Přejít na obsah

Motor 2.0 TDI 147 kW


Delphin

Doporučené příspěvky

Dálnice 140, někdy 130. Okresky 100 až 110, obec 55. Jezdím normálně, ani rychle, ani pomalu - předvídám, tedy ne brzda-plyn. Spotřeba dlouhodobě 5,5 (předokolka). Jezdím trasy minimálně 30km, na kratší mám Rapida. Pár stran zpět mě ten olej rozčiloval, když jsem vybíral motor. Ale teď bych neměnil. Mám fakt pocit, že to bylo na minimu už z výroby, tak dám vědět další vývoj, zda je třeba dolévat mezi výměnou nebo ne...

Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Jsem jen kolemjdoucí, ale mám 147kW v Passatu Variant už 4. rokem a doléval jsem jednou ze začátku asi půl litru. Od té doby ani kapku. To samé s chladící kapalinou. Taky jen jednou asi 4 deci destilky a od tý doby drží.

V předokolce na 17" mi to na dálky žere i pod 5/100. Motor běží hladce. Jezdím jen Vervu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pridam svou zkusenost. Nove auto, cca pred 3 mesici koupene, funglovka Kodiaq 2.0 TDI 147 kw. Motor super, tichy, kultivovany, silny (prekvapilo me, jak moc se projevem blizi k TSI). Aktualni nejezd 4600 km a hup - signalizace kontroly hladiny oleje. Olej jsem kontroloval uz od novoty, tam byla ryska merky cela v novem oleji. Postupne hladina ubyvala a pri soucasnych 4600 km je na same spodni hranici merky. Dolil jsem olej, cimz jsem si zaroven potvrdil, ze mezi ryskami je presne litr, no a jezdim dal s tim, ze jsem zvedav, zda ta spotreba oleje trochu klesne (preci jen byl motor v zabehu, tak uvidime). Objednal jsem si ted 5 litrovku predepsaneho oleje a litr rovnou preliju do litrovky, kterou vozim v aute.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to zde chodí s příspěvky? Před 26 hodinami mi přišlo na mail avízo o reakci člena pabloescobar a ten příspěvek tu stále není. Kontroloval jsem to snad 15x.

V mailu je bohužel jen zlomek textu toho příspěvku a tak nevím, co v něm je dál... To se čeká na schválení? Nebo ho autor nějak smazal? Já tu ani možnost smazat nevidím. Jen editaci.

Editováno: , autor: Mokrouš
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Moje zkušenost: mám TDI 147kW (neupraveno, "nechipováno") / DSG / 4x4, předáno listopad 2021, MY2022 a k dnešku najeto 74 723 km. Skutečný interval výměny oleje je v rozmezí 14 - 16 tis km, jak vyjde termín v servisu ( vždy SHELL AV-L 0W-30 ). Jízdní styl je "rozmanitý", někdy pianko na dálnici, jindy trochu dynamičtěji na okreskách. Průměrná spotřeba je cca 7,6 l/100km. Olej jsem doléval jen 2x, prvně hned nějak ze začátku a podruhé asi před měsícem, pokaždé asi 0,4 l.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pabloescobar  Už jsem to tu psal. Jsem sice na Škoda foru, protože mne zajímají zkušenosti s tímto motorem, ale mám Passat Variant. Předokolka, 17" kola a jezdím jen Vervu. To je docela zásadní. Jezdím okresky, státovky a dálnice. Město jen v nejnutnějších případech. Nejvíc jsou ty státovky. Plynulost je základ i když jezdím často hodně nad limit. Ale plynule. Haldex dnes udělá jen cca 0,5l/100. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 3. 3. 2024 na 7:28, Mariacek napsal:

Tak potvrzuji, že i já musím dolévat. Poprvé mi to vyskočilo nyní. Auto vyrobeno červen 23. Co se týče mého stylu jízdy, jezdím normálně, ani pomalu, ani rychle. Dálnice tempomat většinou 140 (někdy 130)... Tedy stylem jízdy to úplně nebude. Doliju půl litru, možná celý litr a uvidíme. Nevím, kolik bylo oleje v motoru z výroby...

Screenshot_20240303_064549_Mykoda.jpg

Tak půl litru nestačilo. V květnu jsem měl najeto 11 tis. a opět hláška... Uvidím jak to půjde dál s lépe zajetým motorem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za radu a postřehy od zkušenějších. :-)

Mám vyhlídnutého Superba 2,0 TDi 147kW 4x4 Sportline. Momentálně má najeto cca 94 000 km. 

Můj dotaz zní, jestli je to na tento motor OK i vzhledem ke spotřebě oleje, o které jsem v příspěvcích četl a hlavně, jestli je cena 725 000 Kč za auto z listopadu 2021 odpovídající. Kromě nezávislého topení je v plné náloži, včetně kožených, odvětrávaných, vyhřívaných, kožených sedaček. Po pravdě, mně se zdá cena podezřelá a čuju nějakou zradu. 🙂 

 

Díky za případné odpovědi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...