tom01 Vloženo 8. leden 2021 Sdílet Vloženo 8. leden 2021 Hledal jsem na foru a nenašel jsem, tak založím nové téma. Všiml jsem si u Rapida SB vpodst. hned od nového vozu, že zadní kola hážou spoustu špíny ze silnice dovnitř do nárazníku za kolem. Nemám zadní zástěrky a ani nehodlám jimi auto prznit. Kola R16. Když tam při mytí strčím hadici, nestačím se divit so vyteče bordelu, tlačí se ven i spárami okolo zadních odrazek. Teď v zimě je nárazník za koly plný slané břečky (nejde o podběh, ale o dutinu uvnitř nárazníku za ním). U žádného jiného auta (různé Fabie i Combi, Roomstery, Octavie) jsem se s tím takhle markantně nikdy nesetkal. Neřešil už někdo tento problém? Já asi zkusím na jaře až půjde auto na letní gumy ty místa v nárazníku za koly nějak zakrýt (něco trochu na způsob krytů co má třeba naše Octavie II Combi). Mám nějaké zbytky střešní mPVC folie - ta jde pěkně řezat a tvarovat, je odolná proti povětrnosti. Mám trochu obavu z koroze plechových dílů karoserie pod nárazníkem a koroze rámu tažného zařízení co tam je. Neměli jste už někdo na Spacebacku dole nárazník po pár letech provozu jak to tam vypadá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. leden 2021 Sdílet Vloženo 8. leden 2021 A viděl jsi co jsou za poklady u neudržovaných O1 v kapse předních blatníků? Já to jen vystříknu od prahů jednou za čas vapkou a po 11 letech nemám s korozí problémy jako jiní. Mám na ní i přední zástěrky a měl jsem to jen dvakrát rozdělaný a je tam čisto. Na všech 3 autech O1, F1 i Rapid hlavně v zadu zástěrky mám, protože tahám vlek třeba s motorkama a nechci v něm mít bordel z cest a funguje to. Rapida mám sedana se zástěrkama a zadní nárazník je naštěstí zespoda pěkně zakrytovanej a tak nesbírá bordel jak O1 a že ho tam taky je. Za mě zástěrky ano, navíc se u nás sype inert tak nemám ani nic oťukanýho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 9. leden 2021 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2021 Jo, jo kapsu předních blatníků znám z naší jedničkový Fabie taky 😂. Při každém mytí otevřu dveře a na styku s prahem je tam otvor do té dutiny. Tudy volným proudem vody vyplachuji. Ale to je trochu jiný příběh. Rapidy LB tedy mají za zadními koly kryt? U SB nic není 🙃, zkusil jsem vyfotit. Zkusím na jaře samo domo ze střešní fólie si vyrobit vodorovné zakrytí, nějakou obdobu co mají LB. Mohu poprosit pro inspiraci o foto zakrytování u LB? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 9. leden 2021 Sdílet Vloženo 9. leden 2021 To byla jedna z prvních věcí, co jsem tam dodělával. Na 63kW to z nějakého důvodu nedávalo, 77kW to totiž měla. Pro lift je to ale origo díl. Přitom vpravo ten kryt byl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 9. leden 2021 Sdílet Vloženo 9. leden 2021 (editace) miklisek> u mojeho rapida mě právě udivilo, že je na podvozku vše až přehnananě precizně zakrytované včetně motoru kam mě párkrát něco upadlo a pod autem už nic nenajdu. Editováno: 31. Říjen 2021, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 31. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 31. Říjen 2021 Při přípravách na zimu jsem "na koleně" zkusil vyrobit zakrytí dutiny narazníku za zadními koly, které dosud hltaly od kol plno špíny. Je to cca 4mm tlustá tvrdá pryž, konkrétně zástěrka na naklaďák. Jsem zvědav, jestli to pomůže 🙃 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 15. Říjen 2022 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2022 Koukám toto téma rochu utichlo, trochu dlužím zkušenosti s touto "vodorovnou zástěrkou". Po cca roce užívání sleduji opravdu výrazné zlepšení, kdy uvnitř zadního nárazníku je úplně čisto, takže svůj účel to plní na výbornou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.