Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

bratislava(sk)-amberg(de) cca 550km po dialnici tak 80%cesty, traja v aute,rychlost viac menej predpisova +10km/h navyse.. a spotreba 6.9l/100km cestou spet 6.7l/100km

celkom slusne si myslim

Vloženo (editace)

to Martius: Tak, tak. Rychlost na dialnici ma na spotrebu ohromny vplyv. Uz len 15 km/h moze sposobit rozdiel 1 l/100km. Vid vysledok mojho experimentu... :-)

post-37922-1262442568_thumb.jpg

Editováno: , autor: drag84
Vloženo

No tak ten experiment je trochu pritazenej za vlasy, protoze ja jezdim na znacne kopcovite D1 v prumernem obsazeni cca 4,2 cloveka a plnem kufru s tempomatovou 145kou a motorem 1.6 za 8l, kdyz to zvysim na cca 160km/h dostanu se porad jeste pod devet. U tebe ten graf leze i pri nizsi kratke FII a zrejme nizsim obsazeni tak nahoru, ze u 145ti bys byl nekde na 8,5l nebo co. No a pokud ti to nekde kolem stovky zere pod sest litru...

Vloženo

No toť otázka. Ten graf opravdu může odpovídat určité trase, klimatickým podmínkám a zatížení vozu. Ale na druhé straně, ty máš 1,6 a my máme 1,4, což může mít klidně docela velký vliv na spotřeba při vyšším dálbičním rychlostním průměru. Ale pro orientační představu je ten graf dobrej a zhruba odpovídá tomu co jsem na dálnici, na rovince naměřil i já. Ovšem i tak to jsou docela dobré hodnoty. Občas jezdím služební Pajerem (2,5 diesel) a s tím když fičím 130 po dálnici, to je teprve odtah z nádrže :smich:

Vloženo

Tak 1.4 máme doma, teď sem to zkusil přes Vánoce na dálnici do Brna a bez zatížení spotřeba prakticky totožná (tzn. zatížená 1.6 vs. 1.4 s řidičem, v záběhu)

Vloženo (editace)

Pani, hadat sa s vami nebudem. Nemam totiz preco. To, co je na grafe je realita pre moju 1.4 16V. A opakovatelna. Pravidelne jazdim trasu Bratislava-Brno a stale sa mi potvrdzuje, ze rozdiel v spotrebe medzi 120 a 135 km/h je v pohode 1 l/100km.

Nemusi to byt vsak pravda pre ine motory s vyssim krutiacim momentom, ako je 1.6 16V. V Nemecku som v pohode jazdil az na doraz (brzda-plyn, do 200 km/h) po dialnici a spotreba nebola viac ako 7 l/100 km s motorom 1.9 TDi 77kW.

Azda este jedna poznamka: je mozne, ze na spotrebu ma isty vplyv moj audio system. Ale to som este netestoval, pretoze bez hudby sa mi jazdit nechce. Snad sa na to raz dam.

Editováno: , autor: drag84
Vloženo

Tak moja spotreba dnes - 6,5 st. 23 km z mojho mesta k rodičom, medzi tym 4 obce,1,4 50 kw combi PC ukazoval priemernu spotrebu 6,5,v tom jedna rovinka max 120/h...

Vloženo

Chlapi, za kolik ted na tom snehu jezdite? Ja mam ted prumer asi devet litru na sedesat kilaku po Praze. Jinak dlouhodoba 6,65l/100km za dvacet tisic km.

Vloženo

Já v páteční vánici jsem najel cca 50 km po městě se spotřebou odpovídající osmiválcové americe :smich: Na druhé straně jsem vyzkoušel ABS, pač jedna milá paní v důchodovém věku :aggressive: přecházela na červenou a bylo jí úplně jedno, že sněží a ty auta tak nějak rychle nezabrzdí - naštěstí vše OK, ale v té chvíli jsem si málem kákl kol102 Pání byla řádně protroubena :smich:

Vloženo

JJ sem nekde kolem 9l po meste. Mimo mesto zadna zmena, jezdim porad stejne. Mozna se spis spotreba malinko snizila, protoze musim jezdit za priposranejma svatecnima pilotama na letnich gumach. :aggressive:

Vloženo (editace)

u mě ta DLOUHODOBÁ spotřeba vzrostla o 0,1 l/100Km (7,1) ale je to tim, že to auto dostává zabraz při rozjezdech na sněhu a při výjezdech ze zatáčky :scooter:

PMA: tobě to ukazuje spotřebu ve více desetinejch číslech? (6,65)

Editováno: , autor: pešír
Vloženo

Dneska jsem počítal spotřebu: mám najeto od posledního tankování 250 km a ručička ukazuje cca 1/2 nádrže, takže mi vychází spotřeba 8,8l/100km. Jezdím 99% město a většinou kratší trasy. Maxík ukazuje v paměti 2 průměrnou spotřebu 7,1l/100km, ale už nevím, kdy jsem jej naposledy mazal, zřejmě ještě ne od koupi auto - současně mám najeto 1800km.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...