Škodov_KÁR Vloženo 20. Duben 2023 Sdílet Vloženo 20. Duben 2023 Aké máte skúsenosti s prehrievaním telefónu v bezdrôtovej nabíjačke? Mám Iphone v plastovom obale, nabíjanie je pomalé a navyše sa dosť prehrieva. Máte niekto skúsenosť s obalmi, ktoré sú na to vhodné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kober Vloženo 20. Duben 2023 Sdílet Vloženo 20. Duben 2023 Pokud máš ještě puštěnou navigaci nebo něco jinýho, tak se telefon fakt rozžhaví. Ale s přehříváním nic neuděláš, mám u stolu bezdrátovou nabíječku a telefon se i tak docela zahřívá. Bez obalu je to lepší (teda alespoň mě příjde), ale pořád je to velmi znát. Mám iPhone 13. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 20. Duben 2023 Sdílet Vloženo 20. Duben 2023 Z tohohle důvodu používám minimálně... I když tam jen leží, tak se dost zahřeje... v létě je to vyloženě nepříjemné ho pak vzít do ruky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 20. Duben 2023 Sdílet Vloženo 20. Duben 2023 Oficialne podla Apple manualu pri standardnom nabijani cez QI by sa mal iPhone nabijat bez obalu. V pripade MagSafe, musi kompatibilny obal. V kazdom pripade, s obalom alebo bez, sa zahrieva celkom dost. Uz sa mi stalo, ze pri nabijani s obalom sa zohrial tak, ze obmedzil maximalny jas displeja na 50%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 20. Duben 2023 Sdílet Vloženo 20. Duben 2023 Implementácia škody je odpad, to isté robí s takmer každým telefónom. Nabíja to pravekým výkonom 5W, čo mali úplne prvé bezdrôtové nabíjačky a kvalitne to zohrieva telefón. Tiež ma to štve, nič s tým nenarobíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trixen Vloženo 20. Duben 2023 Sdílet Vloženo 20. Duben 2023 Možno je to málo, ale neprehrievalo by to s vyšším výkonom nabíjania ešte viac? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenycek Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 (editace) Já jsem bezdrátové nabíjení vzdal. Pořídil jsem si kabel a nabíjím přes něj. Jako "filtr" bezdrátového nabíjení používám tu Apple peněženku na záda s doklady :-) Za 2 hodiny cesty do Brna mi to nebylo schopné telefon vůbec nabít. Maximálně uvařit. Editováno: 21. Duben 2023, autor: jenycek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 Neříkám, že by se můj Samsung nehřál, ale není to nic zádasního a celkem pravidelně jezdím Ostrava - Brno, nebo Ov - Praha a vždy se zapnutým Waze a bezdrátové dobíjení z počátečních třeba i 50% nabije a telefon už kolem Olomouce a pak udrží na 100%. Jediné, co se děje, tak sem-tam vyskočí hláška, že se mobil nabíjí, což je celkem logické, když poklesne ze sta níže a začne zase krmit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 akoze nemozem povedat ze by sa nenabijal. nabija sa pokial clovek nenaviguje. ak naviguje tak aspon udrzuje rovnaku hladinu baterie. ale to pri 5W nie je nijak prekvapujuce. Skorej by ma zaujimalo, kedy niekto (3rd party) spravi retrofit stylom "vyber staru, zaloz novu". Nema nahodou aj golf rovnaku schranku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 Mám TCL 20 Pro. Hřeje hodně. Ale dobíjí. Sice pomalu, ale dobíjí i když přes něj jede navigace a Spotify. Naopak, já to hodnotím kladně. Mám ho v plastovém pouzdru ( poměrně silná vrstva na zádech). Klasická domácí bezdrátová nabíječka se přes to pouzdro nechytá. Ale v OIV ano! Takže asi malý výkon, ale silné záření, nevím. Ale prostě bezdrátově dobíjí a jsem spokojen. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ideal.bed6902 Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 U mně taky dobíjé v pohodě (iphone). Někdy se hřeje víc, někdy míň. Párkrát se nabíjení přerušilo kvůli teplotě. Ale v zásadě to funguje dobře, to pohodlí že se telefon jenom odloží a i když je téměř vybitý tak nma konci tam něco je je neocenitelné. Když pojedu několik hodin v kuse a budu chtít navigovat a budu mít pocit že bezdrátový nestačí připojím kabelem který vyřadí bezdrátové nabíjení a taky žádný problém. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 (editace) Já jsem s nabíjením spokojený tak 50/50. Jakmile chci nabíjet, nepoužívám CarPlay - to se telefon nenabíjí (ale ani nevybíjí) a hrozně hřeje. Pokud ho mám pouze připojený přes BT (hovory + hudba), tak nabíjí adekvátně rychle vzhledem k 5W, stejně tak adekvátně hřeje - v přirozené míře, asi jako na každé jiné bezdrátové nabíječce, to k tomu prostě patří. Vzhledem k tomu, že CarPlay využívám spíše sporadicky, celkově vzato jsem spokojený, že tam ta nabíječka je a mohu si v případě potřeby telefon dobít v autě. Ale souhlasím, že je to věc, kterou by ŠA mohla výrazně vylepšit. Editováno: 21. Duben 2023, autor: Rapid1.0 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 Pozor, prehrievanie telefónu pri bezdrôtovom nabíjaní vôbec k vlastnostiam bezdrôtového nabíjania nepatrí. Keď je to nabíjanie efektívne, straty do tepla sú minimálne. Už mám x-tý Samsung telefón s bezdrôtovým nabíjaním, nabíjam doma len bezdrôtovo, nabíjačka originál Samsung a telefón je len vlažný a to dobíja 3x rýchlejšie ako škoda nabíjačka. V octavii sa po hodine jazdy ten telefón pečie. Problém nastáva vtedy, keď cievka nabíjačky a telefónu nie sú nad sebou, zarovno, ale posunuté. Je to žiaľ v aute logické, lebo musí to brať všetky telefóny, ktoré podporujú bezdrôtové nabíjanie, či už menšie alebo väčšie. Dalo sa to vyriešiť viacerými cievkami, takže by tá plocha, na ktorú sa musí trafiť cievka telefónu bola väčšia, ale škoda šla cestou menšieho odporu. Niečo tam dali, ono to nejak funguje. Pritom by hodne pomohlo, keby tá nabíjačka bola napr. ventilovaná, to by to sa to prebytočné teplo odvetralo a neprehrievalo by to telefón, vtedy by som im to bol schopný odpustiť. Na dlhšiu cestu nabíjam telefón USB-C káblom a hodím ho pod lakťovú opierku, lebo som si za 300 EUR zaplatil bezdrôtové nabíjanie :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladik1983 Vloženo 21. Duben 2023 Sdílet Vloženo 21. Duben 2023 Originál nabíječka Samsung má větráček, proto se to tak nehřeje. To nabíječka v autě nemá a dochází k většímu zahřívání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 22. Duben 2023 Sdílet Vloženo 22. Duben 2023 Včera jsem jel 1 hodinu 10 minut. Telefon TCL 20 Pro zapojen pouze pro Handsfree. Tedy bez hudby a navigace. Dobito o 15%. Byl jen vlažný. Mně to stačí. V autě nečekám rychlé dobití. Stačí mi, když se nevybíjí, případně trochu "přibere". 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladik1983 Vloženo 22. Duben 2023 Sdílet Vloženo 22. Duben 2023 Ano máš pravdu to je dobrá poznámka, pokud se telefon během jízdy nepoužívá, ale jen nabíjí, tak se ani nijak zvlášť nezahřívá. Problém je spíš tedy Android auto bezdrátově při navigaci i pouštění hudby. To zahřeje telefon i bez nabíjení v bezdrátové přihrádce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 22. Duben 2023 Sdílet Vloženo 22. Duben 2023 Presne tak a na to predsa máme bezdrôtové android auto, no nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaroslava Hűbnerová Vloženo 22. Duben 2023 Sdílet Vloženo 22. Duben 2023 Mohu se zeptat na rozměry přihrádky? Mám jen klasickou bez bezdrátového nabíjení a přemýšlím, že bych si tam koupil něco takového (https://www.mironet.cz/qoltec-51844-bezdratova-nabijecka-cerna-qualcomm-quickcharge-30-10w+dp521684/). Je pravděpodobné, že to bude fungovat lépe než originál od Škody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladik1983 Vloženo 23. Duben 2023 Sdílet Vloženo 23. Duben 2023 Jardo a na co ti budou rozměry bezdrátové přihrádky? To nedává smysl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 24. Duben 2023 Sdílet Vloženo 24. Duben 2023 (editace) Navíc, přihrádka, jako taková, má rozměr identický, jen ji chybí zespodu cívka a káblík Editováno: 24. Duben 2023, autor: Zzzzz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladik1983 Vloženo 24. Duben 2023 Sdílet Vloženo 24. Duben 2023 Ta přihrádka se liší rozměry i tvarem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 24. Duben 2023 Sdílet Vloženo 24. Duben 2023 (editace) tak SRY, žil jsem v přesvědčení, že je, dle konfigurátoru stejná Editováno: 24. Duben 2023, autor: Zzzzz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 26. Červen 2023 Sdílet Vloženo 26. Červen 2023 Tento paškvil je konečne vyriešený (na našu smolu) až v Kodiaku II. Dnes vyšli nejaké prvé dojmy od novinárov a Kodiak II má: 2 podložky na bezdrôtové nabíjanie 2 telefónov naraz, každá o výkone 15W a obe sú ventilované. Keby sa tá elektronika dala retrofitnúť do O4 beriem hneď, ale silno pochybujem. Najviac ma pobavilo, keď Štefuca povedal spolusediacemu manažérovi zo škody že to chladenie je nevyhnutné, lebo tie telefóny sa prehrievajú a on na to posmešne zareagoval a povedal že samozrejme že sa prehrievajú. Vedia o tom a 4 roky to v O4 neriešia a na 99% ani nevyriešia, lobotómovia. Zaplatíš za to 300 eur, tak tam chceš položiť telefón a nestarať sa a nie že ho vyberieš a môžeš na ňom robiť volské oko, baterku mu to zničí raz dva. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikcevela Vloženo 27. Červen 2023 Sdílet Vloženo 27. Červen 2023 Mozme este dufat, ze s FL O4 to fixnu a ten diel bude fyzicky sediet aj v predFL. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 27. Červen 2023 Sdílet Vloženo 27. Červen 2023 áno to dúfam tiež. O4 má prísť až po Kodiakovi, takže je pravdepodobné, že to tam bude, ale v O4 ma inžinieri škodovky neprestávajú prekvapovať a to nemyslím v dobrom :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.