emkon Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 Hodím sem do diskuze o šířce letních/zimních gum jeden srovnávací snímek: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 (editace) LEWIS: Ked tak prehodnocujem svoj nazor na ET, tak 5mm +/- este musi byt akceptovatelne. Napriklad Octavia ma seriove disky s ET od 45 (6x17 zimne) az po 54 (7x17)... U 15" a 16" to je 50 a u 18" je to 51. Opatrny by som bol asi az pri hodnotach nizsich ako 45 resp. vyssich ako 54 (pri O2)... Editováno: 9. Listopad 2010, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabia2Fan Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 No, panove, zmena po nasazeni kol s mesim ET opravdu nastala. Bohuzel i k neprospechu. Pri brzdeni mi predni kola trochu vybruji volantem. A nevim ted, jestli to neni jen nahoda a nedelaji to kotouce, nebo desticky, i kdyz nevypadaji uplne spatne, nebo zimni pneu, ktere mi v servisu nasadili nevim jak, i kdyz jsem je mel z minle zimy oznaceny, nebo to muze delat nesestelovana naprava na nove disky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 mozno su len zle vyvazene disky... Mne minuleho roku nalepili v pneuservise zavazia na luce disku!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 Tak ohledne vibraci muze byt vic veci. Zvlnene kotouce, spatne vyvazeny disk, spatna pneu, spatne utazene srouby nejake uvolneni na naprave... Muze toho byt dost. Jinak presne jak psal Lewis, jen bych doplnil, ze nam se to libi a nekomu ne, jen by to mozna chtelo jeste niz:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 (editace) Inac v pneuservisoch odporucaju po prejdeni prvych 50 - 100 km zas podotahovat skrutky, pokial su zimaky alu... Editováno: 10. Listopad 2010, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 (editace) Hodím sem do diskuze o šířce letních/zimních gum jeden srovnávací snímek: Podívej se pořádně, tímhle se šermuje na internetu několikátou sezonu. To zimní provedení má HŘEBY. Spoustu hřebů. Tam je styčná plocha gumy někde úplně jinde než na prvním místě. http://www.pneu-sport.cz/pneumatiky-bfgoodrich-michelin/rallye-snih-a-led/ Editováno: 10. Listopad 2010, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 Inac v pneuservisoch odporucaju po prejdeni prvych 50 - 100 km zas podotahovat skrutky, pokial su zimaky alu... Mně se po deseti letech, co pravidelně přehazuju trojici aut jaro podzim stala poměrně nemilá věc. Jedno kolo sem nedotáhl a vady jsem si všiml asi až po 120 ujetých km a to včetně dálnice. Nevěděl jsem, co se děje, auto se chovalo normálně krom chraplavého zvuku, při brždění bylo stabilní a to i při jednom vyhýbacím manévru, kdy pán neviděl červenou. Nakonec to byly nedotažené šrouby. Nevim, jestli to bylo kolama z lehkých slitin, ale naštvanej sem byl docela dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 LEWIS: Ked tak prehodnocujem svoj nazor na ET, tak 5mm +/- este musi byt akceptovatelne. Napriklad Octavia ma seriove disky s ET od 45 (6x17 zimne) az po 54 (7x17)... U 15" a 16" to je 50 a u 18" je to 51. Opatrny by som bol asi az pri hodnotach nizsich ako 45 resp. vyssich ako 54 (pri O2)... 5mm na geometrii nemá nijak veliký vliv... ale vem si, že kupříkladu vůču té zmiňované 6x16 ET45 je pomyslná osa gumy uprostřed... Když si spočteš kde bude u 7x17 s ET 54 tak bude asi o 3mm ven z auta na každé gumě.... Zaručeně je tam jiná šíře gumy vid. 205/50 R16 vs. 225/45 R17? nevim ten rozměr.... takže inženýři spočítali, že širší guma při nějak nastavené geometrii potřebuje mít ten prostředek krapet jinde... Ale jak řikám 100% to určitý nepatrný vliv má ale i já to u svého auta mám milimetr sem a desat tam.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 trochu paradoxne sa mi zda to, ze 225 R17 maju ET 54, zatial co 225 R18 maju ET 51/50... Chcel by som vediet, preco je to tak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arts Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 ALU ET38 vs plech ET43 .. a ET38 z profilu .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabia2Fan Vloženo 11. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2010 ALU ET38 vs plech ET43 .. a ET38 z profilu .. Neni co resit, krasny plechy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 12. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2010 trochu paradoxne sa mi zda to, ze 225 R17 maju ET 54, zatial co 225 R18 maju ET 51/50... Chcel by som vediet, preco je to tak... To netušim... Můj tip je že R18 má větší styčnou plochu a zase geometrie (střed pneu) musí být krapet trochu jinde... Navíc není u R18 poznámka jen se sportovním podvozkem? Protože tím snížením se mění kinematika a rozložení kde by měla být styčná plocha... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 12. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2010 (editace) su to standardne rozmery pre O2 RS. Neviem preco to ma Octavia takto (jedine co mi napada je, ze 18"ky maju o 9 mm vacsi ovod - a to ET to ma kompenzovat, aby auto rovnako ostro zatacalo)... PS: Ked si zoberieme Superb 1, tak ten mal na uplne vsetkych diskoch ET 37 - od 6x16" az po 7x17"... Editováno: 12. Listopad 2010, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ibauer74 Vloženo 23. Březen 2011 Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 Dobrý den, budu kupovat nová plechová kola na Fabii II, chtěl bych je vzít z tohohle webu: http://www.pneunet.cz/komplety/skoda/ 8000 Fabia II 05.07-> 6Jx15 5x100x57 ET 43 Pneunet.cz už mám vyzkoušený, loni jsem tam kupoval kompletní zimní pneu a byl jsem spokojený. Spíš mě zajímá, jestli mám do těch kol jít, protože sice rozměrově sedí, ale nejsou to originál škodovácká kola. Ta cena je lákavá. Můžete mi někdo prosím poradit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 23. Březen 2011 Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 Disky vyraba firma KFZ. Na Fabiu II by to malo byt v pohode, ten disk 8000 (195/55 R15) http://www.kfz-raeder.at/38227_EN.25785C23793CC2e62f789b9179810c4cbcea7673790ea0?webnam=Skoda&offset38428=13 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ibauer74 Vloženo 23. Březen 2011 Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 akubusi, díky moc za odpověď. Můžu se zeptat, jak jsi přišel na to, že ty disky vyrábí KFZ? Nikde na stránkách pneunetu jsem to nenašel. Díky tvému odkazu se mi podařilo najít certifikát, podle kterého lze tyto disky použít na Fabii II 1.4 16V 63 kW: certifikát ke stažení zde Uvažuji, že bych do těchto disků šel. Pokud někdo tyto disky má, prosím napište sem, jestli jste s nimi spokojeni atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 Kazda automobilka sa nezaobera vyrobou diskov, ma na to dodavatela s certifikovanou vyrobou. KFZ je jednym z nich a vyraba disky pre vela automobiliek ako prvomontaz. Kolegyna v praci kupovala tie disky a vsetko v pohode. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ibauer74 Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 Hmm, tak změna. Právě mi přišel email z pneunetu. Ty plechové disky na Fabii II, které prodávají, nejsou KFZ, ale od nějakého italského výrobce GIANETTI. Máte s tím někdo zkušenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 na nete je dost predajcov plech. diskov, ked zadas ze ide o disk 8000 mal by to byt KFZ. Skus nejlevnejsipneu alebo neco podobne. Italie neee! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 26. Březen 2011 Sdílet Vloženo 26. Březen 2011 Italie neee! důvod? já jenom že je to stejně moudrá poznámka asi jako "auto ze slovenska neeee!". nezáleží ani tak na zemi původu, ale na tom jak se a z čeho vyrábí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 26. Březen 2011 Sdílet Vloženo 26. Březen 2011 moudre je to ze ibauer74 si koupil Fabii a ne Fiat a ze ma zajem o disky KFZ a ne GIANETTI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronny Vloženo 25. Květen 2011 Sdílet Vloženo 25. Květen 2011 (editace) zdravim panove chtel bych se zeptat jestli kola 6,5Jx15 et 43 pri gumach 195/55 nebudou delat nejaky problem.myslim si ze ne ale akorad bude problem jak se neco stane tak s pojistovakama ze?libijou se mi tyto BBS a rikal sem si ze bych je dal na zimu nebo na leto misto antaresu Editováno: 25. Květen 2011, autor: ronny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 25. Květen 2011 Sdílet Vloženo 25. Květen 2011 tie BBS je skoda na zimu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronny Vloženo 27. Květen 2011 Sdílet Vloženo 27. Květen 2011 tak ono mi jde o to jesi se to bude hodit k fabce.jinac barva je zelena rally.a premyslel jsem jesi je nechat v teto barve nebo je dat do bile barvy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.