ski1961 Vloženo 5. Července Sdílet Vloženo 5. Července V 24. 6. 2024 na 18:25, JirikTU napsal: V březnu jsem objednával Kamiqa a chtěl jsem přípravu pro TZ kvůli případné instalaci později. Tady máš screen z COC listu. Pokud tam nebudou zapsané hmotnosti, počítám že TZ je pouze na nosič kol ... stejné hodnoty mám v TP. to, že jsou v COC listě nebo dříve v TP zapsány hmotnosti přívěsu automaticky neznamená, že vozidlo má z výroby přípravu pro TZ. Já to mám v TP také a žádnou přípravu z výroby nemám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikTU Vloženo 5. Července Sdílet Vloženo 5. Července (editace) To s tebou souhlasím. Já to myslel spíše tak, že pokud jsou hodnoty v TP 0 kg potom pravděpodobně nebude možné legálně TZ domontovat. Někde o tom v minulosti byl článek v Světě Motorů, některá auta tam mají od výrobce 0kg a počítám že přípravou si člověk pojistí, že nulové hmotnosti tam nebudou. Popravdě netuším, jaký má na to výrobce systém, pokud ty nemáš přípravu a hmotnosti tam normálně jsou vypsány… edit: článek na auto.cz https://www.auto.cz/tazne-zarizeni-novych-automobilu-proc-uz-nekde-s-kouli-nepochodite-128002 "Teď přestaňme chodit kolem horké kaše. Pokud nová Škoda Scala nebude mít tažné zařízení z výroby za 17.500 Kč, či aspoň přípravu pro něj za 5000 Kč, už na ni nikdo nikdy žádné tažné zařízení nedoplní. Prostě k vozu, co z linky sjel bez tažného či přípravy pro něj, bude dodán list COC a technický průkaz s nulovými hmotnostmi přípojného vozidla." Editováno: 5. Července, autor: JirikTU Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 5. Července Sdílet Vloženo 5. Července @JirikTU no vidím, že je v tom tedy opravdu slušný zmatek..v článku z roku 2019 se píše a cituje to tam, samotný mluvčí škodovky, že pokud nebude mít auto min. přípravu, tak žádné tažné již nebude dodatečně existovat..nu a v roce 2022 mám v TP normálně zapsané hmotnosti přívěsu, žádnou přípravu nemám a dle prodejce nebudu mít ani žádný problém v budoucnu doplnit..takže kde je vlastně dneska ta pravda...😄 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Července Sdílet Vloženo 5. Července Mám za to, že záleží také na tom, kdy to auto bylo schváleno. Může mít schválení z doby, kdy se na něj nevztahovalo tohle nařízení. I v tom článku je něco v tomto smyslu napsáno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 5. Července Sdílet Vloženo 5. Července tak ono hlavne dnes na nové autá ťažné nedorobíš prakticky vôbec vzhľadom na to že sa škodovka zobudila a začala riešiť kybernetickú bezpečnosť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.