Prosinec 5, 2024Pro 5 to co si poslal, moze byt ja som daval do dq250 https://olejposta.sk/Total_Fluidmatic_DCT_MV_1L__r_345252.html a urcite to NEmusi byt original olej od nejakeho vagu, ktory oleje ani nevyraba, iba prelepuje a k tomu https://www.aliexpress.com/item/1005006912368508.html tieklo to tam pomerne rychlo, do kazdej flasky okrem poslednej som spravil dierku a prevodovka dq250 NIE JE od ZF, pokial viem Upraveno Prosinec 5, 2024Pro 5 od denial
Prosinec 6, 2024Pro 6 Děkuji za odpověď. Můj známý automechanik tvrdí stále tu svou písničku, že tam patří pouze origo olej že ty levnější oleje nemusí tak dobře fungovat s mechatronikou převodovky a ta může dříve odejít. Výrobce asi není ZF, to jsem se spletl.
Prosinec 6, 2024Pro 6 I když tu už padlo téma na oleje,kluci píšou že dávají Fuchsa,ale....DSG není za pár kaček a uspořených pár kaček mi nestojí za to. Do svého Golfa 14 TSI jsme třeba dával olej co je tady vzpominaný pro manual. převodovku a za týden šel ven a jel jsem pro originál.Řazení nebylo tak hladké jako s originále.
Březen 19Bře 19 Pre DQ381 ma Fuchs oficialne schvalenie, len pre info. 15€/1l oproti original VW G055529A2 za 45€/1l je uz dost rozdiel.
Duben 10Dub 10 V 28. 1. 2024 na 16:05, Vendouch vodouch napsal: Olej jedině originál. Dej to někomu kdo má na to mašinu.....automaticky to odsaje olej, propláchne a dá nový ! Mám tedy sice DSG7 se dvěma litry oleje, což jsou suché lamely ale tyto dva litry oleje mě přišlo na 611,- kč. Jinak DSG7 v 1.6 a 2.0 motorech jsou suché lamely, tudíž málo oleje. Samozřelmě výměna oleje je i včetně filtru, tudíž obojí ! Cosby jasně píše: Mokré DSG co má olej společný s mechatronikou se NESMÍ dělat proplachem!!! Kdo je tupý a nerozumí tomu, tak ať neradí hlouposti! Vždy je třeba napsat co to jsou za DSG (model) a ostatní se dá už dohledat na webu, kolik litrů a jaký typ (norma) oleje je potřeba. Jinak jsou informace k DSG naprosto k ničemu a zavádějící. Upraveno Duben 10Dub 10 od Sw0rdfish
Duben 10Dub 10 V 28. 1. 2024 na 16:05, Vendouch vodouch napsal: Olej jedině originál. Dej to někomu kdo má na to mašinu.....automaticky to odsaje olej, propláchne a dá nový ! Mám tedy sice DSG7 se dvěma litry oleje, což jsou suché lamely ale tyto dva litry oleje mě přišlo na 611,- kč. Jinak DSG7 v 1.6 a 2.0 motorech jsou suché lamely, tudíž málo oleje. Samozřelmě výměna oleje je i včetně filtru, tudíž obojí ! V 17. 9. 2024 na 9:25, Martin_TDi napsal: Olej+filtr do DSG 7° DQ381 jsem kupoval v autorizáku včetně oleje do diferáků + haldexu. Chtěl jsem mít jistotu. Výměnu jsem dělal doma. Super, vše přehledné včetně faktury a rozepsaných položek. Děkuji
Duben 10Dub 10 Mám na Kodiaqu L&K MR2023 (2.0TDi, 110kW, 4x4) najeto 45tis km od nového a mám DQ381. Oleje jsem si vždy měnil sám (daleko kratší intervaly, než doporučuje ŠA) a motor či převodovka behem mého používání a servisování vždy bez závad. Zanedlouho budu mít (60tis km) budu měnit olej v DSG a koupil jsme si plničku včetně nástavců od společnosti Vevor (68$) cca 1600kč. Olej pouze originál, filtr a ostatní díly taktéž. Upraveno Duben 10Dub 10 od Sw0rdfish
Duben 30Dub 30 Nevíte někdo o servisu v Plzni kde dělají DSG? V mém domácím servise DSG nedělají. Klidně bych to dal i autorizaku ale tam mě hádám pošlou do ... s vlastním olejem 😀
Srpen 10Srp 10 Vie mi tu niekto poslat link aky ide olej na vymenu olej v prevodovke skoda superb 2019 pred fl 140kw dsg 7stupnovy aky tam ide oroginal olej znacka hustota iba oroginal to co davaju v skodovke
Srpen 11Srp 11 On 4/10/2025 at 11:16 AM, Sw0rdfish said: Mokré DSG co má olej společný s mechatronikou se NESMÍ dělat proplachem!!! tu je clanok o 'bezpecnom preplachu" a ako vyzera olej po vymene bez neho (jak hnoj) https://www.vag-retrofits.sk/vymeny-oleja-v-dsg-prevodovkach/
Srpen 11Srp 11 Ať si to každý dělá jak chce.Dynamický proplach je zakázaný a pokud někdo přemýšlí tak po přečtení článku jej napadne proč. Něco jiného je statický proplach.
Srpen 11Srp 11 hlavne je to totálna hovadina a len biznis na ľudí ktorým cez prevodovku precedia 20L oleja , ale zase kto chce tam ... oleje v DSG ak sa menia podľa intervalu sú totálne čisté a nevidím dôvod čokolvek riešiť ... ak niekto velmi chce nech da novy olej , pojazdi par km a vypusti ho a znova novy , pri cene OE oleja super volba , ja by som tie peniaze minul radsej v hospode
Srpen 11Srp 11 Pri mojom Kodiaqu Škoda menila olej v DQ381 pri 120tis. km. Asi sa začnem báť keď to tu čítam 😐
Srpen 11Srp 11 před 9 hodinami, suri. napsal: hlavne je to totálna hovadina a len biznis na ľudí ktorým cez prevodovku precedia 20L oleja , ale zase kto chce tam ... oleje v DSG ak sa menia podľa intervalu sú totálne čisté a nevidím dôvod čokolvek riešiť ... ak niekto velmi chce nech da novy olej , pojazdi par km a vypusti ho a znova novy , pri cene OE oleja super volba , ja by som tie peniaze minul radsej v hospode Přesně jak píše Suri.kdo mění olej jak se má,vypouští olej skoro čistý.Navíc a to jsem psal a mám podloženo přímo od pana Sixty,proplach tlakový.dynamický je zakázán a kdo uvažuje,přijde na to proč.
Srpen 12Srp 12 před 21 hodinami, Milos.. napsal: Pri mojom Kodiaqu Škoda menila olej v DQ381 pri 120tis. km. Asi sa začnem báť keď to tu čítam 😐 coho sa chces bat ? tie prevodovky sa mechanicky kazia minimalne , ze odide mechatronika je skoro istota ale na to olej nema vplyv a normalne tam funguje ravenol , liqui moly , fuchs aj ine znacky ...
Srpen 12Srp 12 Chlapy musí být auto zvedli nebo může být na kolech při výměně oleje DSG .Myslím tim při zaškolení převodovky. Dik
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.