JiVi Vloženo 19. leden 2022 Sdílet Vloženo 19. leden 2022 Mám dotaz. Výměna chladící kapaliny u CZDA je opravdu stanovena na 10 let (podle vyjádření servisu) ? To má takovou chemickou stabilitu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. leden 2022 Sdílet Vloženo 19. leden 2022 Výrobce vozidle nepředepisuje žádný interval pro výměnu chladící kapaliny - viz dílenská příručka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vfi Vloženo 27. Března Sdílet Vloženo 27. Března Dostal se mi do ruky aktuální svět motorů 13/2024. Píšou tam o bazarových O3 a docela mě zaskočil članek "Po čase netopí". Ve zkratce, G13 vyrábí při vysokých teplotách korozivní látky v litinovém bloku vzniká koroze a ucpe topení. Od roku 2019 se prý používá G12plus, která je snad bezproblémová.... Řešil jste to někdo? Dá se G12plus míchat s G13? Je náročné vypustit všechnu kapalinu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 27. Března Sdílet Vloženo 27. Března Problém se týká TDI. TSI nemá litinový blok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Března Sdílet Vloženo 27. Března Není pravda. Týká se to třeba i 1.8 TSI. Podle SM: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 27. Března Sdílet Vloženo 27. Března asi tak , vymenil by som to za hocijakú rozumnú G12 tie ich ekosračky .... vypustiť čo to dá , naplniť prípravkom vodu , znovu vypustiť čo to dá a plniť ... alebo odpojiť prepad expanzky a plniť to dokoola kým nepôjde čistá voda a tak plniť 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vfi Vloženo 28. Března Sdílet Vloženo 28. Března Zatím, co jsem zjistil, tak G13 opravdu není nic dobrého. Takže použiji G12EVO. Ano u TDI to bude větší problém, každopádně G13 nechci ani v TSI. Netušíte jaký je objem chladicí kapaliny u CZDA? A jaký přípravek jsi myslel suri.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.