pol104 Vloženo 30. Červen 2022 Sdílet Vloženo 30. Červen 2022 Na stránkách Sixta je psáno tohle Výměna olejového filtru se již neprovádí, z důvodu jeho dimenzování na celou dobu životnosti převodovky. Takže měnit filtr nebo ne, ať vím jestli na tom trvat nebo ne v servisu, jaký je tam přístup . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 30. Červen 2022 Sdílet Vloženo 30. Červen 2022 (editace) Prave ze se divim ze to tam maji takhle napsano. Proto jim uz verim o dost mene. Kdo v servise tvrdi ze u 1.8TSI se rozvody nedelaji a ze u DQ381 se nemeni filtr tak od tech radeji dal. A bacha aby kdyz si to vyzadas, tak aby ti to skutecne udelali a nenauctovali jenom... To se taky stava... Editováno: 30. Červen 2022, autor: JSvoboda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pol104 Vloženo 30. Červen 2022 Sdílet Vloženo 30. Červen 2022 No právě to budu teď řešit a všude píšou něco jiného už jsem z toho blbý no věřit v dnešní době někomu je o hubu bude mi to dělat kamarád takže myslím že ten by mě nějak neošidil a vždy jak mi něco mění tak mi ukazuje starý dil tak snad mu můžu věřit, jen mi jde o to kde se vůbec ten filtr nachází v nějaké převodovce je prý někde uvnitř a musí se pulit, do toho bych nechtěl jit já mám DQ381 JINAK DÍKY ZA ODPOVĚĎ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 30. Červen 2022 Sdílet Vloženo 30. Červen 2022 Tady je v zadu pod baterkou kousek dal vlevo tak nejak u brzdoveho pedalu v ty vysce. Je to slozitejsi ale jde to. Me to dela tez znamy mechanik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pol104 Vloženo 30. Červen 2022 Sdílet Vloženo 30. Červen 2022 Ok díky tak hlavně že to jde nějak se s tim poperem dík😃 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 2. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2022 A dalsi filtr je primo v prevodovce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pol104 Vloženo 2. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2022 před 11 hodinami, p2p napsal: A dalsi filtr je primo v prevodovce... A ten lze předpokládám vyměnit až po rozpůlení do toho se mi moc nechce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 2. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2022 jj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 3. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2022 normálne od zadu zospodu ho vymeníš , akurát je všetko od oleja ale vymenil by som ho vždy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 5. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2022 DQ381 ma dva filtry? Jeden z venku a jeden uvnitr? Pry ma jen jeden ten co je vzadu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 8. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2022 stare dsg mali aj vnutri ale bez rozobratia prevodovky nevymenis , tu pocitam niečo bude tiež Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pol104 Vloženo 13. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2022 Zdravím nema někdo dílenský manuál v pdf k převodovce DQ381 prohledal jsem Google s nic díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 13. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2022 a čo konkrétne potrebuješ ? okrem výmeny spojok , oleja , prípadne mechatroniky a opráv tam iné nie je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pol104 Vloženo 13. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2022 před 13 minutami, suri. napsal: a čo konkrétne potrebuješ ? okrem výmeny spojok , oleja , prípadne mechatroniky a opráv tam iné nie je Myslel jsem jestli tam neni postup výměny oleje a filtru v dsg 381 jak ne tak nic stejně to budu nechávat na servisu ale jen mě to zajímalo diky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 13. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2022 výmena je rovnako na starej , vyskrutkuješ vypušták , vyskrutkuješ trubku pod ním necháš vytiecť , vyskrutkuješ skrutku zboku prevodovky oproti podblatníku /zase top výmysel VW/ a necháš vytiecť olej aj stade , od zadu vyskrutkuješ filter , vymeníš , novú gumičku ... zaštopluješ bok , vrátiš nazad trubku a plníš 6L G055529A2 ... všetko ako pri starom akurát filter je naležato a vypúšťa sa aj zboku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pol104 Vloženo 13. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2022 Ok diky 😄 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 13. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2022 Mne to delal znamy vcera. Takze mam pokoj snad na dalsich par desitek tisic km :) A musim rict ze novy olej a filtr je trosku znat na jemnosti razeni. Je to urcite lepsi nez se starym olejem co tam byl 85 tis km. Hned jsem se jel projet a auto jede "volneji" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 9. Duben 2023 Sdílet Vloženo 9. Duben 2023 (editace) https://www.autoviny.sk/reportaze/122647/preplach-automatickej-prevodovky-nebezpecna-hlupost-ktora-vas-moze-stat-vela-penazi Asi tak... Editováno: 9. Duben 2023, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 9. Duben 2023 Sdílet Vloženo 9. Duben 2023 Jeste jsem mrknul ma stranky Sixta a ten pan tam skutecne pise, ze u DQ381 se uz filtr nemeni a ze je dozivotni! Opravdu to nechapu takovy odbornik... Nemyslel treb ten vnitrni filtr? Nejak mi to k nemu nepasuje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 10. Duben 2023 Sdílet Vloženo 10. Duben 2023 čo ti nepasuje? je zamestnanec škodovky tak musí držať basu ... nemôže každý písať čo chce kto chce si ho vymení , kto nechce nie , tým trochu strojársky zbehlejším je to jasné a ostatní budú lamentovať ... nehovoriac o tom že pri 180tis km bez výmeny už bežne slzí olej okolo gumičky filtra ... toľko k doživotnosti , možno by to ani tých 250tkm doživotných nedalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 10. Duben 2023 Sdílet Vloženo 10. Duben 2023 No nepasuje mi to protoze hodne lidi ho udava jako nej odbornika na DSG a pak napise tohle. A ze je zamestnanec skodovky to nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SU2020 Vloženo 10. Duben 2023 Sdílet Vloženo 10. Duben 2023 Tak Sixta pokud vim prevodovkam rozumi velmi dobre a s tim filtrem ma i pravdu ... neni to olej v motoru ktery se prepaluje .. ale taky nekde psal ze vymenit se muze ten venkovni .. zalezi na zakaznikovi .. ja menil olej v 80tisicich a filtr byl jak novy ale menil sem ho taky a kamos co mi to delal mi rikal ze kazdou druhou vymenu by ho menil a na olej necekat na 120tisic km ale cca v 80-90 tisicich vymenit :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 10. Duben 2023 Sdílet Vloženo 10. Duben 2023 Zde prikladam jak vypadal muj filtr po 84 tis km. Jako novy bych ho rozhodne nehodnotil. Ale olej nebyl uplne cerny takovy hezky :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 10. Duben 2023 Sdílet Vloženo 10. Duben 2023 Tak oleje v DSG ,emím docela často a takový filtr jsem ještě z aut tedy nevytahoval. Jinak se Sixtou jsem se bavil osobně a co říkal?To,že se natahuje výměna olejů a to,že se už fitry nemění je jen nátlak Leasingových a jiných společností. Přímo zakazuje proplach DSG převodovek a vím proč,i mi to vysvětloval,ale rozepisovat to nebudu,nejsem spisovatel.Směju se těm,co přijdou k nám na servis a odejdou s tím,že pokud neděláme proplach půjdou jinam. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 10. Duben 2023 Sdílet Vloženo 10. Duben 2023 A jaky filtr jsi tedy vytahoval? Jako ze bily jako je ten novy? Jinak znamemu delali taky olej a filtr v DSG v 115 tis km ale v 6kvaltu a byl uplne stejne barevny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.