Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

to co si poslal, moze byt

ja som daval do dq250

https://olejposta.sk/Total_Fluidmatic_DCT_MV_1L__r_345252.html

a urcite to NEmusi byt original olej od nejakeho vagu, ktory oleje ani nevyraba, iba prelepuje

a k tomu

https://www.aliexpress.com/item/1005006912368508.html

tieklo to tam pomerne rychlo, do kazdej flasky okrem poslednej som spravil dierku

a prevodovka dq250 NIE JE od ZF, pokial viem

Upraveno od denial

Děkuji za odpověď. Můj známý automechanik tvrdí stále tu svou písničku, že tam patří pouze origo olej :) že ty levnější oleje nemusí tak dobře fungovat s mechatronikou převodovky a ta může dříve odejít.

Výrobce asi není ZF, to jsem se spletl.

I když tu už padlo téma na oleje,kluci píšou že dávají Fuchsa,ale....DSG není za pár kaček a uspořených pár kaček mi nestojí za to.

Do svého Golfa 14 TSI jsme třeba dával olej co je tady vzpominaný pro manual. převodovku a za týden šel ven a jel jsem pro originál.Řazení nebylo tak hladké jako s originále.

• 3 měsíce později...

Pre DQ381 ma Fuchs oficialne schvalenie, len pre info.

15€/1l oproti original VW G055529A2 za 45€/1l je uz dost rozdiel.

• 3 týdny později...
V 28. 1. 2024 na 16:05, Vendouch vodouch napsal:

Olej jedině originál. Dej to někomu kdo má na to mašinu.....automaticky to odsaje olej, propláchne a dá nový ! Mám tedy sice DSG7 se dvěma litry oleje, což jsou suché lamely ale tyto dva litry oleje mě přišlo na 611,- kč.  Jinak DSG7 v 1.6 a 2.0 motorech jsou suché lamely, tudíž málo oleje. Samozřelmě výměna oleje je i včetně filtru, tudíž obojí !

Cosby jasně píše: Mokré DSG co má olej společný s mechatronikou se NESMÍ dělat proplachem!!!

Kdo je tupý a nerozumí tomu, tak ať neradí hlouposti! Vždy je třeba napsat co to jsou za DSG (model) a ostatní se dá už dohledat na webu, kolik litrů a jaký typ (norma) oleje je potřeba. Jinak jsou informace k DSG naprosto k ničemu a zavádějící.

Upraveno od Sw0rdfish

V 28. 1. 2024 na 16:05, Vendouch vodouch napsal:

Olej jedině originál. Dej to někomu kdo má na to mašinu.....automaticky to odsaje olej, propláchne a dá nový ! Mám tedy sice DSG7 se dvěma litry oleje, což jsou suché lamely ale tyto dva litry oleje mě přišlo na 611,- kč.  Jinak DSG7 v 1.6 a 2.0 motorech jsou suché lamely, tudíž málo oleje. Samozřelmě výměna oleje je i včetně filtru, tudíž obojí !

V 17. 9. 2024 na 9:25, Martin_TDi napsal:

Olej+filtr do DSG 7° DQ381 jsem kupoval v autorizáku včetně oleje do diferáků + haldexu. Chtěl jsem mít jistotu. Výměnu jsem dělal doma. 

20240623_110138.jpg

20240623_105724.jpg

20240618_160037.jpg

Super, vše přehledné včetně faktury a rozepsaných položek. Děkuji

Mám na Kodiaqu L&K MR2023 (2.0TDi, 110kW, 4x4) najeto 45tis km od nového a mám DQ381. Oleje jsem si vždy měnil sám (daleko kratší intervaly, než doporučuje ŠA) a motor či převodovka behem mého používání a servisování vždy bez závad.

Zanedlouho budu mít (60tis km) budu měnit olej v DSG a koupil jsme si plničku včetně nástavců od společnosti Vevor (68$) cca 1600kč. Olej pouze originál, filtr a ostatní díly taktéž.

IMG_6295.JPG

IMG_6296.JPG

IMG_6297.JPG

Upraveno od Sw0rdfish

• 3 týdny později...

Nevíte někdo o servisu v Plzni kde dělají DSG? V mém domácím servise DSG nedělají. Klidně bych to dal i autorizaku ale tam mě hádám pošlou do ... s vlastním olejem 😀

• 3 měsíce později...

Vie mi tu niekto poslat link aky ide olej na vymenu olej v prevodovke skoda superb 2019 pred fl 140kw dsg 7stupnovy aky tam ide oroginal olej znacka hustota iba oroginal to co davaju v skodovke

Ať si to každý dělá jak chce.Dynamický proplach je zakázaný a pokud někdo přemýšlí tak po přečtení článku jej napadne proč.

Něco jiného je statický proplach.

hlavne je to totálna hovadina a len biznis na ľudí ktorým cez prevodovku precedia 20L oleja , ale zase kto chce tam ...

oleje v DSG ak sa menia podľa intervalu sú totálne čisté a nevidím dôvod čokolvek riešiť ... ak niekto velmi chce nech da novy olej , pojazdi par km a vypusti ho a znova novy , pri cene OE oleja super volba , ja by som tie peniaze minul radsej v hospode 

Pri mojom Kodiaqu Škoda menila olej v DQ381 pri 120tis. km. Asi sa začnem báť keď to tu čítam 😐 

před 9 hodinami, suri. napsal:

hlavne je to totálna hovadina a len biznis na ľudí ktorým cez prevodovku precedia 20L oleja , ale zase kto chce tam ...

oleje v DSG ak sa menia podľa intervalu sú totálne čisté a nevidím dôvod čokolvek riešiť ... ak niekto velmi chce nech da novy olej , pojazdi par km a vypusti ho a znova novy , pri cene OE oleja super volba , ja by som tie peniaze minul radsej v hospode 

Přesně jak píše Suri.kdo mění olej jak se má,vypouští olej skoro čistý.Navíc a to jsem psal a mám podloženo přímo od pana Sixty,proplach tlakový.dynamický je zakázán a kdo uvažuje,přijde na to proč.

před 21 hodinami, Milos.. napsal:

Pri mojom Kodiaqu Škoda menila olej v DQ381 pri 120tis. km. Asi sa začnem báť keď to tu čítam 😐 

coho sa chces bat ? tie prevodovky sa mechanicky kazia minimalne , ze odide mechatronika je skoro istota ale na to olej nema vplyv

a normalne tam funguje ravenol , liqui moly , fuchs aj ine znacky ... 

Chlapy musí být auto zvedli nebo může být na kolech při výměně oleje DSG .Myslím tim při zaškolení převodovky. Dik

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.