joe0001 Vloženo 19. Březen 2021 Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 Vag píše tyto závady 17961-snímač tlaku v sacím potrubí nesmyslný poměr P1553-35-10 sporadicky Vyměnil jsem snímač tlaku ,egr ventil,vyčistil jsem škrtící klapku. Základní nastavení provedeno. Nic nepomohlo. Vag píše po nastartování závadu 17961.Chod motoru kolísá a něco v něm klape. Po přidání plynu klapot utichá.S poklesem otáček se znovu ozve. Nevíte někdo co s tím fabia111.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 19. Březen 2021 Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 Kolik máš najeto a kdy jsi měnil rozvody? Já bych zkontoloval časování rozvodu, jestli není nějaká vačka o zoubek jinde než má být. To by umělo udělat v sání zmatek, který by se MAP senzoru nelíbil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joe0001 Vloženo 19. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 Rozvody byli delany . Najeto na ne tak 40 000. Motor začal blbnout ,kolisali otacky a zacali svitit ty kontrolky. Kdysi jsem menil egr ventil a to blblo podobne. Ale ted kdyz odpojim,egr nebo map, tak vyskoci dalsi poruchy a motor klepe stejne. Na vag mi egr cvaka ,klapka se otevira a zakl.nastaveni adp ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 19. Březen 2021 Sdílet Vloženo 19. Březen 2021 Fajn. Nastavoval jsi ty rozvody sám? Tak si časování překontroluj. Mohl se na některý ozubený řemen dostat olej netěsným simerinkem u některé vačky, nemrznoucí směs z vodní pumpy atd. Prostě mít jasno, že problém není tady, nebo že je tady a můžeš ho tu odstranit je asi dobrý začátek. A ne měnit tohle nebo zase něco jiného podle toho, co tě zrovna napadne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joe0001 Vloženo 20. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2021 (editace) Rozvody dělal automechanik. Zkontrolovat to neumím. Ještě jsem si vzpomněl na starou závadu. Pod Map senzorem je PCV ventil. Je odpojen odpálen. Byl tam zkrat. Může být zdrojem mé závady? Editováno: 21. Březen 2021, autor: joe0001 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joe0001 Vloženo 21. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2021 (editace) Takže dál zkouším proč to blbne,znovu jsem vymontoval EGR abych zaslepil sání spalin vložením těsnění. Po tomto zásahu když EGR odpojím tak zmizí to klepání a motor běží normálně. Auto jede, ale chvílemi samovolně vyskakují otáčky na 1500 až 2000 což s autem pocukává.(jízda z kopce bez plynu). S připojeným konektorem motor přejde do klepání a nejede. Takže si myslím nějaká chyba v sání. Doplňuji, když zruším zaslepení egr tak je chod motoru horší. Editováno: 21. Březen 2021, autor: joe0001 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joe0001 Vloženo 23. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 23. Březen 2021 Závada bude nejspíš v netěsnosti sání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.