Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, v návodu jsem nic nenašel, tak bych se chtěl zeptat, jak to funguje Vám - HBA (brzdový asistent). Princip je jasný. U služební Fabie MR2016 se po dobrždění rozblikají směrovky. Ale u mého Rapida (rovněž MR2016) toho nejsem schopen docílit. Předpokládám, že HBA je (i vzhledem k legislativě) standardem. A ještě jedna otázka - blikají při aktivním asistentovi i brzdová světla? Tuším že u Octavie II jsem to viděl.

Mám pocit, že jsem tady někde četl, že se rapid nerozbliká, jakou legislativu máš konkrétně na mysli? S O2 jsem řádil na podzim v Hradci na polygonu a bliká, to je pravda. 

Upraveno od ben06

• Autor

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Nouzov%C3%BD_brzdov%C3%BD_asistent

• 3 měsíce později...
V 13. 1. 2021 na 9:58, ben06 napsal:

Mám pocit, že jsem tady někde četl, že se rapid nerozbliká, jakou legislativu máš konkrétně na mysli? S O2 jsem řádil na podzim v Hradci na polygonu a bliká, to je pravda. 

Mám také podobný pocit,protože můj Rapid nebliká směrovkami ale bliká 3 brzdové světlo...což taky nechápu,směrovky jsou lepší,hezčí a účinější...

@mirahanyPletete dohromady dvě různé věci - blikání při brzdění a po něm. Při brzdění u koncernových aut blikají brzdová světla (přijde mi to smysluplné, protože blikající třetí brzdové světlo je velmi výrazné), po brzdění by mělo dojít k zapnutí varovných světel (ale to jsem nezkoušel).

Upraveno od Twisted

před 1 minutou, Twisted napsal:

@mirahanyPletete dohromady dvě různé věci - blikání při brzdění a po něm. Při brzdění u koncernových aut blikají brzdová světla (přijde mi to smysluplné, protože blikající třetí brzdové světlo je velmi výrazné), po brzdění by mělo dojít k zapnutí varovných světel. Teoreticky by to stejně mělo fungovat při zásahu asistenta, ale jistě to nevím.

twisted No právě já mysle na ty směrovky,že mi neblikají vůbec... jen to 3 brzdové světlo a nejde to ani dokódovat..tak se omlouvám pokud jsem to napsal blbě.

@mirahanyPokud jsi to myslel tak, že se nerozblikají ani po zastavení, tak to je možné, i když mi to přijde zvláštní. Zkusil jsem se podívat do návodu Rapidu a o krizovém brzdění jsem našel jen to, že se rozblikají brzdová světla. image.thumb.png.0984db46c43869e7c26d2eb50501c684.png 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.