Nobody.12 Vloženo 24. Srpen 2021 Vloženo 24. Srpen 2021 Zdravím, Mám motorizaci 1,4 g-tec, U mého auta už od začátku, co jsem jej koupil pozoruji, že když řadím zpátečku, tak opravdu často o sebe nepěkně škrkne ozubení v převodovce. Potom, co se mi tohle stalo vícekrát po sobě se to tak nějak uklidnilo (asi se to více sedřelo?) ale stále se to periodicky opakuje. Řazení rychlostí 1-6 je víceméně bez problému. Předpokládám, že to značí nějaký rozjetý vnitřní problém? Řešil už někdo tohle u 6-st manuálu? Citovat
guam Vloženo 24. Srpen 2021 Vloženo 24. Srpen 2021 Řešil. Je to opravitelné. Některý převodovky byly vadný. Reklamovat pokud je v záruce a nedat se odbít. Citovat
Nobody.12 Vloženo 25. Srpen 2021 Autor Vloženo 25. Srpen 2021 v záruce už není...co přesně ti na tom dělali? Jestli bych si podle toho udělal třeba obrázek o ceně... Citovat
stafa Vloženo 25. Srpen 2021 Vloženo 25. Srpen 2021 @Nobody.12 O stránku ďalej máš k tomu toto vlákno: https://forum.skodahome.cz/topic/141987-převodovka-14-tsi-řadí-přes-zuby/ Skús pozrieť, možno tam nájdeš odpoveď... 1 Citovat
guam Vloženo 26. Srpen 2021 Vloženo 26. Srpen 2021 V 25. 8. 2021 na 10:47, Nobody.12 napsal: v záruce už není...co přesně ti na tom dělali? Jestli bych si podle toho udělal třeba obrázek o ceně... Nakonec pomohla až výměna převodovky. A ani ta vyměněná nebyla žádný vzor přesného a hladkého řazení. Popravdě jsou tady ty převodovky strašný shity a narazit na dobře fungující je spíše výjimka. Některým to ani nepřijde, dokud nevyzkouší převodovky od jiných výrobců, kdo střídá víc aut, tak je z MQ 200/250 nešťastný. Každopádně jde ta převodovka i opravit, ale to ti neudělají ve škodovce, musíš najít servis přes převodovky. Pokud zlobí jenom zpátečka, tak je to ještě OK, existuje opravná sada, mění se některá kola a synchrony. Mně šla dost často špatně řadit i jednička, byla opravdu zábava na semaforech přemlouvat převodovku, aby zapadla jednička... 1 Citovat
Nobody.12 Vloženo 27. Srpen 2021 Autor Vloženo 27. Srpen 2021 naštěstí jen ta zpátečka, zbytek rychlostí tam padá celkem v pohodě. Když si chvíli počkám s vymáčklou spojkou, jak tu někdo radil a pak teprve zařadím, tak to jde přes zuby tak jen v 5 z 10 případů :D Takže to prozatím asi řešit nebudu a v moment, kdy se to zhorší více, to pujde kuchnout a uvidíme... Jinak ta kvalita mě taky teda zklamala, protože jsem šel do manálu s tím, že trvanlivost a bezporuchovost bude úplně jinde oproti DSG a ono toto... Na mojí staré fábce jsem byl zvyklý hodit zpátečku prakticky hned po zastavení a nikdy žádný zoubek a tady teď tohle, u řádově dražšího vozu... Citovat
JiVi Vloženo 27. Srpen 2021 Vloženo 27. Srpen 2021 me jde spatne od zacatku trojka .. pokud jedu 65 a vic a chci podradit ze 4, proste jim tam musim natlacit silou a to dost velkou. Pritom staci meziplyn a lupne se tam lehce. Evidentni problem synchronizace ... ostatni rychlosti bez problemu. Citovat
Nobody.12 Vloženo 14. Listopad 2021 Autor Vloženo 14. Listopad 2021 pro info: problém vyřešen výměnou celé spojky, která už byla úplně hin a při tom se naladilo znova i řazení..nyní chodí krásně, zatím nepozoruju žádné problémy Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.