vk_apb Vloženo 25. Červen 2022 Sdílet Vloženo 25. Červen 2022 V servisu při odstrańování chyb na řídící jednotce prý došlo za volnoběhu k roztřepení řemenu od aternátoru, který se dostal pod rozvodový řemen. Ten poskočil o zoubky. Mechanik mi nabídl, že vymění hydroštely a koníky. Ventily prý se v tomto případě nemění, ránu prý pochytají ty koníky. Ejhle motor jede na 3 válce. Je vůbec možné, aby se po takovéto nehodě nesundala hlava a nemusely měnit ventily? Už to řeší týden a stále nic. Tušíte někdo, jaká je zodpovědnost takového mechanika v neautorizovaném servise? Díky předem za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 25. Červen 2022 Sdílet Vloženo 25. Červen 2022 Sice to není úplně odpověď na tvou otázku, ale mam takový dojem, že s řemenem od alternátoru se tohle dělo, když byl netěsný palivový filtr a kapala na něj nafta. Jinak pokud se to stalo v servise, tak bych trval na tom, aby převzali zodpovědnost a dali auto do původního stavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vk_apb Vloženo 25. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 25. Červen 2022 Pokud nevymění ventily, které se na 100% potkaly s písty, mohou být deformované, budou se podpalovat a za půl roku, až budu kupovat celý motor, si už na nikom nic nevezmu. Teď je ještě otázka, jestli není zničená vačka, písty, kroužky, hlava... nebo co se tam objeví dalšího. V tuhle chvíli bych mohl koupit stejný motor s malým nájezdem za cca 25 tis. Kč, ale bohužel nemám představu, jak mi ten malý nájezd někdo zaručí a nechci mít dva vraky. Jde mi jen o názor, co je opravdu nutné vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 25. Červen 2022 Sdílet Vloženo 25. Červen 2022 Kvapalina je nestlacitelna.to znamena ze olej v hydrosteloch je ako kov na kov.To v akom stave su ventily isto nespoznas z vrchu.A aj keby boli rovne bal by som sa o sedla ventilov.Ake nasledky to bude mat ti nikto nepovie.Ja uz ked kupujem tesnenia a ine veci okolo urcite davam hlavu na repas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.