Pišta 1 Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Ahoj. Minulý týden jsem měnil olej a tento pátek mě olej vytekl za jízdy. Už se mi stalo že mě unikal olej pod filtrem . Nevím co se přesně mohlo stát. Mění se z olejovým filtrem i nějaké těsnění? Škoda Superb r.v.2014 2.0 TDI 125 kW 4x4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Nemuze to byt spatne dotazenym vickem? Je tam jen ta papirova vlozka ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Je tam papírová vložka a víčko těsní Okroužek. Okroužek se při výměně filtru mění - bývá součástí balení nového filtru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 A na víčku býva "gumový" koružek ne? Chce to +/- dodržet dotahovací moment (do 50 nm, myslím), když se to rve na sílu tak ten kroužek rupne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Utahovací moment je 25 Nm a kroužek při jeho překročení nepraskne protože je v drážce za závitem a tudíž síla utažení víčka nemá na jeho stlačení vliv. To spíš rupne to plastový víčko, ale to by se to muselo utáhnout opravdu silou. Pišta se musí podívat kde mu ten olej uniká . pokud pod víčkem je třeba ho demontovat a zkontrolovat kroužek. Taky je třeba možný, že se zapomnělo dotáhnout výpustný šroub a ten vypadl a olej unikl tudy, když se to stalo týden po výměně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Mne vytekl druhej den po vymene vrchem (na jinym motoru teda), to vicko vystrelilo, protoze to bylo pretazeny prave, je potreba to dodahnout fakt akorat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pišta 1 Vloženo 14. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Je pravda že nevim přesně kudy mi olej vytekl. Jen hádám že to mohl být ten olejový filtr, protože už mi jednou přes ten filtr olej kapal a jestli to zase třeba někdo dotáhl moc tak je možné že to může být i tím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Keď dotiahneš príliš silno, tak znehodnotíš tesnenie a môže byť, že je zdeformované alebo utrhnuté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.