Přejít na obsah

Fabia 2 - Nefunkční PTC

Michal Stojan

Doporučené příspěvky

Dobrý den, před nedávnem jsem zjistil, že by moje Fabia 2 TDI měla mít PTC, které by mělo hřát již chvíli po nastartování. To se ale neděje, trvá většinou 5-10min než začne topení klimatizace hřát. Nevím kde je přesně PTC umístěné, tudíž nemůžu zkontrolovat jestli ho tam skutečně mám. Druhý problém, který mám, je, že mi správně nefunguje regulace teploty na climaticu. Pokud je regulátor nastaven v první polovině (do 22°C) klimatizace pouští studený vzduch, pokud je regulátor v druhé polovině (22-28°C) klimatizace pouští horký vzduch, nic mezi tím nefunguje. Čím by to mohlo být? Napadá mě vadný potenciometr nebo vadné servo klapky regulace teploty? Za jakékoli rady budu vděčný. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zle si založil tému, toto je sekcia ohľadom F3.

Auto má CZ pôvod alebo je to nejaký dovoz? Južanské autá nemali PTC inštalované. Ďalej podmienkou sú vonkajšie teploty. Pod 5 stupňov.

K tej regulácii. Jedno z teplotných čidiel sa schováva v jednej z mriežok pri tlačidle AC a recirkulácie na paneli. Často je tá mriežka upchatá prachom a tak senzor nevie dobre regulovať. Ďalej tento climatic má istú zotrvačnosť zmeny teploty a trvá mu dokým začne správne regulovať. 

Určite by som to prešiel diagnostikou, tá napovie v akej kondícii sú serva.

Odkaz ke komentáři

Topení PTC nemá tak velký výkon, aby si to poznal. Je to jen ovlažení mrazivého vzduchu. Fungování jsem poznal hlavně při zastavení na semaforu, tak cvakaly relátka, doprovázené pohasínáním světel, než alternátor doreguloval napětí. Taky trochu na chodu motoru je poznat, že zabere. Samotné topení, není až tak výrazné.

Při poklesu napětí, když alternátor nemá dostatečný výkon na volnoběhu, se PTC vypíná. Pak se napětí zvedne a topení se zase zapne. Takhle mně to na volnoběhu dělá v pravidelných intervalech při mrazu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...