Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, 

jaký máte názor na druhou sadu kol? Je ekonomičtější sezónní přezouvání nebo druhá sada?

Jak je to pak se senzory tlaku u druhé sady kol? Musí se to programovat nebo si je najde jednotka sama?

Díky MS

Nevím o tom,že by škodovka dávala čidla TPMS

Skodovka vyuziva k vyhodnoceni tlaku ABS, takze to funguje s prezutim jako u starych aut, pouze si na displeji ulozis po prezuti tlaky a mas hotovo. 

před 9 hodinami, cosby napsal:

Nevím o tom,že by škodovka dávala čidla TPMS

I Kodiaq už má v ceníku možnost přímé kontroly tlaku RDKS (TPMS). Tato možnost už existovala dříve u SIII FL.

No myslím si, že nová sada má své výhody i nevýhody.

Výhody?

Nepodře ti nikdo disky při každoročním přezouváni gumy na disk. 

Úspora času ve frontě v pneuservisu.

Nevýhody?

Pořizovací náklady na disky.

Aspoň jednou za dva roky vyvážení kola.

Já měním na stejné disky. Stojí mě to 100 Kč. na celé auto. Tak se mi nevyplatí kupovat sadu disků za cca 12 až víc tisíc.

• 1 rok později...

Chtěl bych se zeptat, jaký má nový kodiaq po FL hlídání tlaku v pneumatikách. Uvažuji o objednání nového Kodiaqu a koumu i druhou sadu zimních kol.

Zda se můžou použít kola bez čidel, nebo musí být kola s TMPS?

V ceníku ani konfigurátoru to není popsané.

Dekuju za odpověď 

Upraveno od Luman

Keď bude vozidlo vybavené spomínaným systémom potrebuješ aj na ďalšiu sadu také ventilky.

V 2. 3. 2022 na 22:20, Luman napsal:

Chtěl bych se zeptat, jaký má nový kodiaq po FL hlídání tlaku v pneumatikách. Uvažuji o objednání nového Kodiaqu a koumu i druhou sadu zimních kol.

Zda se můžou použít kola bez čidel, nebo musí být kola s TMPS?

V ceníku ani konfigurátoru to není popsané.

Dekuju za odpověď 

Mam L&K vybavu a jen hlida zmeny a konkretni hodnoty nezobrazuje, takze je tam pocitam jen hlidani pres ABS (nebo pres co to dela) bez chytrych ventilku...

Když už to nemá ani L&K, tak nevím. Pročetl jsem plno článku na netu, ale nikde jsem nenašel jak poznat, který Kodiaq má chytré ventilky a který nepřímé hlidani pneu.

• 3 týdny později...

Je to závyslé od velikosti kol, tuším že auto co má z výroby 20" je standartně osazeno TMPS - přímá kontrola přes ventilky

LaK není záruka všeho v základu, už ani odnímatelná LED svítilna v kufru se nedává, pouze v paketu s dvojitou podlahou.... a pod.

• 2 měsíce později...

Ahoj,

koupil jsem Kodiaq a auto má v každém kole čidlo TMPS. Chtěl bych se zeptat, jak je to s druhou sadou zimních kol. Když si koupím kola s ventilky, musím dojet do servisu, kde mi je spárují s vozem, nebo si je auto načte samo? 

Děkuji za odpověď 

Pokud tam bude stejný vysílač tak podle mě jezdit nikam nemusíš auto si to načte.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.