Publikováno Březen 12, 20223 r Dobrý deň, Uvažujem nad chipom v profituningu. Zaujímalo by ma, či keď sa zasiahne do SW riadiacej jednotky sa tento údaj prenáša online z auta a ukladá niekde na server spoločnosti Skoda alebo to zistia iba v autorizovanom servise pri napojení na diagnostiku (v servise s tým nemajú problém to som si preveroval). Dakujem Upraveno Březen 12, 20223 r od Revive
Říjen 5, 20231 r v autorizovanom servise to vedia zistiť, jednou funkciou v diagnostike a ak tá potvrdí chip tuning, tak sa to zapíše do systému ELSA a následne to bude svietiť v dátach vozidla , kde to bude vidieť každý iný autorizovaný servis, ktorý si tvoje vozidlo otvorí.
Říjen 6, 20231 r Ono i stačí jen odeslat data vozidla v rámci diagnostiky, třeba mazání servisního intervalu. Následně jak píče andrejviper, bude to svítit s vykřičníkem v datech auta.
Květen 23, 20241 r V profituningu 85kW naladeny na 133kW 383 Nm, Osobne som to nerobil koli sportovej jazde ale ked je treba tak to krasne potiahne a dialnicna spotreba sla dole a to chodim trosku rychlejsie.
Červen 15, 20241 r Autor V 5. 10. 2023 na 18:43, andrejviper napsal: v autorizovanom servise to vedia zistiť, jednou funkciou v diagnostike a ak tá potvrdí chip tuning, tak sa to zapíše do systému ELSA a následne to bude svietiť v dátach vozidla , kde to bude vidieť každý iný autorizovaný servis, ktorý si tvoje vozidlo otvorí. Je to prosim ta pocitovo podobne ako 147kW? Lebo napriklad medzi 85kw a 110kw mi pocitovo az tak velky rozdiel nepride. Ale medzi 110kw a 147kw tam je uz ten rozdiel vyrazny aspon subjektivne ....dik
Říjen 7, 2024Říj 7 Ahoj, je 85kW stejný motor jako 110kW, jen jinak naladěný? Zvažuji koupi(130 let), tak chci vědět zda je chip možný. Díky za odpověď.
Říjen 7, 2024Říj 7 Ahoj. 85kw má oproti 110 kw mnešie turbo. Vstrekovače rovnaké aj spojka. Preveroval som to podľa VIN čísla. Jednalo sa o motory DTRD (85kw) a DTTA (110kw) . Obe manuál.
Říjen 17, 2024Říj 17 Zároveň už bych úplně nespoléhal na jednoduchost přehrání SW a podobné úpravy jako v minulosti vzhledem k osazení řídících jednotek novým kódováním SFD2.
Prosinec 16, 2024Pro 16 V 15. 6. 2024 na 13:44, Revive napsal: Je to prosim ta pocitovo podobne ako 147kW? Lebo napriklad medzi 85kw a 110kw mi pocitovo az tak velky rozdiel nepride. Ale medzi 110kw a 147kw tam je uz ten rozdiel vyrazny aspon subjektivne ....dik Teda omlouvám se za OT, ale pocitově i fakticky je rozdíl mezi 85 a 110 hodně znatelnej. Jezdím 110kW DSG a měl jsem teď na 3 dny (pro mě cca 1000km) 85 kW DSG a na dálnici to je sakra znát + předjíždění třeba na Karlovarský nějakého kamionu je taky teda mnohem delší proces. Takže pokud jde o auto v příměstském provozu, pak to jakž takž jede podobně, ale dálnice a rychlostky a obecně dlouhé přesuny jsou se 110 jednoznačně někde jinde. Netvrdím že je 85 nejakej louda, ale znát je to fakt dost.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.