Delf Vloženo 28. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2006 ŘJ motoru >> Login >> 12233 >> Přizpůsobení >> kanál 05 >> hodnotu 32768 zvětšit... maximální akceptovatelná hodnota je 33099. viz http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...tartovací+dávka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jameson01 Vloženo 2. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 2. leden 2007 Ahoj panove, nejak se to vyresilo samo -odesla mi baterka, vymenil jsem ji a je - hurrra - po problemu se startovanim za tepla. V SKODA servisu mi uz vymenili cidlo, a nic....dalsi prisel na napad, ze to bude neco v elektrice.Nazor si udelejte sami, jwn ze me tahali penize a cas... A ono stacilo jen vymenit bateri. Vsechny zdravim a diky za pomoc a napovedu. Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlca01 Vloženo 4. leden 2007 Sdílet Vloženo 4. leden 2007 taky to budu řesit, mám 99 tdi 81kw a mám nachystaný starter valeo z 2001 , tak uvidim co to udela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karpe Vloženo 9. leden 2007 Sdílet Vloženo 9. leden 2007 taky to budu řesit, mám 99 tdi 81kw a mám nachystaný starter valeo z 2001 , tak uvidim co to udela. Tak co jak to vypadá po výměně starteru,asi taky pujdu do VALEA (Bosch má prej větší odběr ). Pozor ale na koupi starterů se stejným kodovým značením Bosch-Valeo........mají rozdílný počet zubů na pastorku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlca01 Vloženo 10. leden 2007 Sdílet Vloženo 10. leden 2007 no tak jeste sem to nestihl, a to myslis že jako ten starter tam nepujde ???? to by me teda nastvalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karpe Vloženo 10. leden 2007 Sdílet Vloženo 10. leden 2007 no tak jeste sem to nestihl, a to myslis že jako ten starter tam nepujde ???? to by me teda nastvalo. já bych to nerisk,Bosch má průměr pastorku o 1 mm menší ,čili záběr do věnce by byl o něco výše,což by mělo za následek větší a rychlejší opotřebení.....................někteří tvrdí ,že jde zaměnit (stejná rozteč na zubech),ale já osobně.??????????????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stubak Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 Zdravím všechny.Mám Octu 2001 1,9 TDi 81 Kw. Ted v zimě mi začlo blbnout startování. Někdy se stane,že to chytne na poprvé a někdy třeba dnes jsem to cca po půl hoďce nastartoval.Mám zvýšený příjem paliva. V létě jsem takový problém neměl až teď.Moc se v tom nevyznám, tak Vás prosím o radu . Ještě chci dodat,že mám v autě tajný vypínač-jestli to nemuže být tímhle? DĚKUJI stubak@seznam.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 27. leden 2007 Sdílet Vloženo 27. leden 2007 Zdravím všechny.Mám Octu 2001 1,9 TDi 81 Kw. Ted v zimě mi začlo blbnout startování. Někdy se stane,že to chytne na poprvé a někdy třeba dnes jsem to cca po půl hoďce nastartoval.Mám zvýšený příjem paliva. V létě jsem takový problém neměl až teď.Moc se v tom nevyznám, tak Vás prosím o radu . Ještě chci dodat,že mám v autě tajný vypínač-jestli to nemuže být tímhle?DĚKUJI stubak@seznam.cz Tajným vypínače to samozřejmě může být. Ale nepochopil jsem. To ti špatně chytá studený nebo teplý motor. To je totiž nutno rozlišit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 taky to budu řesit, mám 99 tdi 81kw a mám nachystaný starter valeo z 2001 , tak uvidim co to udela. Tak co jak to vypadá po výměně starteru,asi taky pujdu do VALEA (Bosch má prej větší odběr ). Pozor ale na koupi starterů se stejným kodovým značením Bosch-Valeo........mají rozdílný počet zubů na pastorku. Rozhodně není Valeo lepší než Bosch. Raději bych být tebou nechal opravit startér co máš. Nejčastějším problémem je vůle v pouzdru, ve kterém chodí pastorek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 měl sem start.dávku na max,a nepomohlo to,záleží asi v jakým je to stádiuvětšinou se vyjebou pouzdra rotoru ve starteru,za následek to má snad větší odpor při startu,při studeným nepoznáš-jednotka dá víc nafty jelikož je motor studený, sluchově to téměř nepoznáš,vypadá že točí stejně jak za studena tak za tepla,ale je to jak říkám, start.dávka možná pomůže,ale určitě jen dočasně znám to,,,stačí repas starteru...cca 2tis,vyměna uložení rotoru,,,,....atd,jinak fungl nový na prodejně cca 6tis,bosch,ale repas pokud si daj záležet tak vydrží jinak to tady na foru bylo na tisícekrát,stačí dát 'hledat' -teplé starty,dlouho točí...... Pouzdra rotoru nee Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 takže 2x po sobě špatný odpojil jsem čidlo a 3x na drcčidlo je rok a něco starý. Když přece odpojíš teplotní čidlo tak má motor start. dávku jako když je studený. Proto chytne na drc. To nemusí být teplotní čidlo špatné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 repas Bosche je na nic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Na dieselpoweru to několikrát řešili přepínacím relátkem ovládaným 50. Při startování vždy přepínalo z odporu čidla na odpor, který se přidal takže měl motor vždy při startu hodnotu teploty motoru jako když je studený a chytal pokaždé dobře. Zapojení jsem vyzkoušel, funguje to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 repas Bosche je na nic Proč myslíš? Jen vychozené pouzdro musí člověk vyměnit za Bosch a ne repliku z Carga. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 repas Bosche je na nic Souhlas a Vašou. Repas ,vyhozené peníze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 A měnil ten kdo repasoval startér permanentní megnety ve statoru? Ty totiž slábnou a startér ztrácí výkon a otáčí motorem pomaleji. Bez toho může být repas na nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 jo ale když si necháš vyměnit i ty magnety tak cenovka za repas je někde kolem 3 tis. já za 3 sehnal funglovku Valeo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Jinak napsal sem to ta blbě, maximální akceptovateln hodnota je 33268 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PURE Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Tak me muj mechanik provedl repas starteru a startuje to jako nikdy drive.Dal nove loziska,provedl srovnani kontaktu pod uhlikama (osoustruzil) a dal nove uhliky a taky pastorek.Vse funguje a startuje na druhou otacku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ignác Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 takže 2x po sobě špatný odpojil jsem čidlo a 3x na drcčidlo je rok a něco starý. Pokud auto startuje že trochu drcne motor, znamená to špatné teplotní čidlo? Bo tak jak mi to skvěle startovalo studené, tak poslední dobou to právě jako by při startu drclo a z výfuku se vyfoukne krásný obláček zplodin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karpe Vloženo 30. leden 2007 Sdílet Vloženo 30. leden 2007 Rozhodně není Valeo lepší než Bosch. Raději bych být tebou nechal opravit startér co máš. Nejčastějším problémem je vůle v pouzdru, ve kterém chodí pastorek Plně souhlasím s Vašou a Pepou007 repas starteru je na hovno.Funguje,ano,ale pouhopouhou chvíli.Chce to nový a za 3-4tis. není problém. A jestli VALEO nebo BOSCH je otázka názoru.Já osobně upřednostňuju VALEO...je spolehlivější. Poruchovost dle nashrom.info.: 30%VALEO - 70%BOSCH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.