameru a koukám na displej, tak správně se tam zobrazuje jen 10 cm kapoty. Kromě těch výdechů který zasahujou do kapoty je tam i ten repro + nějaká černá čára přes celý záběr. Ale prý to může dělat i konstrukční vada vozu - v tom smyslu že materiál palubky a zakřivení skla. Prý by mohl pomoct CLP (nebo CPL) filtr, ale na svou kameru jsem ho nikde nenašel... Upraveno Červen 8Čer 8 od hardhouse.trip
Červen 8Čer 8 Ten odraz mi nepřijde zas až tak hrozný, ale chápu, že to může vadit. Záleží asi dost na světelných podmínkách. Nicméně to USB-C u zrcátka tedy funguje, nebo je potřeba adaptér A - C? Díky.
Červen 8Čer 8 Ani prd. Buď koupit POUZE NABÍJECÍ (ne datový) C-C...ale ten neseženeš nikde, kór krátký... Já tam mám redukci z USB-C do USB-A (samice) a v ní 20 cm kabel A-C. Vypadá to hrozně. Prostě ta jejich zdířka u zrcátka nebere datový kabely C-C...
Červen 8Čer 8 Zde je fotka z jiného tématu o O4 se stejnou kamerou jakou mám já...mám to tak nějak stejně zapojený...
Červen 23Čer 23 Rozmýšlím se mezi NavitelR99 4K a Navitel RS990, která má rovnou i zadní. Bez adaptéru USB-A/USB-C a krátkého napájecího kabelu to tedy nepůjde, Propojení na parkovací režim s dodatečnou sadou Smart Box Max jsi zprovozňoval? Zvládne to člověk sám, nebo to musím svěřit servisu? Díky.
Červen 23Čer 23 Nemám to na parkovací režim. Jednou jsem to měl kdysi u O1 - zn. Mio - taky nějaký SmartBox. Vše bylo správně nastaveno, zapojeno (servisem), a stejně mi to vytřískalo novou baterku. Takže jsem to reklamoval a od té doby jsem si řekl, že už žádný parkovací režim nechci...
Červen 23Čer 23 před 2 hodinami, marskama napsal: Rozmýšlím se mezi NavitelR99 4K a Navitel RS990, Na mne je ta RS990 moc velká kráva. Ale proti gustu... Vzal jsem R99, protože je malinká a pěkně se schová za zpětný zrcátko. A k R99 se dá zadní kamera taky dokoupit...(nepotřeboval jsem)
Červen 23Čer 23 V 8. 6. 2025 na 11:45, hardhouse.trip napsal: Zde je fotka z jiného tématu o O4 se stejnou kamerou jakou mám já...mám to tak nějak stejně zapojený... Ještě dotaz: ten kabel, zapojený přes adaptér do kamery, stačí 10cm, nebo raději delší? Nechci ho zbytečně dlouhý. Díky.
Červen 23Čer 23 Radši delší...já mám 20..vzal jsem z Alzy 13 cm (ten na fotce), ale kamera byla trošku níž, ohnul jsem si tu redukci a začalo se z ní kouřit... takže jsem ji vyhodil... Kameru jsem si dal na konec toho černýho tečkování, aby mi to vyšlo tak, že kamera bude na horním záběru těsně pod tím tečkováním.. Upraveno Červen 26Čer 26 od hardhouse.trip
Červen 26Čer 26 Koupeno, dnes dorazila. Jenže mě Alza pěkně nas..., protože (ač jsem koupil nové zboží) dorazila kamera bez obalu ve folii a s cedulkou "NOVÉ ZBOŽÍ". Hned mi to bylo podezřelé, což se následně potvrdilo: když jsem kameru propojil s PC, tak se ukázala modrá obrazovka s nápisem "MASS STORAGE" a krátkou výzvou na formátování karty. Displej ani tlačítka na nic nereagovala, takže jsem milou a na pohled pěknou kameru okamžitě odnesl a vracím. Prostě mi poslali zboží, které už někdo použil a vrátil. Takže objednáno jinde a dám pak vědět 🤨.
Červen 26Čer 26 Nakonec jsem zvolil R99 a uvidíme 😉. Aspoň jsem jí viděl v reálu a je to fakt drobek, což je priorita.
Červen 26Čer 26 @marskamaMě zklamaly noční záběry oproti avizovaným na Youtubu. Zkusil jsem v nastavení přehodit frekvenci z 50 Hz na 60 Hz, ale zase záběry spodní části jsou jakoby zrnité - rozkostičkované. Ale ještě jsem na těch 60 Hz nejel v noci, tak se uvidí... Pokud můžu radit, tak asi zapřemýšlet i nad jinými značkami. Já teda hledal dlouho, ale každá ostatní měla vstup na USB-C na pravé straně, což jsem nechtěl. Kabel by dále zasahoval ke spolujezdci a vypadalo by to nevzhledně.Chtěl jsem jedině konektor na vrchu nebo vlevo (hlavně spíš vlevo, což by bylo to nejlepší, ale ten nemá skoro žádná kamera. A když už, tak je to na velké a dlouhé přísavce, což jsem taky nechtěl). Pak si vyber 😃
Červen 26Čer 26 Díky za postřehy 👍. V noci toho moc nenajezdím, ale uvidíme. Hledal jsem dlouho - rozhodne to napájení a pozice v autě. To asi musím vidět v reálu. Zítra by měla dorazit, k propojení a vyzkoušení se dostanu až v sobotu, tak dám vědět 😉.
Červen 28Čer 28 Dnes zapojeno, ale myslím, že mám kameru hodně nízko a zepředu to zbytečně trčí - posunu jí výš. Taky by asi stačil i kratší kabel - tenhle mi doma ležel od nějakého telefonu, tak ještě pohledám. Záběry jsem zatím nepořizoval. Upraveno Červen 28Čer 28 od marskama
Červenec 6Čvc 6 Ahojte kamaráti od SCALI... chystám sa dopojiť kameru do Kamiqu výbava selection (nemá usb v speťáku) podla návodu s prvej stránky. Prikladám aj foto poistkovej skrinky z môjho auta pozície F40 až F44 sú obsadené ale pozícia F45 je voľná a funguje tiež na zapnutie spínacej skrinky je možné to poslať cez F45? že áno. Čo sa týka istenia nebude stačiť 7,5A poistka? Ďakujem za poradenstvo.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.