mbrazdil Vloženo 8. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 Zdravím, po delší čase se opět vracím. Již dříve jsem tu řešil DSG u mého rapida a bez úspěchu. Mám stále "problém" s tím, že když mám přepnuté do sportovního režimu, tak při prudším rozjezdu při přeřazování z 1 na 2 auto citelně škubne. Další stupně jsou v pořádku, alespoň jsem si ničeho nevšiml. Již 2x jsem na tuto skutečnost upozorňoval servis při výměně oleje a brzdové kapaliny a vždy bez úspěchu. Nic tam nenašli, protože jim diagnostika nic neukázala. Od kolegy, co má taky rapida s DSG, ale s motorem 81 kW jsem si ničeho takového nevšiml. Po té si zkusil projet mé auto tak zjistil, že to dělá ve chvíli kdy je zařazená 1 a otáčky jsou okolo 1300 ot/min a přeřadí na 2. Takto to udělá vždy ono škubnutí. Je to normální? Na koho se mám obrátit, aby toto vyřešil? Auto mám ještě v záruce a rád bych tento problém pokud možno vyřešila škodovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 8. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 Záleží jaká je to modelová péče. V naší Fabii MR2018 to dělá také, je to normální a není na to řešení, takto je funkce korektní. S se celkově bere jako "sportovnější". Jediné, co lze udělat na vyzkoušení -> základní nastavení adaptací spojek. Není to složité, akorát nevím, zda to zvládne i VCDS, ale v OBDEleven jsem tuto možnost viděl a ODIS to umí také. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferio Vloženo 8. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 Robí to aj mne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 8. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 Taktiež Fabia 1.2 81kw. Najviac je to cítiť ak je zapnutá klimatizácia v lete a kompresor ide na plno. Teraz bez AC sú rozjazdy oveľa plynulejšie ale nie 100% jemné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 8. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 A řešili jste to v servisu? Řekli vám, že je to v pořádku? Všude čtu o tom ze dsg řadí plynule, ale se zkušeností co mám tomu tak není. Otázkou je zda jsme jako zákazníci schopni se domoct případné opravy. Mám totiž obavu z toho, že až auto nebude v záruce tak řeknou že je to na výměnu … Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 8. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 Mám mimo záruky a auto som kupoval ako jazdené. Pri servise to technik skúšal s tým, že je to OK. K tým recenziam o radení: DSG radí rýchlo ale nie úplne plynulo. Preto som písal, čo mám odpozorované, že u mňa na to má vplyv aj klimatizácia. Proste je to robotizovaný manual, ktorý nevie urobiť hladký preklz medzi prevodmi. Takže nejaké cuknutia hlavne na tých malých objemoch a pri vyťažení budú vlastnosťou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.