Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

@Zzzzz tak pak napis😅

• 1 měsíc později...

takže dnes servisní prohlídka po 30.000km

- výměna oleje a filtru, pohledová kontrola všeho ostatního

- vzduchové až prý po 90.000, ale budu je chtít u 60.000

- brzdy, třmeny, zavěšení Ok

- SW zůstal na 1803, prý pro HW: H56 tam nemají co dostupného nahrát...

756809703_2022-08-3011_04.44-1.thumb.jpg.8e5c2979b666873fc317f3e5257abf91.jpg

Upraveno od Zzzzz

@Zzzzz Cena v pohodě. Jen s tím SW pěkně kecaj. 

vím, říkal jsem jim,ževím o běžna 1896, ale prý, že to není pro můj konkrétní model andottaz, v čem je rozdíl, prý právě v modelech...

• 2 měsíce později...
  • Autor

Intervaly, náplně, kontrolované body

Snimekobrazovky2022-11-21v17.25.11.jpg?vSnimekobrazovky2022-11-21v17.23.12.jpg?vSnimekobrazovky2022-11-21v17.22.40.jpg?vSnimekobrazovky2022-11-21v17.22.16.jpg?vSnimekobrazovky2022-11-21v17.21.49.jpg?vSnimekobrazovky2022-11-21v17.21.01.jpg?vSnimekobrazovky2022-11-21v18.17.07.jpg?v

Upraveno od Jan R.

kazde 2 roky haldex?mne povedali 3 roky-90 000,a v diferaku sa nemeny olej(na O3 som menil teraz 158 000 celkom v poho bez spiny) 

Taka sprosta otazka v skodovke povedali O4 nema v predu diferak cize sa ani nemeni olej ??? co to ide priamo s prevodovky?

• 1 měsíc později...

Došlo ke změně intervalu výměny brzdové kapaliny. Dříve 3 roky, poté 2 roky, nyní 2 roky, poté 2 roky.

• 2 týdny později...

Čaute, potreboval by som objasniť jednu vec, ak by som potreboval auto dať na záručnú opravu, môžem tak urobiť iba v servise, resp. servisnej sieti toho obchodu kde som auto kupoval, v mojom prípade iba do servisov Autonovo ? Alebo ho môžem dať do hocijakého autorizovaného servisu napr. aj Euromotor s tým, že náklady platí servis keďže je to na záruku ? Ak by niekto mal skúsenosť s Euromotorom Škoda v BB tak napíšte prosím.

A trošku pomimo, odporúčam každému vyhnúť sa servisu Autonovo v BB na Zvolenskej 23 (tam kde je Škoda, Seat, Cupra), absolútne fušerská robota akoby to robili študenti strednej školy na praxi, čo sa týka Autonova na Zvolenskej 40 (tam kde je Škoda, VW, Audi) tak tam som mal celkom v pohode skúsenosť.

Záruka platí u jakéhokoliv AS. Není Tvou povinností jezdit tam, kde jsi auto koupil. Tedy alespoň v ČR to tak funguje - mám s tím i několik zkušeností.

Myslim ze to tak funguje vsade

• 2 měsíce později...

@Jan R.prosím ťa vedel by tie fotky ohľadom intervalov a kontrolovaných bodov zavesiť ešte raz? Presne túto informáciu na fóre hľadám, ale väčšina sa nedá zobraziť

• 4 týdny později...

Pravidelný servis po 60t km, auto nemá rok

- výmena olej + filter. Pri prvých 30t som musel doliať ca 0,6L, z náplne oleja naliatej pri 30tkm do výmeny 60tkm chýbalo asi 3-4mm na mierke

- výmena sviečok

- výmena brzdovej kvapaliny

- výmena peľového filtra

ca 500 EUR

• 1 měsíc později...

jen pro porovnání

IMG_2077.jpeg

• 1 rok později...

Zdar pánové,

mohl bych požádat o vaše zkušenosti s první servisní prohlídkou (garanční) v autorizovaném servisu u nového vozu?

Jaká byla cena a seznam prováděných úkonů?
Je možné seznam prováděných úkonů po dohodě měnit?
Jak dlouho bylo auto v servisu, na počkání?

Celkově zkušenosti, spokojenost?

Díky.

Prohlidka po 2 letech a vymena oleje (31.3.2025), pockal jsem v salonu myslim 2,5 hodiny. Octavia RS 2023.

Zobrazit poslední fotky.png

Upraveno od zdenal_cz

4000 za 5,7 litru oleje. Wow. Ten olej stoji 1500 MAX.

Tohle mi na autorizovaném servisu hrozně vadí. Tváří se, že mají servisní ceny jako jinde, ale materiál je u součástek normální cena 2x a u oleje 4x nastřelená. 

Zase je zpravidla levnější práce a nedokurví ti (většinou) auto jako (většina) garážníků. To je těžký.

• 4 týdny později...

Zdravím,

možná jsem z levného kraje (okres Příbram:) ale nasazení nových gum na Rapida s vyvážením za 2tis. mi přijde zhruba dvojnásobek běžného pneuservisu?

Celkově s roční rozšířenou prohlídkou (prej kontrola karoserie) obsahující výměnu brzdovky 5tis.

Je to dnešní cenovej standard v autorizovaných Škoda servisech? Trochu mi to připomíná mého zubaře:)

P.

doklad.jpg

@P_Cherry sice zmiňuješ Rapid a zde jsi v sekci O IV, ale obecně přehození sady kol v AS vyjde na podobnou částku i na další modely - v mém AS rozlišují i velikost disků.

pneuservis.thumb.jpg.07b7b3527020d8679907553da6a12d87.jpg

Kladno, neoriginální pneuservis cena za prezuti O4 na 17" 1438,- Kč.

panove co mate o4 FL ,   v servisu na me  naposledy typek  houknul,  že  u meho typu vozu . combi   by se mel resit nejaky  kryt motoru nebo co  ve spojistosti s olejovou vanou že to někde vydira lak. nebo co .. slyšel o tom někdo ?    ještě zjístim podrobnosti. 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.