TomasKTM Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 (editace) Ahojte, Nemáte někdo výcuc z dílenskýho návodu ohledně výměny oleje v převodovce u 1.0TSI 81kW (6st. manuál)? Jakej olej, množství a nějakej postup? Editováno: 19. Duben 2022, autor: TomasKTM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 (editace) G052527A2 2l po 5 letech nebo 100K km. Před výměnou zahřát jízdou. Editováno: 19. Duben 2022, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 A to jako opravdu v DP je tenhle předpis lhůty výměny? To bych se divil..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 No právě, v DP jsem žádnou kilometrickou ani časovou lhůtu na výměnu převodového oleje u Fabie III nenašel, doposavad se fabrika k tomu stavěla tak, že ten olej v převodovce je celoživotní náplň. Paradoxem je, že fabrika nikde oficiálně neříká, jaká je u ní tedy životnost vozu, nebo té převodovky! @15degrenPokud se v tom něco změnilo, tak jsem to nezaznamenal, víš něco bližšího? Na druhou stranu klidně bych tebou uvedené lhůty z preventivního hlediska bral a používal, ale oficiálně jsem je nikde neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 20. Duben 2022 Sdílet Vloženo 20. Duben 2022 ne v DP to není. Životnost 5let je obvykle maximální stabilita většiny převodových olejů. KM nájezd vychází z převodovek DSG které už od roku 2019 používají vždy stejný olej na přič koncernem. Pokud tedy životnost oleje DSG je 60K km dá se předpokládat maximální životnost v manuální převodovce maximálně 100K km aby nedocházelo k naměřenému opotřebení převodovky. V neposlední řadě osobní zkušenost u 5 a 6q manuální převodovek, pokud se nemění olej, tak typicky po 120 až 180K km dle namáhání převodovky stylem jízdy, začínají vydávat převodovky bez výměny oleje různé nestandartní zvuky. U převodovek s vyměněným olejem před nájezdem 100K km se tyto neduhy neobjevují. Rovněž je zásadně znát po 5 letech horší chod řazení za studena a po výměně oleje se neduh odstraní. Tj. když to shrnu: 5 let- vycházím dle obecné stability převodových olejů. 100K km - vycházím dle životnosti stejného oleje v DSG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dendooo Vloženo 3. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2023 Zdravím, nechcem zakladať nové téma tak sa spýtam tu - je olej G052527A2 vhodný aj do manuálnej 5q prevodovky ? Mám Fabiu 1.0 TSI 70kW DKLD r.v. 10/2019 s cca 94 000km a uvažujem nad výmenou oleja. Priamo v predajni Škoda mi povedali že cena za 1l oleja je cez 78€ - t.j. 156€ len za olej je extrém, pri tej cene pre mňa nemá zmysel olej riešiť vzhľadom k cene auta. (Ešte k tomu mi v predajni povedali že majú zákaz poskytovať zákazníkom čísla dielov - čo sa mi ešte pri žiadnej inej značke nestalo, Škodu/koncernové auto mám prvý raz v živote - a som dosť sklamaný z prístupu k zákazníkom) Pre to sa chcem aj spýtať aké máte skúsenosti s náhradami napr. od Liqui Moly alebo Febi, niekomu to funguje, iní varujú že keď už meniť tak len za originál. Mám sa toho chytať alebo to radšej nemám vobec riešiť ? Ďakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.