Publikováno Listopad 2, 200618 r Zdravím všechny. Chci se zeptat zkušenějších jaký máte názor na 17" kola. Mám na Octavii 16" a chtěl bych 17", ale kam přijdu a ptám se všude mi to rozmlouvají, že podvozek není na to stavěný, čepy a náprava jdou za chvíli do zadnice. A to jsem chtěl původně 18". To se na mě dívali jak na mimozemšťana , že se mi to tam nevleze a pneu prý bude drhnout o blatník. Určitě máte s 17" větší zkušensti a víc odjeté než ti co mě odrazovali. A pokud by to šlo hodit nějakou fotečku 17" kol ať mám chuť vybírat a nakonec koupit. A jaký je nejlepší rozměr pneu na 17" kola. Díky všem za názor.
Listopad 3, 200618 r zkus chlape napsat co máš za motor, třeba já mám 16ky, protože mám 1.6 55kW a s většíma kolama bych se už asi ani nerozjel
Listopad 3, 200618 r Hele,je to tu plný témat o větších kolech.Stačí trochu pohledat.Nevěř tomu,že se Ti tady podaří získat jednotný názor na to,zda 17",18" nebo ponechat standardní rozměr z výroby.Každý má pomyslnou hranici mezi užitnými vlastnostmi kola někde jinde. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=6888 http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=13873 Fota koleček http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...829&hl=miss+alu
Listopad 3, 200618 r Čím větší, tím hezčí. Já koupil plecháčka před měsícem na zimních 15tkách a tohle budu řešit až na jaře. S ohledem na splátky auta a cenu pořízení kol s pneu tak budu rád za 16".
Listopad 3, 200618 r pokud 1.8 92 kW, tak 17ky, ale můj názor Taktéž mám 92 kw a pneu 215/45/17 v kombinaci s podvozkem - 40 mm. Žádný drhnutí pneu v blatnících se nekoná, tomu věř!!!! Ti co kroutí hlavou nad 18 palcovýma kolama jsou nějací staří dementi! Ti nepoznaj ani sedmikrásku od kravskýho lejna...
Listopad 3, 200618 r Autor A když dám na ty 17" pneu 205x45x17 bude to nějak vadit.? Nebo navrhujete lepší rozměr?
Listopad 3, 200618 r A když dám na ty 17" pneu 205x45x17 bude to nějak vadit.? Nebo navrhujete lepší rozměr? Ne ne, měl by to být rozměr 205/50/17 jako u origo RS.
Listopad 3, 200618 r Autor Tak dikec. Snad pres zimu nejake 17" vyberu. Zatim mam jeste na aute 16 letni a to uz snezi. V pondeli jdu prezout.
Listopad 3, 200618 r Ti co kroutí hlavou nad 18 palcovýma kolama jsou nějací staří dementi! Ti nepoznaj ani sedmikrásku od kravskýho lejna... Tak nevím, proč je tedy výrobce nepíše do základu? Zvláštní.... A proč tedy německý TUV povoluje alu 8,5x19???? Aha???? Už se to tady řešlilo tak 300krát a dál to nemá cenu....
Listopad 3, 200618 r Ti co kroutí hlavou nad 18 palcovýma kolama jsou nějací staří dementi! Ti nepoznaj ani sedmikrásku od kravskýho lejna... Tak nevím, proč je tedy výrobce nepíše do základu? Zvláštní.... A proč tedy německý TUV povoluje alu 8,5x19???? Aha???? Už se to tady řešlilo tak 300krát a dál to nemá cenu.... Jasně...stejně jsou nejlepší 15"... P.S.: Jinak proč furt řešit TUV? Ještě mě napadá jedna teorie s kvylitou silnic, ale to už je fakt další zbytečná diskuze..
Listopad 3, 200618 r nejlepší jsou 15" Nic ve zlém,ale na 15" se tazatel neptal. A že jsou 15" nejlepší?Možná,z ekonomického hlediska.
Listopad 4, 200618 r Jasně. Mám 1.8 92kw. Tak se rozhodnu.Diky Já na tomhle autě měl 15" 16" 17" a věř že 17" no problem!!! Pneu 205/50! Teď to mám na TDI 81KW+čip a stejně super! Příští sezonu tam jdou 215!!! Upraveno Listopad 4, 200618 r od KOKYN
Květen 25, 201114 r Mam ted par mesicu origo 17" 205/50 z RSa na O1 tdi 81@110kW, takze dosavadni zkusenosti: + nikde samozrejme nic nedrhne ani pri plne nalozenym aute a plnym rejdu + vypadaj krasne + rychlejsi rozjezdy a lip drzej na dobrejch silnicich + vejdou se do nich brzdove kotouce z RSa (a uz nemusis nikdy resit zprohejbane kotouce) - chovaj se dost nevypocitatelne. Driv relativne dlouho hvizdali, nez se utrhly - ted furt drzej...drzej...pak si kratce hvizdnou a uz se sunes bokem. Chce to s tim pocitat a mit rychlou nohu na plynu. (ale to muze bejt i pneumatikama) - je pod tim vic cejtit silnice (hupy, nerovnosti) a mam pocit ze casteji ztracej kontakt s vozovkou, zvlast v zatackach na rozbytejch silnicich. Na rovnym povrchu to je nadhera. Ale mozna je to tlumicema, asi je preventivne vymenim... (-) na dvojku uz to hrabe jenom na mokru, na trojku vubec (-) na kruhacich a v prudkejch zatackach prestali zpivat (drive delali tri z nich "Iiiiiiiii" a ta odlehcena "Aj-aj-aj...") -------------------- ... vim ze odpovidam na post z roku 2006
Květen 26, 201114 r Ta nevypocitavost bude spis gumama. Na svym aute krasne poznam bod, kdy by se auto utrhlo. Pokud se pres tu hranici dostanu a predni kola ztrati prilnavost, tak zasahne ASR.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.