Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím všechny. Chci se zeptat zkušenějších jaký máte názor na 17" kola. Mám na Octavii 16" a chtěl bych 17", ale kam přijdu a ptám se všude mi to rozmlouvají, že podvozek není na to stavěný, čepy a náprava jdou za chvíli do zadnice. A to jsem chtěl původně 18". To se na mě dívali jak na mimozemšťana :angry: , že se mi to tam nevleze a pneu prý bude drhnout o blatník. Určitě máte s 17" větší zkušensti a víc odjeté než ti co mě odrazovali. A pokud by to šlo hodit nějakou fotečku 17" kol ať mám chuť vybírat a nakonec koupit. A jaký je nejlepší rozměr pneu na 17" kola. Díky všem za názor. :palec2:

zkus chlape napsat co máš za motor, třeba já mám 16ky, protože mám 1.6 55kW a s většíma kolama bych se už asi ani nerozjel :D

Hele,je to tu plný témat o větších kolech.Stačí trochu pohledat.Nevěř tomu,že se Ti tady podaří získat jednotný názor na to,zda 17",18" nebo ponechat standardní rozměr z výroby.Každý má pomyslnou hranici mezi užitnými vlastnostmi kola někde jinde.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=6888

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=13873

Fota koleček

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...829&hl=miss+alu

svatá pravda ;)

Čím větší, tím hezčí. :palec2:

Já koupil plecháčka před měsícem na zimních 15tkách a tohle budu řešit až na jaře. S ohledem na splátky auta a cenu pořízení kol s pneu tak budu rád za 16".

• Autor

Jasně. Mám 1.8 92kw. Tak se rozhodnu.Diky

pokud 1.8 92 kW, tak 17ky, ale můj názor

pokud 1.8 92 kW, tak 17ky, ale můj názor

Taktéž mám 92 kw a pneu 215/45/17 v kombinaci s podvozkem - 40 mm. Žádný drhnutí pneu v blatnících se nekoná, tomu věř!!!!

Ti co kroutí hlavou nad 18 palcovýma kolama jsou nějací staří dementi! Ti nepoznaj ani sedmikrásku od kravskýho lejna...

• Autor

A když dám na ty 17" pneu 205x45x17 bude to nějak vadit.? Nebo navrhujete lepší rozměr?

A když dám na ty 17" pneu 205x45x17 bude to nějak vadit.? Nebo navrhujete lepší rozměr?

Ne ne, měl by to být rozměr 205/50/17 jako u origo RS.

• Autor

Tak dikec. Snad pres zimu nejake 17" vyberu. Zatim mam jeste na aute 16 letni a to uz snezi. V pondeli jdu prezout.

• Autor

A jěště jeden dotaz. Který rozměr je lepší 7x17, 7,5x17 8x17?

nejlepší jsou 15"

Upraveno od aka

Ti co kroutí hlavou nad 18 palcovýma kolama jsou nějací staří dementi! Ti nepoznaj ani sedmikrásku od kravskýho lejna...

Tak nevím, proč je tedy výrobce nepíše do základu? Zvláštní....

A proč tedy německý TUV povoluje alu 8,5x19???? Aha????

Už se to tady řešlilo tak 300krát a dál to nemá cenu....

Tak nevím, proč je tedy výrobce nepíše do základu? Zvláštní....

A proč tedy německý TUV povoluje alu 8,5x19???? Aha????

Už se to tady řešlilo tak 300krát a dál to nemá cenu....

Jasně...stejně jsou nejlepší 15"... ;)

P.S.: Jinak proč furt řešit TUV? Ještě mě napadá jedna teorie s kvylitou silnic, ale to už je fakt další zbytečná diskuze.. :)

nejlepší jsou 15"

Nic ve zlém,ale na 15" se tazatel neptal.

A že jsou 15" nejlepší?Možná,z ekonomického hlediska.

nejlepší jsou 15"

:olol

Jasně. Mám 1.8 92kw. Tak se rozhodnu.Diky

Já na tomhle autě měl 15" 16" 17" a věř že 17" no problem!!! lollol

Pneu 205/50!

Teď to mám na TDI 81KW+čip a stejně super!

Příští sezonu tam jdou 215!!! lollollol

Upraveno od KOKYN

• Autor

Dikec. 17" asi budou nej :prc:

• 4 roky později...

Mam ted par mesicu origo 17" 205/50 z RSa na O1 tdi 81@110kW, takze dosavadni zkusenosti:

+ nikde samozrejme nic nedrhne ani pri plne nalozenym aute a plnym rejdu

+ vypadaj krasne

+ rychlejsi rozjezdy a lip drzej na dobrejch silnicich

+ vejdou se do nich brzdove kotouce z RSa (a uz nemusis nikdy resit zprohejbane kotouce)

- chovaj se dost nevypocitatelne. Driv relativne dlouho hvizdali, nez se utrhly - ted furt drzej...drzej...pak si kratce hvizdnou a uz se sunes bokem. Chce to s tim pocitat a mit rychlou nohu na plynu. (ale to muze bejt i pneumatikama)

- je pod tim vic cejtit silnice (hupy, nerovnosti) a mam pocit ze casteji ztracej kontakt s vozovkou, zvlast v zatackach na rozbytejch silnicich. Na rovnym povrchu to je nadhera. Ale mozna je to tlumicema, asi je preventivne vymenim...

(-) na dvojku uz to hrabe jenom na mokru, na trojku vubec :(

(-) na kruhacich a v prudkejch zatackach prestali zpivat (drive delali tri z nich "Iiiiiiiii" a ta odlehcena "Aj-aj-aj...") :)

--------------------

... vim ze odpovidam na post z roku 2006

Ta nevypocitavost bude spis gumama. Na svym aute krasne poznam bod, kdy by se auto utrhlo. Pokud se pres tu hranici dostanu a predni kola ztrati prilnavost, tak zasahne ASR. :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.