bouchy Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 Dnes ráno jsem po 4 letech vlastnění OIII (FL) zjistil, že pokud chci sešlápnutím pedálu rozsvítit brzdová světla, musím mít zapnuté zapalování :) 1. Je to tak správně, dovede to někdo potvrdit? Mám takové ty polo-LED světla vzadu. 2. Pokud ano, jak se na to budou tvářit na STK, kde často nemají zapnuté zapalování (pokud, tak jen kvůli potkávacím atd)? 3. Dost blbý ne? Pokud jde o závažnější stavy, třeba tažení na laně, chcípnutí motoru atd... Jasně, v těchto případech má být zapalování zapnuté. Testoval jsem to dnes ráno při soušinnosti s funkcí Coming Home, to pro upřesnění. Trochu tuším, že tato funkce při vypnutém zapalování může mít vliv na brzdovky. Video bych musel natočit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adarko Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 Ahojte, môže sa zdať, že nedodržujem problematiku autora / brzdové svetlá... / , ale nie je to tak. Už dávno v súvislosti s vypnutým zapaľovaním som sa spytoval sám seba, ako je to s aktiváciou ochranných prvkov v prípade nárazu - airbagov. Hovorím o situácii, keď sedím v aute. V prípade , že do mňa niekto nabúra, či nepostrehnem, že som nezabrzdil, či nezaradil prevod a narazím do prekážky. Prvky sa určite neaktivujú a v tomto prípade sú asi zbytočné. S tými brzdovými svetlami je to asi podobné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 9. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2021 bouchy - je to tak spravne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2021 1. Ano, je to tak správně. 2. Nijak. 3. Proč? Ničemu to nevadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 10. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2021 Je to správně ale proti zdravému rozumu! Někde stojím a v zrcátku vidím jak se na mě někdo řítí, šlápnu brzdu aby viděl a nic. Jako u Fabie 1 kdy šla houkačka taky pouze při klíčku! Stál jsem a ten vepředu začal couvat a vono to nehouká. Páni inženýři holt někdy nepřemýšlí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danno1771 Vloženo 10. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2021 Práveže premýšľajú a preto to tak funguje, si predstav, že sa pokazí brzdový snímač a budú svietiť stále brzdové svetlá aj pri vypnutom zapalovani? Keby to ich riešenie bolo zle tak vozidlo neprejdú homologizaciou, tiež sa musia držať určitých pravidiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 11. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2021 před 21 hodinami, Karel z HK napsal: Jako u Fabie 1 kdy šla houkačka taky pouze při klíčku! To se u Vagu nemění, zapnuté zapalování je na klakson potřeba pořád. Brzdový snímač? Podělat se může na autě cokoliv, svítící (brzdová) světla většinou uvidíš, ale třeba starý dobrý snímač teploty na chladiči ti může baterku vymlátit úplně stejně a po jízdě ti ani nemusí přijít divné, že se točí. Vždy mi brzdová svítila i s vytaženým klíčkem (protože I -> 0 je speciální případ, kdy třeba hraje rádio). Proto jsem se ptal. Mám za přítmí aktivní Light Assist, takže dozadu něco svítí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 13. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2021 U Fabie 3 houkačka funguje i bez klíčku! Vždyť je to proti zdravému rozumu. Klakson a brzdy by měly fungovat stále! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 16. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2021 (editace) Tuším, že sa to dá prekódovať cez VCDS aby tie brzdovky svietili aj bez zapaľovania a tak isto klaksón zapnúť/vypnúť bez zapaľovania. Oprava: tie brzdové svetlá som nenašiel zatiaľ ako sa kodujú, budem hľadať ďalej Editováno: 16. Listopad 2021, autor: Thief1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 Tak jsem to dnes vyzkoušel na Olll a opravdu bez klíčku brzdy nesvítí! Stojím u závor a musím mít vypnutý motor někdo se na mě řítí a brzdy nesvítí! To může vymyslet jenom blb! Asi se pozeptám u Škodovky proč to udělali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 A co ti brání, abys měl zapnuté zapalování? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 mozno mierne OT, ale od toho je lepsie mat funkcny SS. ked stojim dlhsie, deaktivujem tlacidlo a SS vypne motor podla potreby. svetla su samozrejme funkcne. ak stojim prvy, prepnem zo stretavaciek na parkovacky a je to. prejde vlak a mozem zapnut svetla a vyrazit, ziadne startovanie klakson je mozne nakodovat aby pri vypnutom zapalovani netrubil, ludia to ziadaju hlavne kvoli detom. ked je auto otvorene na dvore pri upratovani a na vodicovom mieste sedia deti, tak aby zbytocne netrubili 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 16. Prosinec 2021 Autor Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2021 V 11. 11. 2021 na 14:16, bouchy napsal: To se u Vagu nemění, zapnuté zapalování je na klakson potřeba pořád. Uf, tak naštěstí u klaksonu ne. Dnes vyzkoušeno na odekmnutém nenastartovaném autě, vypnuté zapalování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.