Přejít na obsah

(O) 16" Alu nebo 17" Alu

Rocky

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Chci se zeptat zkušenějších jaký máte názor na 17" kola. Mám na Octavii 16" a chtěl bych 17", ale kam přijdu a ptám se všude mi to rozmlouvají, že podvozek není na to stavěný, čepy a náprava jdou za chvíli do zadnice. A to jsem chtěl původně 18". To se na mě dívali jak na mimozemšťana :angry: , že se mi to tam nevleze a pneu prý bude drhnout o blatník. Určitě máte s 17" větší zkušensti a víc odjeté než ti co mě odrazovali. A pokud by to šlo hodit nějakou fotečku 17" kol ať mám chuť vybírat a nakonec koupit. A jaký je nejlepší rozměr pneu na 17" kola. Díky všem za názor. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele,je to tu plný témat o větších kolech.Stačí trochu pohledat.Nevěř tomu,že se Ti tady podaří získat jednotný názor na to,zda 17",18" nebo ponechat standardní rozměr z výroby.Každý má pomyslnou hranici mezi užitnými vlastnostmi kola někde jinde.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=6888

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=13873

Fota koleček

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...829&hl=miss+alu

Odkaz ke komentáři

pokud 1.8 92 kW, tak 17ky, ale můj názor

Taktéž mám 92 kw a pneu 215/45/17 v kombinaci s podvozkem - 40 mm. Žádný drhnutí pneu v blatnících se nekoná, tomu věř!!!!

Ti co kroutí hlavou nad 18 palcovýma kolama jsou nějací staří dementi! Ti nepoznaj ani sedmikrásku od kravskýho lejna...

Odkaz ke komentáři

Ti co kroutí hlavou nad 18 palcovýma kolama jsou nějací staří dementi! Ti nepoznaj ani sedmikrásku od kravskýho lejna...

Tak nevím, proč je tedy výrobce nepíše do základu? Zvláštní....

A proč tedy německý TUV povoluje alu 8,5x19???? Aha????

Už se to tady řešlilo tak 300krát a dál to nemá cenu....

Odkaz ke komentáři

Tak nevím, proč je tedy výrobce nepíše do základu? Zvláštní....

A proč tedy německý TUV povoluje alu 8,5x19???? Aha????

Už se to tady řešlilo tak 300krát a dál to nemá cenu....

Jasně...stejně jsou nejlepší 15"... ;)

P.S.: Jinak proč furt řešit TUV? Ještě mě napadá jedna teorie s kvylitou silnic, ale to už je fakt další zbytečná diskuze.. :)

Odkaz ke komentáři

• o 4 roky později...

Mam ted par mesicu origo 17" 205/50 z RSa na O1 tdi 81@110kW, takze dosavadni zkusenosti:

+ nikde samozrejme nic nedrhne ani pri plne nalozenym aute a plnym rejdu

+ vypadaj krasne

+ rychlejsi rozjezdy a lip drzej na dobrejch silnicich

+ vejdou se do nich brzdove kotouce z RSa (a uz nemusis nikdy resit zprohejbane kotouce)

- chovaj se dost nevypocitatelne. Driv relativne dlouho hvizdali, nez se utrhly - ted furt drzej...drzej...pak si kratce hvizdnou a uz se sunes bokem. Chce to s tim pocitat a mit rychlou nohu na plynu. (ale to muze bejt i pneumatikama)

- je pod tim vic cejtit silnice (hupy, nerovnosti) a mam pocit ze casteji ztracej kontakt s vozovkou, zvlast v zatackach na rozbytejch silnicich. Na rovnym povrchu to je nadhera. Ale mozna je to tlumicema, asi je preventivne vymenim...

(-) na dvojku uz to hrabe jenom na mokru, na trojku vubec :(

(-) na kruhacich a v prudkejch zatackach prestali zpivat (drive delali tri z nich "Iiiiiiiii" a ta odlehcena "Aj-aj-aj...") :)

--------------------

... vim ze odpovidam na post z roku 2006

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...