george_75 Vloženo 21. Srpen 2022 Vloženo 21. Srpen 2022 Zdar škodováci, vždycky jsem měl čtyřválec i plynový většinou 1,4 mpi naposledy 1,2 tsi 77 kw bez plynu, ale současná situace s cenami mně přivedla zpět k LPG. Takže se poprvé seznamuju v rapidu s 1,2 mpi 55KW Nečekal jsem samozřejmě trhač asfaltu ;-) Teď mně zarazila jedna věc na neutrál nejde motor vytočit víc jak na čtyři tisíce otáček, při jízdě to lze vytočit až do červeného i když pak mi zvuk hodně připomíná stary Wartbug 311 :-) :-) Je tam nějaký omezovač který to pozná ?? Díky Citovat
bouchy Vloženo 21. Srpen 2022 Vloženo 21. Srpen 2022 Ano, ochrana spojky u stojícího auta (pro případ, že by někoho napadlo dát plný kotel a rozjíždět se). Citovat
Lancelot Vloženo 21. Srpen 2022 Vloženo 21. Srpen 2022 Je tam omezení, když vypnes ASR, měl by motor jít vytočit až do omezovače. Citovat
george_75 Vloženo 21. Srpen 2022 Autor Vloženo 21. Srpen 2022 Super díky, překvapilo mně to, zatím jsem se s tím nesetkal. Zjistil sem že těchto motorů tady moc není ;-) Citovat
Pawouk Vloženo 21. Srpen 2022 Vloženo 21. Srpen 2022 A k čemu je dobré vytáčet motor do otáček na neutrál? Citovat
george_75 Vloženo 21. Srpen 2022 Autor Vloženo 21. Srpen 2022 před 21 minutami, Pawouk napsal: A k čemu je dobré vytáčet motor do otáček na neutrál? Samozřejmě k ničemu. Dělal sem olej filtry svíčky a je to LPG, takže je to choulostivé na svíčky a odtrh, aspoň kdysi bylo co si z dřívějších zkušeností pamatuju. Když byly špatné svíčky či odtrh, tak to nešlo do otáček, proto ta zkouška. Proto taky tento dotaz, starší škodovky se nechali normálně vytočit a proto dotaz. díky za odpovězení. Citovat
touareg3 Vloženo 22. Srpen 2022 Vloženo 22. Srpen 2022 Neviem, ktoré staršie škodovky, ale moja Fabia 1 z r. 2006 mala tiež obmedzovač otáčok na voľnobeh. Citovat
george_75 Vloženo 22. Srpen 2022 Autor Vloženo 22. Srpen 2022 před 2 hodinami, touareg3 napsal: Neviem, ktoré staršie škodovky, ale moja Fabia 1 z r. 2006 mala tiež obmedzovač otáčok na voľnobeh. Omezovač mají všechna auta, ale kdybys četl pořádně příspěvek, tak bylo psáno ve čtyřech tisících, ale starší auta se dala vytočit do omezovače v červeném poli 😉 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.