Aleš Sluka Vloženo 16. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2022 Zdravím a mám následující dotaz: při vypnuté klimatizaci (manuální) a nastavení foukání ventilátoru na čelní sklo, je vzduch hodně studený (jako, kdyby byla klimatizace zapnuta). Jelikož parkuji v garáži, tak po jízdě a zaparkování je za autem vidět voda (zřejmě z výparníku). Další věc: včera, když jsem vyjel z garáže a venku bylo po dešti a měl jsem zapnuté foukání ventilátoru na čelní sklo, tak se mi mlžilo toto sklo zvenku. Po setření skla stěračem to na chvíli pomohlo, ale sklo se opět zamlžilo. Moc nepomohlo ani zapnutí topení. Máte někdo s tímto zkušenosti. Děkuji Sluka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 16. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2022 (editace) to mlžení skel zvenku je meteorogický jev, neumím to přesně laicky vysvětlit, ale řeší se to v mnoha skupinách a souvisí to s kondenzací vlhkosti venkovního vzduchu na chladém povrchu skla... Editováno: 16. Srpen 2022, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 18. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2022 Tohle jsem řešil hned po koupi Scaly, manuální klima a jde o tom, že když je poloha na sklo a vypne se AC, tak klima stejně trochu jede dál. Kompresor má regulační ventil i spojku. Zkus v garáži stáhnout okýnka, dej ofuk na sklo a vypni AC, pak dej zpátečku/jedničku a pouštěj spojku bez plynu a uslyšíš cvakání a to je spojka kompresoru, která ho odpojuje při rozjezdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Sluka Vloženo 23. Srpen 2022 Autor Sdílet Vloženo 23. Srpen 2022 Díky za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ku-pe Vloženo 24. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2022 Ano je to tak jak píše vormen, klima jede dál. Já to řeším tak, že kolečko na polohy ventilátoru nastavím trochu před polohu ofuku oken nikoli přímo na ní. Prostě musíš to zastavit dřív než se rozsvítí AC. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Sluka Vloženo 7. Září 2022 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2022 Ještě jednou díky, vyzkoušel jsem a funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.