tom01 Vloženo 8. Březen 2021 Sdílet Vloženo 8. Březen 2021 Mám ten molitan již přes 2 roky z auta vyndanej a hozenej kdesi na půdě. Po vyndání toho nacucanýho nesmyslu jsem nepozoroval (jak jsem již zde psal) nějak zásadně vyšší hlučnost od podběhů ani větší špinění vnitřku prahů, takže z mé zkušenosti žádný HNUS jak píše ben06. Při otevření dveří tam je místo toho molitanu akorát díra, kterou jde celý blatník zevnitř vymýt. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaII Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 Ahoj. Tak jsem to nevydržel a vyrval ty molitany a dal tam ty plasty. Investice za 300 kč i s dopravou a vyzvednutím na poště. Molitany ve spodní části pěkně nacucaný... Práce i s pitím kávy a cigarety do 60ti minut. Instalace plastů jednoduchá. Přimáčknutí a zacvaknutí 5ti zobáčků nic víc. Stačí se držet těch plastových výstupků a trefit je do dírky.... 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 Co máš za ročník (MR)? Na MR17 mám ještě ty plasty z výroby bez "molitanu". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaII Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 Auto sjelo dle velkého TP z pásu 27.12.2017... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 Aha, takže MR18, možná to bude ten "zlom"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaII Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 Tím to bude... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 23. Květen 2021 Sdílet Vloženo 23. Květen 2021 Mohl bys nasdílet ještě objednací čísla těch plastů? 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaII Vloženo 23. Květen 2021 Sdílet Vloženo 23. Květen 2021 To bych i mohl... 6V0 821 111 - levá strana. 6V0 821 112 - pravá strana. Cena okolo 100 Kč za kus... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gembi99 Vloženo 27. Květen 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2021 @JendaIISuper, díky za ověření, že ty plasty pasují i do verzí s molitanem. Teď se ještě rozmyslet, zda nebude lepší nechat to úplně otevřené kvůli možnosti ten prostor vymýt vodou:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaII Vloženo 27. Květen 2021 Sdílet Vloženo 27. Květen 2021 Dle mého názoru na vymytí vodou stačí povolit 4x šroubek na straně u dveří, vyhnout podběh a vystříkat. Jinak hlučnost se nezměnila.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oldbas Vloženo 26. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2021 Dobrý den, mám Seat Toledo IV r.v. 2017, 1.2 STI 81KW. Taky bych chtěl vyměnil molitanový koncový díl blatníku za plastový. Molitanový je neustále vlhký a mám obavu z případné koroze v těchto místech. Vůz je starý 4 roky a rád bych, aby mi vydržel co nejdéle. Můžete mi prosím zjistit, zda tento díl https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5ja864235-koncovy-dil-blatniku-levy-skoda-21895.html pasuje do vozu Seat Toledo IV, který se vyrábí v Mladé Boleslavi a je dvojče Škody Rapid? Naprosto většinu náhradních dílů mají tyto vozy stejné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 26. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2021 (editace) Tento díl by ti do Toleda pasovat měl, ale jeho koupí si vůbec nepomůžeš, protože si koupíš ten samý kus molitanu co už máš ten nacucaný v autě. Jen bude suchý do prvního deště :-D PS: Jinak toto spíše patří do sekce Rapid, než k Fabiím ;-) Editováno: 26. Červenec 2021, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oldbas Vloženo 26. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2021 před 2 hodinami, tom01 napsal: Tento díl by ti do Toleda pasovat měl, ale jeho koupí si vůbec nepomůžeš, protože si koupíš ten samý kus molitanu co už máš ten nacucaný v autě. Jen bude suchý do prvního deště :-D PS: Jinak toto spíše patří do sekce Rapid, než k Fabiím ;-) Omlouvám se, ale až teď jsem se všimnoul, že je to ten samý molitan. Měl jsem za to, že je to plast. Ten bych tam samozřejmě chtěl namontovat místo molitanu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 27. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2021 @oldbas a necituj příspěvek přímo nad sebou😁 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oldbas Vloženo 27. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2021 Radši mi poraď, čím ten molitan nahradit, nebo kde koupit plastový vnitřní panel pro Rapid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaII Vloženo 27. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2021 Třeba jako já na fabii 3na Škoda-díly.cz? Mám za to, že na Rapida to tam bylo taky, ale za jinou cenu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oldbas Vloženo 27. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2021 Na Rapida mají jen ten molitan. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 27. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2021 (editace) před 1 hodinou, oldbas napsal: Radši mi poraď, čím ten molitan nahradit, nebo kde koupit plastový vnitřní panel pro Rapid. Rapida bys hlavně měl řešit v jiné sekci, to ti už psal i Tom😉 Edit: ale to ti možná vysvětlí i někdo z moderátorů, pokud to budou číst Editováno: 27. Červenec 2021, autor: Ondra16V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlick Vloženo 17. Září 2021 Sdílet Vloženo 17. Září 2021 Ahoj, všimnul jsem si, že je nějaký molitan nacpaný i v předních nosnících. Na levé straně přímo pod odtokovou(?) dírou (na pravé straně tato díra není). Vypadá to jako nějaký molitan zabalený v igelitu, v obou nosnících zhruba v půlce. Samozřejmě je to nacucané vodou :( Vytáhnout by to šlo leda ze předu po vymontování světlometu, což se mi nechce :( Řešil to už někdo, máte to také? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 17. Září 2021 Sdílet Vloženo 17. Září 2021 Mám to podobne na svojej, všimol som si to pri čistení tej diery. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 17. Září 2021 Sdílet Vloženo 17. Září 2021 (editace) Mám tedy Rapida, ale myslím, že to je obdobné jako u Fabie 3. V Rapidu je jeden molitan po celé výšce blatníku při A sloupku (tj. od spodku oken až k prahu), druhá molitanová přepážka uvnitř blatníku je nad vrcholem plastového podběhu, prostě v blatníku nad kolem. K oběma se myslím dá dostat po sundání kola a poodkrytí části plastového podběhu. Sám jsem již před cca 2-ma lety vyndal ten molit při A sloupku, ten druhý v nadkolí jsem zjistil asi před dvěma měsíci. Až budu na autě přehazovat letní a zimní sadu, tak podběhy rozeberu a zkontroluji. Jestli tam také bude bordel na nějakém choulostivém místě, tak to buď celé vyndám, nebo vezmu kudlu a v krtickém místě ten molitan prostě vyříznu... EDIT: na foto v úvodu téma od Jendall je na foto vyndaného podběhu vidět otisk od špíny toho molitanu nad kolem. Editováno: 17. Září 2021, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlick Vloženo 17. Září 2021 Sdílet Vloženo 17. Září 2021 tom01: zde se jedná o molitan přímo ve vodorovném nosníku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 20. Září 2021 Sdílet Vloženo 20. Září 2021 Porovnával jsem s Rapidem, nenašel jsem díru v nosníku s tím molitanem. Tipuji, že tam bude někde obdobně také, jen to nemohu věřit. Nicméně toto asi neřeší tvůj původní dotaz co s tím. Asi bych si s tím nelámal hlavu. Každé auto musí jednou někde shnít 😳... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gembi99 Vloženo 15. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2021 Tak už jsem k tomu taky odhodlal a včera ty molitany vyhodil pryč. Úplně bez ničeho se mi nechat nechtělo, tak jsem tam dal ta plastová ukončení jako @JendaII. Vyndal jsem i ty molitany umístěné v přední třetině blatníku, na obrázku označené číslem 6. Zatím jsem s tím nejel, tak uvidím zda poznám nějakou změnu v hlučnosti. Ale i pokud to bude o něco hlučnější, tak se s tím asi raději smířím, než to tam nechat, protože mám vypozorováno, že stačí nechat auto v dešti jen stát a ten molitan se nacucá vodou z odtokových otvorů u motorového prostoru. Jinak mezi tím molitanem, platovým podběhem a blatníkem bylo už trochu blátíčka a lupení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ghkim Vloženo 31. leden 2022 Sdílet Vloženo 31. leden 2022 Tak pridám niečo aj ja. Model 2019 FL, plasty tam mám. Ten ,,molitan´´ neviem, nepozeral som za podbeh. Na plaste je 11/2018 tak že sa to dávalo aj na FL Fabie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.