Přejít na obsah

Klepání v převodovce, 1.2 HTP

Milos

Doporučené příspěvky

Mám podobný problém , ale klepání je nejvíc slyšet na pravé straně při cca 50 km/hod a pouze když otáčky kola a příslušné otáčky motoru jsou stejné. A když zmáčknu spojku tak je to slyšet taky . Jakmile přidám plyn nebo brzdím motorem tak se klepání ztratí. Zkrátka musím jet po rovině a jen s citem přidat plyn a potom je klepání stejné jako otáčení kola. Mám 14 tisíc a ještě 4 měsíce záruku.Začalo to asi při 12 tisících. Už jsem s tím byl 2 x v servisu poprvé se to neprojevilo protože jsem jel s technikem do kopce a zase z kopce ale dnes už to konečně slyšeli když jsem jim to předvedl na rovině. Po kontrole mě sdělili že to bude zřejmě v převodovce a tak se mám v lednu objednat. Tak uvidím a dám zprávu.

Editováno: , autor: Libor1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale vážně by mě zajímalo pánové jestli se tada opravdu jedná jenom o zvuk a nebo je to prostě na závadu a někde se mi to vysype? (a určitě se to musí stát až bude člověk co nejdál od domova :smich: )

Pravda ale je a to musím souhlasit co tu někteří píšou, že když to servis opraví, něco vymění atd. tak prostě se to po určitý době samo ukáže takže je to na pikaču :D :

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
V lednu jsem byl v servisu a tam mi řekli že byly seřízeny vůle u hřídelů a dle sdělení technika by se to už nemělo opakovat. Je pravda že jsem najel asi 2 tis. km a od té doby je klid. Tak snad to vydrží.

Tak to je docela zajímavej typ, schválně pak dej vědět jak to dlouho vydrží -_-

Odkaz ke komentáři

Tak i já jsem dnes už taky ráno slyšel podivné zvuky u levého kola. Najeto 22 tisic, auto 2 mesice po zaruce. Po seslapnuti spojky prestalo. Zaruka uz je v tahu, tak to resit nebudu, mozna budu jeden z tech, komu to zas prestane....

Aniž bych chtěl malovat čerta na zeď...obávám se že nepřestane :unsure:

Odkaz ke komentáři

Tak i já jsem dnes už taky ráno slyšel podivné zvuky u levého kola. Najeto 22 tisic, auto 2 mesice po zaruce. Po seslapnuti spojky prestalo. Zaruka uz je v tahu, tak to resit nebudu, mozna budu jeden z tech, komu to zas prestane....

Aniž bych chtěl malovat čerta na zeď...obávám se že nepřestane :unsure:

me to same delalo na felde a bylo v haji spojkove ložisko a ty zvuky to vydavalo jen do te doby než se auto zahřalo pak už to bylo v pohode.

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny v klubu klepající převodovky :D

Taky to tetě klepe na HTP 40Kw......před koncem záruky reklamace hádka se škodovkou kurvy zasrané-pardon stálo to benzínu prej se závada měří" po ujetí 20 Km,po podání oznámení škode MB problém vyřešen nová převodovka,+proplacen benzín a náklady na právníká 2000Kč trochu horor ještě ted je mi zle :angry:

Ale pak teta najela 2000km a problém opět nastal :D

tak to neřeším auto je po záruce.....ale někde jsem četl že do převodovek fabií motorizace 1,2 a roomster 1,2 se lije olej Paramo 75W :wacko:

Tak zvažuji výměnu oleje za shell spirax GSX ted sem ho měnil mamce v Opelu astra 1,6-75Kw po 80tkm a řazení jde nesrovnatelně líp i se "zdá že převodovka je tišší"na pověry "doživitní náplň" nevěřím :D

tak to jsou moje zkušenosti,asi vyměním olej tuším že jsou ho tam 2litry a uvidím,kdyžtak někdo napiště kolik ho tam je,ju?

Zatím ahojte -_-

Odkaz ke komentáři

Taky to tetě klepe na HTP 40Kw......před koncem záruky reklamace hádka se škodovkou kurvy zasrané-pardon stálo to benzínu prej se závada měří" po ujetí 20 Km,po podání oznámení škode MB problém vyřešen nová převodovka,+proplacen benzín a náklady na právníká 2000Kč trochu horor ještě ted je mi zle :angry:

tak to neřeším auto je po záruce.....ale někde jsem četl že do převodovek fabií motorizace 1,2 a roomster 1,2 se lije olej Paramo 75W :wacko:

Tak zvažuji výměnu oleje za shell spirax GSX ted sem ho měnil mamce v Opelu astra 1,6-75Kw po 80tkm a řazení jde nesrovnatelně líp i se "zdá že převodovka je tišší"na pověry "doživitní náplň" nevěřím :D

tak to jsou moje zkušenosti,asi vyměním olej tuším že jsou ho tam 2litry a uvidím,kdyžtak někdo napiště kolik ho tam je,ju?

Zatím ahojte -_-

Tak to já taky vyhádal v záruce tu novou převodovku... i bez toho právníka a benzínu, ale stejně to bylo naprd. :smich:

Odkaz ke komentáři

Zatím ahojte -_-

Tak to já taky vyhádal v záruce tu novou převodovku... i bez toho právníka a benzínu, ale stejně to bylo naprd. :smich:

Asi máš lepší service než já :D ve škodovce si řákájí proč bychom to řešili když už se I Fabia nebude dělat.....opravíme to až v průbehy výroby FAB II a podle počtu stížností :D tak to vidím já :D

Odkaz ke komentáři

Hlavně škodovka když přizná nějakou konstrukční, výrobní, technickou nebo jinou závadu, řekněma která se týká většího množství Fabií I, znamenalo by to že by museli zjednat nápravu, a na tom by pěkně vykrváceli při tom množství a proto to nikdy přiznat nemůžou a bude se jenom tvrdit že je to vlastnost a nikoliv závada.

Jediná cesta by byla právníka, znalce..atd.. soudní cestou a tam by rozhodli že je to technická chyba ve výrobě nebo v konstrukci , ale to se na to rači každej vypwdne a přežvejkne to :t

Odkaz ke komentáři

V lednu jsem byl v servisu a tam mi řekli že byly seřízeny vůle u hřídelů a dle sdělení technika by se to už nemělo opakovat. Je pravda že jsem najel asi 2 tis. km a od té doby je klid. Tak snad to vydrží.

ahoj a mohl by s konkrétně uvést jaké vůle ti vymezili,popř.na jakých hřídelích? jestli to není výrobní btajemství servisu v kerém ti to opravili a mimochodem,stále vše v pořádku????dík za odpověd -_-

teta má novou převoduvku viz slohovka výše :D a po 2tkm to dělá zas...zkusím vyměnit olej a nalít tam Elf Tranself TRZ 75W-80 údajně snižuje hluh převodovky..... ale vím já jestli to pomůže... :(

Odkaz ke komentáři

ahoj a mohl by s konkrétně uvést jaké vůle ti vymezili,popř.na jakých hřídelích? jestli to není výrobní btajemství servisu v kerém ti to opravili a mimochodem,stále vše v pořádku????dík za odpověd -_-

teta má novou převoduvku viz slohovka výše :D  a po 2tkm to dělá zas...zkusím vyměnit olej a nalít tam Elf Tranself TRZ 75W-80 údajně snižuje hluh převodovky..... ale vím já jestli to pomůže... :(

Škoda Libor Suchý Šaldorf okr. Znojmo . Podrobnosti nevím ale stále je to O.K. asi 3 tis. Km

Odkaz ke komentáři

teta má novou převoduvku viz slohovka výše :D a po 2tkm to dělá zas...zkusím vyměnit olej a nalít tam Elf Tranself TRZ 75W-80 údajně snižuje hluh převodovky..... ale vím já jestli to pomůže... :(

Ten olej co píšeš, bych tam nedával. Pro tuto převodovku je naprosto nevhodný. Olej určený do převodovek Škoda - VW musí splňovat SAE 75W-90 a normu VW G50 ani jedno tebou uvedený olej nesplňuje. Když si na internetu najdeš specifikaci tohoto oleje mimo jiné zjistíš, že je určený do některých převodovek Renault a Volvo s molybdenovými synchrokroužky, což škoda převodovky nemají a je nevhodný pro mosazné synchrokroužky, což zase převodovky škoda mají. Když už jsi se rozhodl pro Elf, tak jedině tento TRANSELF SY FE 75W90.

Editováno: , autor: pava
Odkaz ke komentáři

Ten olej co píšeš, bych tam nedával. Pro tuto převodovku je naprosto nevhodný. Olej určený do převodovek Škoda - VW musí splňovat SAE 75W-90 a normu VW G50 ani jedno tebou uvedený olej nesplňuje. Když si na internetu najdeš specifikaci tohoto oleje mimo jiné zjistíš, že je určený do některých převodovek Renault a Volvo s molybdenovými synchrokroužky, což škoda převodovky nemají a je nevhodný pro mosazné synchrokroužky, což zase převodovky škoda mají. Když už jsi se rozhodl pro Elf, tak jedině tento TRANSELF SY FE 75W90.

Ahoj děkuju za radu,díval sem se jen na stránky obchodů...pak sem mrkl na total.cz a taky sem čuměl přesně je tam co píšeš......tím olejem to asi nebude,ale jak tady kolega psal vůle na hřídelích je asi třeba poštelovat...jak sem psal zavolám do znojma a uvidí se..

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Pridam dotaz sem... Poslednich cca 2t km se mi ozyva pri vyrazeni silne tlumene drnceni. Zmizi okamzite po zarazeni rychlosti. Nezalezi na teplote motoru. Nekdy to drnceni mirne kolisa.

Jeste jsem se nedival jestli me nekde ve spodu nedrnci neco uvolnenyho, tak me nekamenujte ;) ale po zarazeni rychlosti to absolutne stichne, takze predpokladam mozna obdobny, co se tu resi.

Editováno: , autor: thomasino
Odkaz ke komentáři

Pridam dotaz sem... Poslednich cca 2t km se mi ozyva pri vyrazeni silne tlumene drnceni. Zmizi okamzite po zarazeni rychlosti. Nezalezi na teplote motoru. Nekdy to drnceni mirne kolisa.

Jeste jsem se nedival jestli me nekde ve spodu nedrnci neco uvolnenyho, tak me nekamenujte ;) ale po zarazeni rychlosti to absolutne stichne, takze predpokladam mozna obdobny, co se tu resi.

Občas drnčej rádi plasty v motoru, pokus se podívat okolo sání vzduchu....tam to většinou bejvá uvolněný :palec2:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...