HlouchyJR Vloženo 13. Duben 2020 Sdílet Vloženo 13. Duben 2020 Ahoj, při řešení problému okolo Start-Stop (SS) jsme přišli na jednu zajimavost, na kterou nevím odpověd. Od 20.4.2015 přišel nový ceník s MR2016 a motory TDI EU6 společně s povinným SS. Mé auto bylo vyrobeno 12.5.2015 (t.j. 22 dní od nástupu nového ceníku), ale jedná se stále o MR2015 a s motorem EU5 bez SS. Neví někdo jak k tomu mohlo dojít? Nebo škodovka vyráběla ještě starý MR, ale nabízela již jen nový? Díky všem za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 13. Duben 2020 Sdílet Vloženo 13. Duben 2020 Podla vin mas aky modelovy rok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 13. Duben 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Duben 2020 (editace) No to jsem nezišťoval, jen podle info od prodejce. Jaké číslo/písmeno udává modelový rok? Případně pošlu VIN do SZ a můžeš se podívat. Edit: Tak dle VIN je to skutečně MR2015 Editováno: 13. Duben 2020, autor: HlouchyJR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 13. Duben 2020 Sdílet Vloženo 13. Duben 2020 Já teda nevím, ale neláme se MR někdy v létě po celozávodní dovolené? Tj. někdy v 6/7 měsíci ? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 13. Duben 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Duben 2020 No kamarád má 1.6TDi MR2016 a výrobu také květen/2015, tak právě nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukynn123 Vloženo 14. Duben 2020 Sdílet Vloženo 14. Duben 2020 Já mám výrobu konec května 2015 a už mám MR2016 se SS. Ale mám teda 81kw Euro 6. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Duben 2020 Sdílet Vloženo 14. Duben 2020 před 20 hodinami, LiveBomb napsal: Já teda nevím, ale neláme se MR někdy v létě po celozávodní dovolené? Tj. někdy v 6/7 měsíci ? To bylo kdysi dávno, v posledních letech je to někde kolem 22 KT (což je právě ke konci května), alespoň co jsem tady na foru vypozoroval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 14. Duben 2020 Sdílet Vloženo 14. Duben 2020 (editace) Ano, je to tak. Přelom při celozávodní dovolené je historie. Celou řadu let byl přechod k 22. kalendářním týdnu. Ovšem pozor, loni to bylo k 28. týdnu a v roce 2018 naběhl MR2019 tuším k 27KT. Není to pevně daná záležitost. Odpověď na původní otázku - datum vydání ceníku nemá s náběhem MR nebo "datem výroby" nic společného. Továrna vyrábí nějaké provedení do stanoveného data. Jakmile vyprodá kapacitu, další auta už jsou objednávána podle nového ceníku pro nový MR. Tedy v tomto případě s motorem EU6. Obejdnaná auta se vyrábí v předchozím provedení i přesto, že ceník je již několik týdnů vydaný. Editováno: 14. Duben 2020, autor: bojler 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 14. Duben 2020 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2020 Kluci, díky za odpovědi. Jo to bude ono, auto je 20KT 2015, takže to sedí a je to tedy vlastně nejspíš jedna z posledních Euro 5. :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 14. Duben 2020 Sdílet Vloženo 14. Duben 2020 Buď rád, aspoň nemá ta kurv.tka. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 14. Duben 2020 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2020 Upřímně jsem rád, že je to ještě ta Euro 5 a že tedy ty kurv.tka nemá. Jen mě zajímalo, jestli se tenkrát ještě normálně vyráběly, nebo to byla výjimka z důvodu, že to byla skladovka z větší objednávky, kterou objednával dealer a objednal 6 úplně stejných konfigurací jen v jiné barvě a byly vyrobené v jeden den. ;-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 15. Duben 2020 Sdílet Vloženo 15. Duben 2020 Aby toho nebylo málo, už v té době se normálně vyráběly některé motorizace s EU6. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 15. Duben 2020 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2020 No měli to tenkrát zamotané s těmi motory, jen u 1.6TDi dělali 66 a 77Kw v EU5 a současně 81Kw Greenline s EU6 a pak všechny skončili a nahradili je 66 a 81Kw EU6, jak jsem vypátral Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.