pb1 Vloženo 5. Červen 2022 Sdílet Vloženo 5. Červen 2022 Ahoj, chtěl bych se zeptat, v jakém vztahu je změna režimu D/S pákou DSG a nastavení Drive (nevím, jak je toto nastavení lokalizováno do češtiny) v individuálním režimu Drive mode selection v infotainmentu. Předpokládám, že změna Drive z Normal na Sport změní i nastavení DSG na režim S. Jaký pak bude mít následek změna režimu DSG z S na D? Zůstane nějaká lepší reakce na plynový pedál, nebo se přepne celá Drive sekce z Drive mode selection zpět na Normal? Jde mi víceméně o to, zda má cenu připlácet za Drive Mode Selection (je dostupný jen jako součást paketu) pouze kvůli lepší reakci na plyn, nebo zda si člověk vystačí pouze s přepínáním DSG. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 5. Červen 2022 Sdílet Vloženo 5. Červen 2022 Pokud auto má nebo nemá režimy jízdních profilů, tak při přepínání režimu DSG mezi D/S se neovlivní zbytek vozu. Když se přepne jízdní režim třeba na Sport, tak se DSG také přepne do S, ale pokud s pákou pohnu sám opět do D, tak převodovka se bude chovat podle D, zbytek auta dle nastaveného jízdního režimu, tedy Sport. Režim jízdních profilů však není jen o reakci na plyn, ale i tuhost volantu, zrychlování/zpomalování ACC a další. Záleží samozřejmě na výbavě vozu Ale to nejdůležitější tedy, když zvolím pákou DSG režim S, tak se tím ve voze nic nezmění, krom samotného chování převodovky - bude trochu jinak řadit (velmi zjednodušeně řečeno) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pb1 Vloženo 5. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2022 (editace) Díky za reakci, abych upřesnil, opravdu mě zajímá pouze vztah mezi položkou Drive (zřejmě Pohon) v individuálním režimu Drive mode selection a D/S na DSGčku. O tuhost volantu a další nastavení mi tolik nejde. Pokud je to opravdu tak, že D/S ovlivňuje pouze řazení a ne reakci na plyn (tedy není synchronizováno s nastavením Pohonu v individuálním režimu), tak se zřejmě za Drive mode selection vyplatí připlatit. Editováno: 5. Červen 2022, autor: pb1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 5. Červen 2022 Sdílet Vloženo 5. Červen 2022 Taky s volbou jízdních režimu lze i v D deaktivovat plachtění (pravé nastavením auta do Sportu nebo individuálu a převodovky na D) bez nej je plachtění vždy aktivní a jen přepnutí převodovky do S jej deaktivuje. Záleží jaký je příplatek, ale já by jsem to v autě s DSG asi raději měl. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 5. Červen 2022 Sdílet Vloženo 5. Červen 2022 před 3 hodinami, pb1 napsal: D/S ovlivňuje pouze řazení Ano, přesně tak to je A to jak píše Martab je také dobrá poznámka. Otázkou je, jestli to Fabie 4 už nemá zase jinak a plachtění v D už pro ní neplatí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.