brnenska.odchytova Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 Mám nemocnej zadní stěrač (viz foto), když ho ručně "narovnám" tak funguje normálně, ale po čase (jízdě) se stejně dostane takhle dolů. Odtam už si s tím ten motorek neporadí a nestírá. Jinak je funkční. Nevíte někdo, co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 19. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2020 Koukni, jestli se neprotáčí mosazný tisícihran v plastovém ramínku. Pak výměna ramínka. Můžeš mu nalepit na sklo nějakou zarážku :) A pak už asi jen výměna motorku za nový nebo poptej na vrakovišti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brnenska.odchytova Vloženo 20. Červenec 2020 Autor Sdílet Vloženo 20. Červenec 2020 před 19 hodinami, Kuchar7 napsal: Koukni, jestli se neprotáčí mosazný tisícihran v plastovém ramínku. Pak výměna ramínka. Můžeš mu nalepit na sklo nějakou zarážku :) A pak už asi jen výměna motorku za nový nebo poptej na vrakovišti. Zkusím, díky za tip :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 21. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2020 (editace) Opatrně sundej tu krytku a podívej se, jestli nemáš prasklý ten plast kolem té objímky zasunuté v tisícihranu. Ramínko neorigo nestojí tolik a jestli ti praskne i ta krytka, ta stojí pár korun nebo jí někdy prodávají jako součást balení s tím ramínkem. Montáž nového ramínka není obtížná. Vyšroubuješ matku a pokud máš malý stahovák, stáhneš ramínko, když nemáš, já to opatrně upiloval pilkou na železo skoro až po ten tisícihran a pak pomalu vylomil šroubovákem. Dej pozor, ať neřežeš i do tisícihranu. Drážky tisícihranu pak očisti od zbytků staré objímky třeba tím malým šroubovákem a pak nové ramínko nasaď tak, abys měl lištu stěrače v poloze nad spodní hranou skla tak 2 cm, mám o něco víc, asi tak 3 cm a pak přitahuj matku, tím se vytvoří v nové objimce drážky, jak se tlačí na tisícihran. Dej ale pozor, abys měl ten stěrač v základní poloze než začneš dávat nový, aby ti to pak stíralo ve správném výseku na skle. Já koupil i novou matku za pár korun. Editováno: 21. Červenec 2020, autor: mambo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.