Publikováno Říjen 27, 20231 r Zdravím a mám dotaz: Na STK zjištěna „ovalita“ pravé přední - co to je za závadu na brzdách (Škoda Fabia) a jak složitá závada to je? Děkuji za informaci.
Říjen 27, 20231 r Ovalitu může mít pouze buben, myšlena je asi boční házivost. Důsledkem je kopáni popř. vibrace brzd. Výměně kotouče a desek se nevyhneš. Před montáží nových kotoučů by bylo ideální úchylkoměrem zkontrolovat házivost náboje viz. scheibenbremsenposter-kotoucove-cz-a1-2018.pdf (skoleniaabosch.cz) body 5 a 9.
Říjen 28, 20231 r Autor Pravda - technik říkal že po odbrždění „kope“ - na měřidle v STK se to pak na displeji projevilo. Nechám to hned udělat v servisu. Poznatek je, že při jízdě a i během brždění nic přes pedál necítím a myslel jsem si jak mi to dobře brzdí, tedy ono to dobře brzdí jinak bych to již řešil. Dík za informace, kdybych nejel na technickou, tak bych s tím klidně jezdil dál, aniž bych něco poznal. 👍
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.