Publikováno Květen 28, 20205 r Zdravím pozerala som po internete a nikde som nenašla odpoveď.. snáď mi budete vedieť pomôcť.. mám Octavku III RS a chcela som vymeniť hmlové žiarovky za LEDky no keď som to zmenila žiarovky 5x preblikli ptm asi 5 sekúnd svietili a ďalej nič.. skúšala som to aj na bratovej dvojkovej Octavke a výsledok bol ten istý.. vie mi niekto poradiť čo treba spraviť aby to fungovalo? Ďakujem.
Květen 28, 20205 r Nejsem si ted uplne jistej uz sem to dlouho neresil ale nemel by se pred ty ledky dat canbus ?
Květen 28, 20205 r Určitě měl. I kdyby LED bez canbus svítilo, tak budou hlásit chybu. Takže bez “škatulky” ani ránu.
Květen 28, 20205 r Autor Před hodinou, Zdenek Pastorek napsal: Určitě měl. I kdyby LED bez canbus svítilo, tak budou hlásit chybu. Takže bez “škatulky” ani ránu. Nedá sa spraviť cez diagnostiku vypnutie hlásenia akejkoľvek žiarovky a v tom prípade by to mohlo fungovať?
Květen 29, 20205 r Autor Čo ja viem tak ide o to či je studená farba čiže biela a teplá čiže tá klasická oranžová alebo ako ju nazvať.. oranžová lepšie preniká hmlou.. biele svetlo ti v hmle nepomôže.. mne nevadí že nie sú homologované.. lepšie to vyzerá s bielym svetlom
Květen 29, 20205 r Chapu... ale když auto nemusí mít přední mlhovky vůbec, proč by bylo dané, jaké musí být? Ale víc o tom nevím, jen se to snažím logicky odvodit ?
Květen 30, 20205 r Autor o tom neviem že by nemuselo.. viem že v Amerike ich nemusia mať a taktiež namiesto smerovky im môžu blikať stretávačky ? ale žeby tu niekde v EU nemuseli byť o tom neviem
Květen 30, 20205 r V 29. 5. 2020 na 22:15, beuticek napsal: Ale ledky do mlhovek nejsou homologované. Takže za mě mínus. A Kodiaq, Karoq a S3FL má ledky, pokud myslíš dodělávané a nepřestřelí se výkon, proč ne? Pravda je, že hlavně u Corneringu jsou ty žluté mlhovky ne moc vkusné, sám mám na Superbu NOKYA modré H8 žàrovky a designově jeto lepší. Upraveno Květen 30, 20205 r od xtrack
Květen 30, 20205 r Ale ty jmenované modely mají ledky už z výroby. A nejsou to žárovky, ale moduly, tak je to homologované. Tyto jsou homologované s halogen žárovkami, ne s led žárovkami. Až to povolí (jestli někdy), rád si je tam dám taky.
Květen 30, 20205 r No třeba OIV je v základu (základ teď v konfiguratoru) bez předních mlhovek, takže přední mlhovky nejsou na autě potřeba. Proč by teda byla dána žárovka, která tam musí být?
Květen 30, 20205 r Přední mlhovky nikdy nebyli povinné ;-) A dané světlo je vždy homologováno pro daný typ žárovky tak to prostě je ...
Červen 3, 20205 r Přední mlhovky nikdy nebyly povinné. Bohužel přední mlhové svítilny jsou u O3/O3FL úplně zprasené, o tom se psalo již mnohokráte. Na rozdíl od O2/O2FL je jejich účinnost s konvenčními žárovkami v mlze zcela mizivá, jsou víceméně jen na okrasu či pro corner funkci. Používám jasně žluté NOKYA (v halogen provední), a ani s těmito to není žádný zázrak, byť na předchozích verzích Octavie svítí v mlze naprosto skvěle. Originál halogen žárovky jsou v mlze u O3 takřka zbytečné a dost neúčinné. To už je lépe se si pomoci adaptivním tempomatem, byť ten nepomůže se stojící překážkou. Proto také uvažuji o výměně halogenů za nějaké žluté LED provedení s zvýšeným světelným výkonem, který by eliminoval tu zmíněnou konstrukční katastrofu O3 mlhových světlometů. Tady je mě bližší bezpečnost jízdy v mlze, než homologace nebo dokonce nějaký "design" při funkci corner... A dát si do mlhovky světelný zdroj s modrým nádechem pro lepší design je úplný nesmysl, maximální efekt je tak možná jen pro "holky na chodnících" :-( Ale proti gustu žádný dišputát...
Červen 5, 20205 r Je to tak. V mlze jdou videt mnohem drive LED/xenony nez rozsvicene mlhovky. I corner je velmi chaby.
Červen 6, 20205 r @Zdenek Pastorek Nějaké bližší info ? A žádné chyby? A nějaké foto ? Tuším, že jsi ty (nebo někdo jiný ?) před nějakou dobou o tom nějakou info tady dával, můžeš to prosím aktualizovat?
Červen 10, 20205 r Padl jsem Omicronovi do SZ, takže pouze info pro ostatní - mám v mlhovkách toto: I jako přisvícení do zatáčky super.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.