Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj,

Nevíte prosím, zdali je na Octavii IV MR2023 možnost trvale vypnout automatické brždění park asistentu? Vím, že to dle návodu jde jednorázově přímo v zobrazení kamery/symbolu auta. Ovšem jak to udělat trvale? Opakovaně mi to zabrzdilo při couvání z ničeho nic a vždy pořádně vyděsilo.

Díky

Vloženo

Doplnění: tak jsem bezmezně věřil návodu a bohužel ve skutečnosti netuším ani jak jednorázově tuhle blbost vypnout. Tu položku tam prostě nemám. Viz fotky - porovnání návod vs skutečnost. Jedná se o RS 120 let MS v plné výbavě (kromě tažného). Ten debilní asistent tam fyzicky určitě je, jelikož mi to prostě zadupává brzdu před obrubníky a když vjíždím rychle do úzké garáže. Velice sporadicky i bezdůvodně (ale to velmi málo). Nicméně ho prostě nemám jak vypnout ani jednorázově, jak ukazuje manuál. Jedná se o auto staré 2 měsíce a tudíž poslední vylepšený HW. Je to chyba a nebo Škoda pro MR2023 skutečně možnost byť jednorázového vypnutí odstranila a jaksi to zapomněla smazat z manuálu? Podotýkám, že se jedná o revizi manuálu platnou pro moje VIN.

97C2A949-6ED4-436B-9E46-9DB4BA6916A2.jpeg

E7555737-4E50-446D-9EC8-7ADC23F3A299.jpeg

3E927858-55CF-450F-8BA5-599BCA9E58A6.jpeg

Vloženo

V tvojom prípade by som riešil skôr dôvod prečo to brzdilo keď nemalo. Mne to v Passate neurobilo len tak ani raz, viem asi o 3 prípadoch kedy mi to zachránilo nárazník, raz to bol kvetináč, raz značka a raz druhé auto, kedy som pridal viac ako treba. Výborná vec, len zrejme v Octavii je nejaký problém, určite reklamovať. 

Vloženo

@dfga No brzdí to, když si myslí, že jedeš do překážky... Podle mě tam nic špatně nemá. Mě to zaduplo při couvání k vysoké trávě třeba, případně párkrát při vjíždění do úzkého vjezdu - to zaduplo kvůli bočním senzorům, které jsou pro automatické parkování, je možné, že ho nemáš a proto ti to funguje jen na couvání k překážce nárazníkem?

@iphonik4 Kouknu se odpoledne ve svém autě, jestli tam to tlačítko mám, ale nezdá se mi...

Vloženo (editace)

@JirikHL díky moc, budu rád za Tvůj poznatek

@shooter.jk jojo, to jsem zjistil. Jenže já jsem prostě do své garáže zvyklý najíždět nějakou rychlostí. Nejsem neomylný řidič, ovšem do vlastní garáže se dokáži trefit i bez tohoto asistentu. Má otázka tedy směřuje jen k možnosti vypnutí - aspoň jednorázového. Ty ji tam máš? Díky

jinak pro ostatní. Všem děkuji za odpověď, nicméně využívaní a oblíbenost asistentů je velmi individuální a každý má rád něco jiného. Tento prostě nechci využívat a chci jej umět vypnout aspoň jednorázově (jak značí návod). Jestli to je a nebo není skvělá věc je fakt individuální.

@dfga bezdůvodné zabrždění se mi stalo asi 2x všeho všudy a vždy byly senzory špinavé. V ostatních případech to příčiny má, jenže auto prostě nemůže tušit, že jsem do té úzké garáže zajížděl již 1000x a proto si to troufnu ve vyšší rychlosti. Stejně tak poslední zadupnutí před obrubníkem bylo, když po chodníku zrovna šel chodec (auto bylo pořád ale cca 2-3 metry daleko a asi mi nevěřilo, že chodce a obrubník vidím). Se systémem žádný problém tedy nebude. Nevím ani co bych jim v servisu řekl. Každý jeden asistent občas špatně vyhodnotí situaci, nejsou holt vševědoucí a je to úskalí AI. Stejně tak bych mohl reklamovat “rozbitý” lane assist, který občas nechápe značení pruhů v začátku zúžení a tahá volant do kuželů. Skrz to brždění - možná to bude oproti tvému další evoluce, která si dává pozor i na chodce a například šířku garáže a nebo prostě máš širokou garáž, případně najíždíš rychlostí, která se autu více líbí. Nemá smysl srovnávat 2 jiná auta a zřejmě i vyrobená v jiných obdobích.

Editováno: , autor: iphonik4
Vloženo (editace)

Díky. Takže dokumenty od ŠA jsou k ničemu. Zjistil jsem nedávno, že aktuální ceníky neplatí a návody jak vidím taky ne 😂

Vloženo

Já mám Golf VIII a toto mne teda taky hodně štve. Jakmile parkuji do naší úzké garáže rychleji než 3 km/h, tak plné brzdy.

Možná to má Octavia jinak, ale u Golfu stačí kliknout na ikonu nastavení, přímo v zobrazení parkovací kamery a následně mám možnost to vypnout - ve VW se to jmenuje "funkce manévrovacího brzdění ".

Upřímně to i tak nechávám zapnuté, protože v minulém autě mi to parkrát zachránilo nárazník. Tam jsem, ale neměl boční senzory, které jsou podle mě tady hlavním viníkem.

parkovani 1.jpg

parkovani 2.jpg

Vloženo
V 13. 12. 2022 na 15:30, TommasCZ napsal:

Já mám Golf VIII a toto mne teda taky hodně štve. Jakmile parkuji do naší úzké garáže rychleji než 3 km/h, tak plné brzdy.

Možná to má Octavia jinak, ale u Golfu stačí kliknout na ikonu nastavení, přímo v zobrazení parkovací kamery a následně mám možnost to vypnout - ve VW se to jmenuje "funkce manévrovacího brzdění ".

Upřímně to i tak nechávám zapnuté, protože v minulém autě mi to parkrát zachránilo nárazník. Tam jsem, ale neměl boční senzory, které jsou podle mě tady hlavním viníkem.

parkovani 1.jpg

parkovani 2.jpg

Wow! To je ono :) nemůžu uvěřit, že jsem to přehlédl a manuál o tom mlčí. Díky moc, tohle přesně jsem hledal.

Vloženo

@iphonik4Nevím, jak je to u Octavie, ale manuál, který je ke Golfu je absolutně nepoužitelný. Buď tam daná věc není a když je, tak je napříč různýma kapitolama a absolutně se v tom nedá vyznat. :/ Naštěstí zahraniční fóra většinou poradí.

Vloženo (editace)

@TommasCZ Přesně tak. BRISKODA a toto fórum jsou mé hlavní zdroje. Ještě jednou díky za pomoc. Je to jak říkáš manuál je nepoužitelný. Bude to stejný případ jelikož Octavia a Golf mají až na vzhled UI naprosto stejný infotainment. Dokonce i ty položky se jmenují úplně stejně. Jen tam mám ještě navíc možnost vypnout upozornění při vystupování. To ale nechám zapnuté, bude to hádám dobré na naše dvoukolé kamarády :))

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...