Publikováno Duben 24, 20214 r Ahoj, stala se mi taková nehoda. Pod autem se začali objevovat malé loužičky oleje, tak auto jsem auto zvedl a vidím, že celý podvozek je od oleje (po směru jízdy) a na převodovce vidím skrz nezakrytý otvor ozubené kolečka. Prostě za jízdy se uvolnila nějaká zátka, a olej začal vytékat. Zajímavé je, že ona díra nemá vnitřní závit. Průměr díry je 11,5mm. Neví, prosím, někdo co tam patří? A jak je vůbec možné, že to tam není? Děkuji Radim Auto: Superb 2 1,8 TSI 4X4 r.v. 2010 6q manál Upraveno Duben 25, 20214 r od Benet
Duben 24, 20214 r Ten olej je spíš motorovej, a tou dírou vidíš na setrvačník ne do převodovky. Takže to vidím na gufero na klice
Duben 25, 20214 r podľa farby prevodový a najskôr prítlačák prebrúsil prevodovku , nevydáva to nejaké zvuky?
Duben 25, 20214 r Autor Na jízdním projevu ani zvukově se to právě nijak neprojevuje. Ale teď jsem to odstavil úplně, nevím jestli ta převodovka není suchá :-/ . A co ta díra? Co tam má původně být, když tam není závit? nějaká pryžová zátka? Upraveno Duben 25, 20214 r od Benet
Duben 25, 20214 r před 52 minutami, suri. napsal: podľa farby prevodový a najskôr prítlačák prebrúsil prevodovku , nevydáva to nejaké zvuky? 1.8 TSI tuto závadu s přítlačákem nemají. To je problém TDIček. Jinak bych to typoval taky na gufero a motorový olej, nic tam být v té díře nemá, má to být otevřené. Upraveno Duben 25, 20214 r od 15degren
Duben 25, 20214 r Autor Ok. Zkusím zkontrolovat únik oleje. A zaměřím se na průsak motorového oleje. K té díře. Chápu dobře, že pokud je to otevřené a člověk to třeba trochu přežene s brodem, tak do prostoru setrvačníku se dostane voda a bláto? :-o Pokud se jedná o odvětráván, tak proč není nahoře? Každopádně Všem děkuji za podněty. R.
Duben 26, 20214 r aby si 100ho vysypal železo , který se ti oštípe na obvodu setrváku ;) aby ti 100ho vylítal prach z lamela-přítlačák , kterej se obrousí provozem ;) to zaplavení nebude tak "horký" ;)
Duben 27, 20214 r V 25. 4. 2021 na 9:31, 15degren napsal: 1.8 TSI tuto závadu s přítlačákem nemají. To je problém TDIček. Jinak bych to typoval taky na gufero a motorový olej, nic tam být v té díře nemá, má to být otevřené. Opravdu to u TSi nehrozí? Zrovna na tento problém jsem byl nedávno upozorněn v servisu, když se řešila výměna setrvačníku. Mimochodem nevibrovalo auto při mírném sešlápnutí plynu na 2-3. stupeň?
Duben 28, 20214 r Nevim o tom, ten to problém se týkal pouze konkrétní serie přítlačáků od sach 6q pro TDi 2.0 103kW u jiné motorizace jsem ten problém nikdy nezaznamenal.
Duben 29, 20214 r Autor Auto nikde nevibrovalo a chová se normálně. Už objednávám servis. Většinou se teda diví, že by při 160000km polevilo gufero u kliky. Ještě typují únik někde nad tím (turbo, hadice), že by to někudy proteklo, nevím jestli je to možný, ale chce se to na to mrknout. Dikec
Květen 20, 20214 r Autor Ahoj, tak všichni co tipovali gufero u kliky mají bludišťáka :-) Bylo to tak. Díky za rady.
Říjen 16, 20213 r Ahoj, na kolik vyšla oprava/výměna toho gufera? Kryt pod motorem mam pěkně zalitý olejem a drazkovy řemen je taky od oleje. něco prosakovalo přes vanu, tu jsem nechal přetěsnit, ale známý říkal ze to bude gufero, at si to nechám opravit. Dlouhodobě dolevam 1-1.5L oleje na 10tis.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.