Přejít na obsah

Bezdrôtové nabíjanie - prehrievanie


Doporučené příspěvky

Pokud máš ještě puštěnou navigaci nebo něco jinýho, tak se telefon fakt rozžhaví. Ale s přehříváním nic neuděláš, mám u stolu bezdrátovou nabíječku a telefon se i tak docela zahřívá. Bez obalu je to lepší (teda alespoň mě příjde), ale pořád je to velmi znát.

 

Mám iPhone 13.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem bezdrátové nabíjení vzdal. Pořídil jsem si kabel a nabíjím přes něj. Jako "filtr" bezdrátového nabíjení používám tu Apple peněženku na záda s doklady :-)

 

Za 2 hodiny cesty do Brna mi to nebylo schopné telefon vůbec nabít. Maximálně uvařit.

Editováno: , autor: jenycek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neříkám, že by se můj Samsung nehřál, ale není to nic zádasního a celkem pravidelně jezdím Ostrava - Brno, nebo Ov - Praha a vždy se zapnutým Waze a bezdrátové dobíjení z počátečních třeba i 50% nabije a telefon už kolem Olomouce a pak udrží na 100%.

Jediné, co se děje, tak sem-tam vyskočí hláška, že se mobil nabíjí, což je celkem logické, když poklesne ze sta níže a začne zase krmit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

akoze nemozem povedat ze by sa nenabijal. nabija sa pokial clovek nenaviguje. ak naviguje tak aspon udrzuje rovnaku hladinu baterie. ale to pri 5W nie je nijak prekvapujuce.

Skorej by ma zaujimalo, kedy niekto (3rd party) spravi retrofit stylom "vyber staru, zaloz novu". Nema nahodou aj golf rovnaku schranku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám TCL 20 Pro. Hřeje hodně. Ale dobíjí. Sice pomalu, ale dobíjí i když přes něj jede navigace a Spotify. Naopak, já to hodnotím kladně. Mám ho v plastovém pouzdru ( poměrně silná vrstva na zádech). Klasická domácí bezdrátová nabíječka se přes to pouzdro nechytá. Ale v OIV ano! Takže asi malý výkon, ale silné záření, nevím. Ale prostě bezdrátově dobíjí a jsem spokojen. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mně taky dobíjé v pohodě (iphone). Někdy se hřeje víc, někdy míň. Párkrát se nabíjení přerušilo kvůli teplotě. Ale v zásadě to funguje dobře, to pohodlí že se telefon jenom odloží a i když je téměř vybitý tak nma konci tam něco je je neocenitelné.

 

Když pojedu několik hodin v kuse a budu chtít navigovat a budu mít pocit že bezdrátový nestačí připojím kabelem který vyřadí bezdrátové nabíjení a taky žádný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem s nabíjením spokojený tak 50/50. Jakmile chci nabíjet, nepoužívám CarPlay - to se telefon nenabíjí (ale ani nevybíjí) a hrozně hřeje. Pokud ho mám pouze připojený přes BT (hovory + hudba), tak nabíjí adekvátně rychle vzhledem k 5W, stejně tak adekvátně hřeje - v přirozené míře, asi jako na každé jiné bezdrátové nabíječce, to k tomu prostě patří. Vzhledem k tomu, že CarPlay využívám spíše sporadicky, celkově vzato jsem spokojený, že tam ta nabíječka je a mohu si v případě potřeby telefon dobít v autě. Ale souhlasím, že je to věc, kterou by ŠA mohla výrazně vylepšit.

Editováno: , autor: Rapid1.0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozor, prehrievanie telefónu pri bezdrôtovom nabíjaní vôbec k vlastnostiam bezdrôtového nabíjania nepatrí.

Keď je to nabíjanie efektívne, straty do tepla sú minimálne.

Už mám x-tý Samsung telefón s bezdrôtovým nabíjaním, nabíjam doma len bezdrôtovo, nabíjačka originál Samsung a telefón je len vlažný a to dobíja 3x rýchlejšie ako škoda nabíjačka.

V octavii sa po hodine jazdy ten telefón pečie.

Problém nastáva vtedy, keď cievka nabíjačky a telefónu nie sú nad sebou, zarovno, ale posunuté.

Je to žiaľ v aute logické, lebo musí to brať všetky telefóny, ktoré podporujú bezdrôtové nabíjanie, či už menšie alebo väčšie.

Dalo sa to vyriešiť viacerými cievkami, takže by tá plocha, na ktorú sa musí trafiť cievka telefónu bola väčšia, ale škoda šla cestou menšieho odporu.

Niečo tam dali, ono to nejak funguje.

Pritom by hodne pomohlo, keby tá nabíjačka bola napr. ventilovaná, to by to sa to prebytočné teplo odvetralo a neprehrievalo by to telefón, vtedy by som im to bol schopný odpustiť.

Na dlhšiu cestu nabíjam telefón USB-C káblom a hodím ho pod lakťovú opierku, lebo som si za 300 EUR zaplatil bezdrôtové nabíjanie :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano máš pravdu to je dobrá poznámka, pokud se telefon během jízdy nepoužívá, ale jen nabíjí, tak se ani nijak zvlášť nezahřívá. Problém je spíš tedy Android auto bezdrátově při navigaci i pouštění hudby. To zahřeje telefon i bez nabíjení v bezdrátové přihrádce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohu se zeptat na rozměry přihrádky? Mám jen klasickou bez bezdrátového nabíjení a přemýšlím, že bych si tam koupil něco takového (https://www.mironet.cz/qoltec-51844-bezdratova-nabijecka-cerna-qualcomm-quickcharge-30-10w+dp521684/). Je pravděpodobné, že to bude fungovat lépe než originál od Škody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tento paškvil je konečne vyriešený (na našu smolu) až v Kodiaku II.

Dnes vyšli nejaké prvé dojmy od novinárov a Kodiak II má: 2 podložky na bezdrôtové nabíjanie 2 telefónov naraz, každá o výkone 15W a obe sú ventilované.

Keby sa tá elektronika dala retrofitnúť do O4 beriem hneď, ale silno pochybujem.

Najviac ma pobavilo, keď Štefuca povedal spolusediacemu manažérovi zo škody že to chladenie je nevyhnutné, lebo tie telefóny sa prehrievajú a on na to posmešne zareagoval a povedal že samozrejme že sa prehrievajú.

Vedia o tom a 4 roky to v O4 neriešia a na 99% ani nevyriešia, lobotómovia.

Zaplatíš za to 300 eur, tak tam chceš položiť telefón a nestarať sa a nie že ho vyberieš a môžeš na ňom robiť volské oko, baterku mu to zničí raz dva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...