Přejít na obsah

Dodělání tažného zařízení


Jawores

Doporučené příspěvky

V 24. 6. 2024 na 18:25, JirikTU napsal:

V březnu jsem objednával Kamiqa a chtěl jsem přípravu pro TZ kvůli případné instalaci později. Tady máš screen z COC listu. Pokud tam nebudou zapsané hmotnosti, počítám že TZ je pouze na nosič kol ...  stejné hodnoty mám v TP.

 

image.thumb.png.be91c0c51a937ee07d47cf2887b52393.png

 

to, že jsou v COC listě nebo dříve v TP zapsány hmotnosti přívěsu automaticky neznamená, že vozidlo má z výroby přípravu pro TZ. Já to mám v TP také a žádnou přípravu z výroby nemám.

 

 

TP-back.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s tebou souhlasím. Já to myslel spíše tak, že pokud jsou hodnoty v TP 0 kg potom pravděpodobně nebude možné legálně TZ domontovat. Někde o tom v minulosti byl článek v Světě Motorů, některá auta tam mají od výrobce 0kg a počítám že přípravou si člověk pojistí, že nulové hmotnosti tam nebudou. Popravdě netuším, jaký má na to výrobce systém, pokud ty nemáš přípravu a hmotnosti tam normálně jsou vypsány…

 

edit:

článek na auto.cz 

https://www.auto.cz/tazne-zarizeni-novych-automobilu-proc-uz-nekde-s-kouli-nepochodite-128002

 

"Teď přestaňme chodit kolem horké kaše. Pokud nová Škoda Scala nebude mít tažné zařízení z výroby za 17.500 Kč, či aspoň přípravu pro něj za 5000 Kč, už na ni nikdo nikdy žádné tažné zařízení nedoplní. Prostě k vozu, co z linky sjel bez tažného či přípravy pro něj, bude dodán list COC a technický průkaz s nulovými hmotnostmi přípojného vozidla."

 

 

Editováno: , autor: JirikTU
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@JirikTU  no vidím, že je v tom tedy opravdu slušný zmatek..v článku z roku 2019 se píše a cituje to tam, samotný mluvčí škodovky, že pokud nebude mít auto min. přípravu, tak žádné tažné již nebude dodatečně existovat..nu a v roce 2022 mám v TP normálně zapsané hmotnosti přívěsu, žádnou přípravu nemám a dle prodejce nebudu mít ani žádný problém v budoucnu doplnit..takže kde je vlastně dneska ta pravda...😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...