Přejít na obsah

Potkaný motor Superb 2.0TDi 103 kW, 16v, CFFB 2012


vk_apb

Doporučené příspěvky

V servisu při odstrańování chyb na řídící jednotce prý došlo za volnoběhu k roztřepení řemenu od aternátoru, který se dostal pod rozvodový řemen. Ten poskočil o zoubky. Mechanik mi nabídl, že vymění hydroštely a koníky. Ventily prý se v tomto případě nemění, ránu prý pochytají ty koníky. Ejhle motor jede na 3 válce. Je vůbec možné, aby se po takovéto nehodě nesundala hlava a nemusely měnit ventily? Už to řeší týden a stále nic. Tušíte někdo, jaká je zodpovědnost takového mechanika v neautorizovaném servise?

 Díky předem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nevymění ventily, které se na 100% potkaly s písty, mohou být deformované, budou se podpalovat a za půl roku, až budu kupovat celý motor, si už na nikom nic nevezmu. Teď je ještě otázka, jestli není zničená vačka, písty, kroužky, hlava... nebo co se tam objeví dalšího. V tuhle chvíli bych mohl koupit stejný motor s malým nájezdem za cca 25 tis. Kč, ale bohužel nemám představu, jak mi ten malý nájezd někdo zaručí a nechci mít dva vraky.  Jde mi jen o názor, co je opravdu nutné vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvapalina je nestlacitelna.to znamena ze olej v hydrosteloch je ako kov na kov.To v akom stave su ventily isto nespoznas z vrchu.A aj keby boli rovne bal by som sa o sedla ventilov.Ake nasledky to bude mat ti nikto nepovie.Ja uz ked kupujem tesnenia a ine veci okolo urcite davam hlavu na repas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...