Ondra16V Vloženo 4. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2023 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 4. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2023 Před nedávnem jsem v Olomouckém AAA autobazaru civěl na ojeté Citigo iV a hlavně na jeho sebevědomou cenu. Přesnou částku si tedy nepamatuji, ale nebyla moc pod tehdy oficiální prodejní cenou nového vozu. Nemělo to sice moc najeto, ale vzhledem k tomu, že určitě to tak již 3 roky od výroby mělo, tak nevím, nevím. Ostatně po cca 14 dnech jsem jel kolem a to Citigo iV tam pořád stálo. Na serveru TipCars je v současnosti cca 30 takových elektrických Citigo a všechny s dosti sebevědomou cenou, viz. jeden příklad dodávám níže. Tak nevím, připadá mi to jako dlouhodobé ležáky........ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 4. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2023 (editace) Za ty prachy nesmysl, ten kdo má peníze na elektro auto a zázemí pro něj, si rovnou pořídí enyaqa a zásadně dráž ho nevyjde, často se jedná o podnikatele, hodí si to tedy na firmu. 400K dostane z dotací, 20% dolů DPH a jsi na ceně 800 tisíc a určitě domluvíš i nějakou slevu 5-10% a jsi skoro na 700 tisících... proč kupovat naprostý low end ojeté citigo za skoro půl mega když o trochu dráž můžeš mít luxusní eletrické SuV s mnohem vyšší dojezdem? To nedává smysl. Editováno: 4. Srpen 2023, autor: informator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 5. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2023 1) ne každý podnikatel je (stejně jako FO) plátce DPH - tzn., že zde úplně nesedí prvních 20% (správně 21%) z tvého postu, 2) není mi známo, že by zatím byl vypsán dotační program pro malé a středně velké podnikatele na nákup EV, tzn., že tu nesedí dalších 400k Kč z Tvého výpočtu. 3) cílovka Citiga bude jiná, než u Enyaqa = typicky jsou to nákupní tašky pro manželky nebo různé rozvozy.. Enyaqa bych viděl jako rodinné auto nebo auto podnikatelů/manažerů Navíc DPH musíš pak stejně odvést při prodeji vozidla, takže jsou to zpravidla jen "půjčené" peníze do doby prodeje vozidla, s tím, že pak na DPH samozřejmě vrátíš méně než jsi z finančáku dostal při nákupu vozidla. Neberu zde nějaké machinace s prodejní částkou - prostě prodáš toto EV "protiúčtem" při nákupu nového vozidla v bazaru/autosalonu. Tedy žádný benzinkový prodej za zůstatkovou cenu 100k Kč po 3 letech užívání EV vozidla 🙂 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.