klíma jan Vloženo 12. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2020 Zdravím vás, Vlastním Roomstera rv 2007. Natáčecí projektorové světlomety H7 + mlhovky s funkcí comer light. Na poslední STK jsem dostal zápis ,že světlomety špatně svítí doporučují výměnu. Našel jsem na internetu značku Hella za 5 tis oba světlomety. Vyplatí se světlomety vyměnit ? Pomůže to ? Roomstra mám z druhé ruky a svítil vždycky hrozně ,úplná katastrofa už jsem nechal přeleštit světlomety koupil jsem ty nejlepší žárovky a nechal vyměnit kabeláže ke světlům . Nic nepomohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 12. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2020 (editace) Ty projektory se časem vysvítí a nepomůže ti žádné přeleštění ani kabeláž, světlo od žárovek se nemá jak odrážet. Editováno: 12. Prosinec 2020, autor: Twisted 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klíma jan Vloženo 13. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2020 před 9 hodinami, Twisted napsal: Ty projektory se časem vysvítí a nepomůže ti žádné přeleštění ani kabeláž, světlo od žárovek se nemá jak odrážet. Děkuji , počítám ,že koupím značku světel Hella ,jen mám obavu aby výměna světel za nové za něco stála,protože jsem tady na fóru vyčetl, že světla stála za houby už z výroby a že by, toho, kdo ten světlomet vynalezl měli vyhodit. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 13. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2020 Za 5 tis. oba projektorové bez natáčení - tomu bych rozuměl. Jsi si jistý, že se jedná o světlomety s natáčením za uvedenou cenu? Já jsem u Fabie II 2009 se stejnými světly jako máš ty, zjistil stejně jako ty, že ve srovnání s Fabií I to svícení nestojí za nic. Světla jsem rozebral, vyčistil, malinko to pomohlo. Dal jsem do nich 100W žárovky, zase to malinko pomohlo. Ale pořád to nebylo k ničemu, ve srovnání s tím, jak svítila Fabia I. Až přestavba světel na bixenony z nich udělala rozumně svítící světlomety. Ale na STK jsem se s nimi bál, tak jsem je po necelých 2 letech vyměnil za ty originální s někým, kdo se nebál. Tak jezdím se 100W žárovkami - jejichž teplo určitě světlometům dobře nedělá a počítám s tím, že je taky budu muset vyměnit... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klíma jan Vloženo 13. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2020 https://www.sbazar.cz/dacars/detail/97897313-originalni-nova-svetla-fabia-2-roomster-hella to jsou zmíněné světlomety cena za oba kusy je 5 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 13. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2020 (editace) Nezdá se mi, že by byly natáčecí. https://www.bazos.cz/img/1/553/127991553.jpg Editováno: 13. Prosinec 2020, autor: Twisted 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 13. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2020 (editace) Podle fotek mi taky nepřijdou jako natáčecí. Tady je krásně vidět rozdíl u té čočky. https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-ii-roomster-predni-svetlo-h7-corner-hella-leve-5202cz3176/ Editováno: 13. Prosinec 2020, autor: mambo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klíma jan Vloženo 13. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2020 Máte pravdu, opravdu to vypadá ,že prodávající prodává pouze světlomety s čočkou ,mě tam zmátlo ,jak prodávající píše v inzerátu o těch natáčecích motůrkách. Ale dávat 10 tis za originální světla ,to je tedy masakr 5 tis bych dal ale 10 tis? asi hodím funkci corner za hlavu ,stejně to je k ničemu. Asi by nebyl tam dát světlomety pouze s čočkou co vy na to ? děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 13. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2020 Ještě k tomu inzerátu, je tam telefon na prodávajícího, tak se ho zkus zeptat jaké je u těch světel originální číslo dílu, v tom odkazu ode mě je na jedné z fotek číslo dílu natáčecích světlometů, případně říci prodávajícímu, že podle fotek to nevypadá na ty natáčecí, uvídíš, co ti poví a další věc, když si to necháš poslat na dobírku, tak před zaplacením je můžes zkontrolovat. Dopředu bych určo nic neplatil. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klíma jan Vloženo 21. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2020 Spoiler Vyfotil jsem jak světla svítí na " krátké" a Dlouhé a oba světlomety. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palan Vloženo 26. Květen 2021 Sdílet Vloženo 26. Květen 2021 Na Fabii 2/Roomster byly 2 druhy naklápěcích světel. Dle fotek výše to vypadá na ty dražší "5J1 941 016 B". Ve škodovce chtějí za kus 15k, výrobcem světla je Hella a u něj se dá kus koupit za 5k. Letos na jaře jsem byl donucen světlo měnit, jelikož jsem byl nabourán a pojišťovna mi zaplatila samozřejmě jenom 1 nové světlo. Což už při pohledu vypadalo hnusně, nehledě na to jak by to asi vypadalo za pár let.. Takže jsem druhé (Hella) objednal ze škoda dílů a šel měnit. Práce na půl dne, ale podle montážní příručky se dá udělat bez problému. Akorát tam je jeden "chyták" - v nárazníku byl navíc připojen senzor od (asi) venkovního teploměru, o kterém nebylo v příručce v souvislosti s demontáží předního nárazníku ani slovo. Rozdíl ve svítivosti starých a nových světel jsem popravdě nějak zásadně zaznamenal, ale původní světlomety už se začaly trošku loupat a stejně bych se nějaké renovaci nevyhnul. Do světel používám už řadu let žárovky, které prodávají v Tescu - H7 GE Megalight Ultra + 120/130% 12V 55W (nedávno to rebrandovali na Tungsram). Vydrží většinou +- rok a 2ks stojí kolem 400-500 Kč. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wampik Vloženo 29. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2021 A není jednodušší tam dát světlomet obyč. H4 a nebude svítit nakonec lépe? Půjde tam vůbec namontovat.? Plese poraďte, taky se trápím s nízkou svítivosti čoček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klíma jan Vloženo 29. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 29. Listopad 2021 před 27 minutami, Wampik napsal: A není jednodušší tam dát světlomet obyč. H4 a nebude svítit nakonec lépe? Půjde tam vůbec namontovat.? Plese poraďte, taky se trápím s nízkou svítivosti čoček. Jsem vyčetl, že se musí upravit elektronika a že je to dost složité. Mám světlomety s funkcí corner a v noci už raději nejezdím vidím před sebe tak 10 metrů . Jízda v noci je pokus o sebevraždu. Když už musím jet v noci jezdím na "dálkové" světla je to o něco lepší,protijedoucí řidiči to ani nepoznají ještě mě nikdo "neproblikal" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.