TSISCALA Vloženo 9. leden 2022 Sdílet Vloženo 9. leden 2022 Dobrý večer, mám škodu scalu 1.5 TSI a svieti mi dojazd 0 km. Najbližšia benzínka je cca 10 km od ťialto. Dôjdem podľa Vás v pohode ale mám mať obavy ? ďakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 9. leden 2022 Sdílet Vloženo 9. leden 2022 Žádné obavy i kdyby byla 20km. V klidu jeďte. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Je otázka jak ta nula dlouho svítí. Proč někdo kdo jezdí do takového extrému si nevozí kanystr a dva litry na dojezd. A určitě jízda nadoraz do dna neprospívá ani autu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Proč by neprospívala autu proboha??? Prostě to kolegovi nevyšlo, nevíš jak to bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 "Přes nulu " Jezdím pravidelně (Vzimě tedy nechávám větší rezervu, aby mě fungovalo Webasto ). Rád využívám plnou kapacitu nádrže. Vyjedu do nuly + cca 10 až 20 dalších km. Po tankování nakonec zjišťuji že jsem měl ještě 2÷3 litry rezervu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 @keras napsal jsem autu, myslel jsem cerpadlu a palivové cestě. I v návodu se píše nikdy palivovou nádrž zcela nevycerpejte. Někde jsem četl, že i pro extremisty je ošetřeno zůstatkem paliva v nádrží i když ukazuje nula km, právě aby nešlo nic nasucho. A když vycerpas i to nic, tak pak při síti čerpacích stanic uz není co pomoci. Někdo adi to ježdění na krev bere jako adrenalinový sport. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 (editace) Ty jsi extrémista ve svém myšlení. Nikdo tu nemluví o vyjíždění nádrže do dna. Jasně, když vyjedeš do sucha, zavzdušníš systém, tak ti hlavně vysokotlaké čerpadlo a vstřiky poděkují. A dostaneš titul Čurák roku :-) Editováno: 10. leden 2022, autor: Clerfayt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubo22 Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Mam diesel a jazdim relativne vela. Viem ze spravim na nadrz v pohode cca. 1000 km. Tiez tankujem s dojazdom 10 - 15 km. Nevidim v tom problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 @Clerfayt někdo je extremista a někdo si jde pro titul, sam píšeš že to pod nulu jezdíš pravidelně tak nevím, nevím ;-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 (editace) Vyjíždění nádrže do "sucha" neprospívá palivovému čerpadlu, které je palivem mazáno a hlavně chlazeno v nádrži. Setkal jsem se s hlučným čerpadlem už několikrát. Při reklamaci hlučnějšího čerpadla u zánovního Rapida se v AS hned starali kolik je paliva v nádrži, reklamace prošla. Kolegovi s LPG čerpadlo hlučelo páč bral jako kolenovrt pokaždé jen pár litrů benzínu. Ale to je na každém jak svému vozu dopřává. V našich končinách je pumpa na každém rohu tak jsme trochu rozmlsaní. Třeba na D1 z Vyškova až do Přerova či po D55 do Otrokovic není pořád ani jedna, ale ti co se motají kolem komína si můžou dovolit jezdit na výpary 😂. Editováno: 10. leden 2022, autor: ben06 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Ještě jednou pro Dodiho. Když palubák začne ukazovat nulu A najedu ještě 10km k pumpě. Pak natankuji 53 litrů do plna a nádrž je 55l. Měl jsem ještě ohromné 2 litry rezervu, což je v pohodě na dalších 30 km jízdy. Dělám to tak už Půl mega Kilometrů s asi 8 auty. No problém a žádný adrenalin necítím. Ale jinak ano, znám dost borců co už palivo dojeli do chcípnutí motoru. To už jsou lidi s nervama ze železa. Dokonce tu byl na fóru jeden, ten si vzal do auta kanistr a vyjel palivo záměrně, aby zjistil co to po "Nule" ještě najede. ' A ještě je jedna sorta lidí, to jsou ignoranti nejhlubšího zrna. Ti Třeba natankují do benzináku naftu. Kdepak já exrémísta a miloviník Adrenalinu? Já jsem běžný vohnout a přizdisráč. Bohužel... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Každý máme jiné zvyky a podmínky. Jezdil jsem nepravidelně do práce 2x130km a téměř vždy jsem při rezervě tankoval u "své" oblíbené pumpy ať tam bylo 5 nebo 2 litry. Jednou se mě stalo, že jsem byl jinde a tankování pod časovým tlakem podcenil a pak orosený s dojezdem 0km hledal 10km pumpu, v rezervě zůstalo cca 1-2L. Údaj dojezdu dle PP je stejně jen silně orientační. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Jak by řekl můj kluk, " Fejková 'nula" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Tak pokud to člověk nenechá vysloveně vynechávat (a dál to dráždí) tak o nic nejde. Taky je rozdíl benzín/nafta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TSISCALA Vloženo 10. leden 2022 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Takže zobral som kanister natankoval do neho a išiel som schválne ďalej na dojazd 0 km som prešiel skoro 35 km a potom som išiel natankovať. Natankoval som skoro plnú nádrž natankoval som cca 49 l z 50l. Ostalo už fakt minimum takže keď sa Vám na displeji ukáže dojazd "0 km" buďte v kľude. 40 km na dojazd 0 km prejdete úplne v pohode bez problémov. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 10. leden 2022 Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Buď v klidu, můžeš najet i 40km a taky nemusíš. Ten orientační dojezd "0km" vychází z hodnot za posledních xx km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.