Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím. Upadla mi z pásu zarážka. Je to prostřední zadní pás. Bohužel nemůžu sehnat tento díl. Je to blbost za pár korun, ale chci mít auto v perfektním stavu.

Posílám fotku ze služebáku.

Nejvíce podobné jsem našel toto, ale není to úplně ono:

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/443857847b4pk-zarazka-pro-bezpecnostni-pas-skoda-13756.html?gclid=CjwKCAjw9-6oBhBaEiwAHv1QvG8J_WNkPes0Fx9_qCccwFUxOjmHtj3mzlkW6ZZw6Wflhb53Xne-HRoCdUsQAvD_BwE

20230911_080526.jpg

• 10 měsíců později...
  • Autor

Tak jsem zatím tento díl nikde nenašel.

Tak jestli znáš způsob, jakým se to rozebírá. pak bych si to vzal někde použité z nějaké bouračky Rapuda tvého MR.

V tom odkaze škoda-díly máš pod nadpisem alternativy čísel dílů, tak můžeš dle toho Googlit a hledat stejný vzhledově.

Nebo třetí možnost - dle tvého VIN by ti to měl dokázat objednat autorizovaný servis.

• 2 týdny později...
  • Autor

No nakonec jsem to objednal na TEMU. Cena originálního dílu cca 175Kč. Na TEMU 26Kč za 10ks. Na fotce to vypadá totožně :)

• 7 měsíců později...
  • Autor

Tak bohužel jsem koupil moc široký díl, kdy sice pás nezajede do sedačky, ale tahle zarážka má i druhou funkci a to, že samec pásu musí přejet přes tuto zařážku a vysí pak tedy cca v polovině sedačky. S touto větší zarážkou je samec nahoře na hraně sedačky, protože nepřejede přes tuto zarážku.

Takže pátrání pokračuje :(

Za mě to máš správně, viz první odkaz. Nic jiného objednat nejde. Je trochu jiný než ten původní, ale myslím, že funkci plní. Pokud vím, tak když se bez tohodle čudlu sklopí sedačka, tak se přepne pás a nejde potom zpátky (sedačka). Řešil jsem to samý.

Prošel jsem katalogy a napříč několika modely (včetně Rapida) je na předních i zadních pásech uváděný jen díl: 443 857 847 B 4PK.

Není možné, že ta náhrada z Temu má prostě jen špatné rozměry oproti originálu? Jednou bych tu částku obětoval a zkusil objednat origo díl.

Na pásu jsou dva čudly, menší a větší. Jeden objednat, druhý ne. Objednat jde jen ten větší.

Tak v tom případě je ten menší horní asi jen jako součást pásu a nemá ani samostatné číslo dílu. Vůbec nic se mi nepodařilo dohledat.

Tahle větší verze existuje s několika indexy, ale velikost je podle všeho vždycky stejná (uváděných 15-16mm) a může se lišit barvou.

Možná zkusit štěstí u jiné automobilky? Třeba by podobný díl z jiného auta mohl taky posloužit. 🤔

• Autor

Ten dil musi byt tak velky aby se zarazil o plast v sedacce, ale tak mali aby pres nej prosel samec pasu,kde je takova dirka, kde to projde

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.