Marek02 Vloženo 1. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2022 Zdravím, Fabia 1.0 TSI 81kW - je úplne normalne že pri zaradenej rychlosti a uplnom pusteni plynu trhne autom ? Robi to hlavne pri 2ke a 3ke. Najazdene 2500 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny. Vloženo 1. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2022 Ano ale az se to naucite tak to jde i bez trhnuti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek02 Vloženo 1. Červenec 2022 Autor Sdílet Vloženo 1. Červenec 2022 Skusim na tom zapracovať :) Dik za opdoveď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RichardSA Vloženo 3. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2022 Pomalšie púšťať, aj 3jková robí to isté. Časom sa to zlepší keď silentbloky sadnú a zabehnú sa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek02 Vloženo 7. Červenec 2022 Autor Sdílet Vloženo 7. Červenec 2022 No uvidime, teraz má najazdene 3000km a zdalo sa mi že keď to bolo uplne nové tak to nerobilo alebo som si to iba nevšimol :) Je logicke že motor brzdi a preto to robí ale zdalo sa mi že to robi trošku moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 Obecně problém všech aut VW koncern dřív nebo později začne být vůle a začne to "cukat". Nemá smysl s tím bojovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek02 Vloženo 31. Srpen 2022 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2022 No po 6000 km sa to ešte trošku zhoršilo, je to neprijemné ale keď je to vlastnosť tak čo sa da robiť. Niekedy to urobi veľmi jemne čo je good ale občas to fakt neprijemne trhne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 31. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2022 Tak se s tím radši zastav v servisu. Za to nic nedáš. Auto je v záruce a pár drobných také nestalo. Může to být vlastnost, ale takhle to nepozname. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek02 Vloženo 3. Září 2022 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2022 Ešte mi napadlo objednať sa na testovaciu jazdu a porovnať to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 3. Září 2022 Sdílet Vloženo 3. Září 2022 Jo to bude možná lepší. V servisu by tě mohli odbýt...... S predvadeckou aspoň porovnáš .😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek02 Vloženo 4. Září 2022 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2022 před 23 hodinami, Vojta.MM napsal: Jo to bude možná lepší. V servisu by tě mohli odbýt...... S predvadeckou aspoň porovnáš .😉 Jo, ono mi to príde ako keby silentbloky na motore boli voľne a mali niečo za sebou ale auto ma len 6000km. Pôjdem skúsiť tu predvádzačku a uvidim že čo :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 4. Září 2022 Sdílet Vloženo 4. Září 2022 Pak dej vědět. 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek02 Vloženo 20. Září 2022 Autor Sdílet Vloženo 20. Září 2022 Volal som do predajne a povedali mi že momentalne nemajú takmer žiadne auta na predvadzanie a už vôbec 1.0 TSi tak neviem, možno nejaky iný salon ale zas cestovať o dalších 50 km viac sa mi nechce. Každopadne zajtra sa tam mam zastaviť a môžem sa poradiť celkovo čo sa auta týka. Tak som zvedavy čo sa dozviem :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RichardSA Vloženo 20. Září 2022 Sdílet Vloženo 20. Září 2022 Ja by som to asi neriešil. Možno keď ti na páse skladali auto nezapadli všetky silentbloky O.K. Ja keď som mal málo najazdené pri cúvaní z vytočením volantom to občas buchlo ako keby vyskočil silentblok alebo respektíve skočil na miesto. Pár krát to spravilo. Občas som nevedel 5tku zaradiť hlavne do mierneho kopca s pasažiermi. Silentbloky sa zabehli a od vtedy pokoj všetky tieto veci sa odvtedy neobjavili. Akurát troška počujem ložisko ale je to ako som sa dočítal tu na fóre choroba prevodoviek na Fab3. Načo to dám reklamovať keď to za 10tisíc km začne znovu. Pokiaľ tam nedajú ložisko čo vydrží aspoň 150tisíc km bez ševelu. Je to zbytočné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek02 Vloženo 21. Září 2022 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2022 (editace) Tak dnes som bol v Škodovke a popísal som im čo mám za problém, nakoniec mali Scalu Monte Carlo s rovnakým motorom ako mám ja. Tak sme sa boli previesť a Scala robila to isté ako moja Fabia. (Ako píše 15degren asi problém všetkých VW aút.) Takže som si skúsil iné auto s rovnakým motorom a potom je to asi v poriadku. Dostal som aj tip od predajcu a ten mi odporučil jazdiť aj pod 2000 otáčok, čiže idem 55km/h po meste a miesto trojky ktorá točí 2250 tam dám štvorku auto si ide na nejakých 1800 a motor sa vôbec netrápi. Samozrejme do kopca to nebudem trápiť na nízkych otáčkach ale keď auto je ochotne zrýchľovať na štvrť plynu nie je problém mať aj 1750 otáčok. Ďalšia vec je že nebudem veľmi akcelerovať z nízkych otáčok keď teba stačí podradiť. Ale väčšinou to motor potiahne pekne plynulo. A musím povedať že pri jazde na vyšších stupňoch sa to naozaj sa ukľudnilo, ako keby motor nebol tak veľmi rozbehnutý a nemusí ho až tak veľmi brzdiť. Toľko z mojich poznatkov a ďakujem všetkým za zapojenie do diskusie :) Editováno: 21. Září 2022, autor: Marek02 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 17. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2022 Marek02: Mam na teba otazku: hlaska typu 1/4 plynu auto karasne akceleruje, aky je rozdiel v akceleracii na 1/4 plynu a na 1/2 plynu a 3/4 plynu a plny? Aby auto na 1/4 nezrychlovalo,, to by muselo neviem co byt, obzvlast u turba. Ked len hladkas plyn (udrzovacka, velmi mierna akceleracia), pokial ides 1/3 alebo2/3 plynu tak to zabere. Napriklad rozdiel v akceleracii medzi 1/2 plynom a plnym plynom je aky ? urcite nie 50%, velmi maly rozdiel ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.