Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, při přezouvání jsem narazil na jeden problém. Možná je to hloupý dotaz, ale řešíte někdo, případně jak, orezlé středy (nevím jak se tomu přesně říká) kol? Přikládám fotky. 

IMG_20201109_160413.jpg

IMG_20201109_160404.jpg

Bezna vec. Povrchova hrdza na oceli

Ziadna vada.

Říká se tomu asi náboj kola. 

Včera jsem měl to samé, až budu vracet letní liťáky líznu to vazelínou. Na staré O1 kolikrat mě nešly kola ani sundat bez násilí. 

Upraveno od ben06

Při pravidelné výměně zimních a letních kol, tedy 2 x do roka,  to vždy potřu lehce vazelínou a je klid. Prostě tam není potřebná  povrchová ochrana kovu a tak to rezne. Jak napsali kolegové výše, běžná věc. 

• Autor

Díky, tak jsem klidnější. Já to viděl na hodně autech, ale nikdy jsem to neřešil, jelikož to nebyla nová auta. Říkal jsem si, jestli to někdo třeba nenatírá. Ale když říkáte, že je to normál, tak to tedy na jaře při výměně akorát trochu maznu tou vazelinou. 

No ono je to proto,že ve VW za přezutí zaplatíš asi 3-4x více než v pneuservisu :-) :-)

• 1 rok později...

Kdysi byla ve světě motorů rada vyčistit náboje a ošetřit ne vazelínou, ale voskem. Tak už několik let to takto hlavně před zimou ošetřím sprejem Resitin ML. Pokud toho nastříkám moc lehce setřu hadrem, aby zůstal tenký povlak. Na jaře jdou kola krásně dolů a náboje nereznou.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.