Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Otacky pri 140 tacho jsou cca 4500. ;)

bratislava(sk)-amberg(de) cca 550km po dialnici tak 80%cesty, traja v aute,rychlost viac menej predpisova +10km/h navyse.. a spotreba 6.9l/100km cestou spet 6.7l/100km

celkom slusne si myslim

to Martius: Tak, tak. Rychlost na dialnici ma na spotrebu ohromny vplyv. Uz len 15 km/h moze sposobit rozdiel 1 l/100km. Vid vysledok mojho experimentu... :-)

post-37922-1262442568_thumb.jpg

Upraveno od drag84

No tak ten experiment je trochu pritazenej za vlasy, protoze ja jezdim na znacne kopcovite D1 v prumernem obsazeni cca 4,2 cloveka a plnem kufru s tempomatovou 145kou a motorem 1.6 za 8l, kdyz to zvysim na cca 160km/h dostanu se porad jeste pod devet. U tebe ten graf leze i pri nizsi kratke FII a zrejme nizsim obsazeni tak nahoru, ze u 145ti bys byl nekde na 8,5l nebo co. No a pokud ti to nekde kolem stovky zere pod sest litru...

No toť otázka. Ten graf opravdu může odpovídat určité trase, klimatickým podmínkám a zatížení vozu. Ale na druhé straně, ty máš 1,6 a my máme 1,4, což může mít klidně docela velký vliv na spotřeba při vyšším dálbičním rychlostním průměru. Ale pro orientační představu je ten graf dobrej a zhruba odpovídá tomu co jsem na dálnici, na rovince naměřil i já. Ovšem i tak to jsou docela dobré hodnoty. Občas jezdím služební Pajerem (2,5 diesel) a s tím když fičím 130 po dálnici, to je teprve odtah z nádrže :smich:

Tak 1.4 máme doma, teď sem to zkusil přes Vánoce na dálnici do Brna a bez zatížení spotřeba prakticky totožná (tzn. zatížená 1.6 vs. 1.4 s řidičem, v záběhu)

Pani, hadat sa s vami nebudem. Nemam totiz preco. To, co je na grafe je realita pre moju 1.4 16V. A opakovatelna. Pravidelne jazdim trasu Bratislava-Brno a stale sa mi potvrdzuje, ze rozdiel v spotrebe medzi 120 a 135 km/h je v pohode 1 l/100km.

Nemusi to byt vsak pravda pre ine motory s vyssim krutiacim momentom, ako je 1.6 16V. V Nemecku som v pohode jazdil az na doraz (brzda-plyn, do 200 km/h) po dialnici a spotreba nebola viac ako 7 l/100 km s motorom 1.9 TDi 77kW.

Azda este jedna poznamka: je mozne, ze na spotrebu ma isty vplyv moj audio system. Ale to som este netestoval, pretoze bez hudby sa mi jazdit nechce. Snad sa na to raz dam.

Upraveno od drag84

Tak moja spotreba dnes - 6,5 st. 23 km z mojho mesta k rodičom, medzi tym 4 obce,1,4 50 kw combi PC ukazoval priemernu spotrebu 6,5,v tom jedna rovinka max 120/h...

Tak po rocnim pouzivani Fabie combi II s motorem 1.2HTP 44kW a ujetim 54500km je prumerna spotreba 7l na 100km.

Do C se montujou 44kW, ja myslel, ze jen 47kw, resp 51kW. Kazdopadne spotreba je primerena. :palec2:

44kW do Classicu a momentálně taky modelu Magic.

Spotřeba (R 1,6) -krátké jízdy po městě asi tak za 9 l a celková na cca. 1700 ujetých km 7,7 litrů.

tak i takhle to jde. Sundat nohu z plynu, prostě ho jen lechtat (1,2 12V Jablonné v Podj.-Lbc, cca 30km, 90Km/h)

post-36641-1263149674_thumb.jpg

Upraveno od pešír

Okruzni vyhlidkove jizda pro turisky OK :)

Chlapi, za kolik ted na tom snehu jezdite? Ja mam ted prumer asi devet litru na sedesat kilaku po Praze. Jinak dlouhodoba 6,65l/100km za dvacet tisic km.

Asi tak 10-20/100 řehty řehty, zaleží jak často se vyhrabavám ze sněhu.

Já v páteční vánici jsem najel cca 50 km po městě se spotřebou odpovídající osmiválcové americe :smich: Na druhé straně jsem vyzkoušel ABS, pač jedna milá paní v důchodovém věku :aggressive: přecházela na červenou a bylo jí úplně jedno, že sněží a ty auta tak nějak rychle nezabrzdí - naštěstí vše OK, ale v té chvíli jsem si málem kákl kol102 Pání byla řádně protroubena :smich:

JJ sem nekde kolem 9l po meste. Mimo mesto zadna zmena, jezdim porad stejne. Mozna se spis spotreba malinko snizila, protoze musim jezdit za priposranejma svatecnima pilotama na letnich gumach. :aggressive:

u mě ta DLOUHODOBÁ spotřeba vzrostla o 0,1 l/100Km (7,1) ale je to tim, že to auto dostává zabraz při rozjezdech na sněhu a při výjezdech ze zatáčky :scooter:

PMA: tobě to ukazuje spotřebu ve více desetinejch číslech? (6,65)

Upraveno od pešír

pocita to nekde na webu, podle tankovani, ne podle PP.

ja mam na roomstri 1,4 16V 63kw, najazdene 6832km pričom som natankoval celkom 474,49 l benzínu,

čiže spotreba je 6,945l/100km

jo tak! to mě stačí ta, co mi to ukazuje a když se mi nelíbí, tak si jí vymažu ;)

pešír: udelal jsem si tabulku v excelu ;)

Dneska jsem počítal spotřebu: mám najeto od posledního tankování 250 km a ručička ukazuje cca 1/2 nádrže, takže mi vychází spotřeba 8,8l/100km. Jezdím 99% město a většinou kratší trasy. Maxík ukazuje v paměti 2 průměrnou spotřebu 7,1l/100km, ale už nevím, kdy jsem jej naposledy mazal, zřejmě ještě ne od koupi auto - současně mám najeto 1800km.

ta 2. spotěba na Maxiku se časem sama vymaže, nevim po jaký době, ale tušim že měsíc, někdě jsem to tu četl

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.