Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nějakou dobu jsem teď jezdil s novým autem, které má hlavní světlomety LED. Po návratu do svého S2 jsem zaregistroval, že jeho xenony svítí výrazně méně. A teď je otázkou, jestli to "méně" je vlastně v pořádku, jen jsem se namlsal LEDkami nebo jsou již xenony na odchodu. V tomto směru asi těžko radit, nebo je nějaká možnost, jak ověřit, že svítí, tak jak mají? A pokud bude zapotřebí výměna, tak máte, prosím, někdo tipy na výrobce nových výbojek? Líbí se mi buď Osram Xenarc Nightbraker, který má být asi to nej od Osramu, svítivost 3200 lm nebo běžný Bosch, který má ale 3550 lm. Nebo zvolit úplně něco jiného?

ledky vždy budou svítivější 
1: seš namlsanej
2: jak dlouho maš vybojky v procesu
3: xen D1s už je do čočky překonanej 
4: nahraď D1s led a zase budeš v mlsu

osobně to mám ... 

• Autor

Jak jsou instalované výbojky staré opravdu netuším, auto je z roku 2010 a jestli někdy dřív proběhla výměna (kupoval jsem ho v 2019) opravdu nevím. Ty LEDky zní lákavě, ale (možná jsem zbabělec), raději se držím oficiálních dílů s homologací (nemluvím nutně o dílech s logem Škoda). Podle webu by homologaci mít neměly, nemluvě o diskuzí ohledně chlazení. Abych si tím pak nepřidělal víc starostí než užitku.

Kúp cez web jeden nový xenon a porovnaj. Ak to bude rovnaké, tak vrátiš. Ak lepšie, tak kúpiš druhú... 

Ja som mal LED v čočke a nesvietili tak ako xenon. 

Upraveno od r_e_n_e

Za mě teda ledky lepší než výbojky. Jen je potřeba ohlídat teplotu světla.

• 2 týdny později...

Já už bych si v životě nekoupil předraženou xenonovou výbojku, přešel jsem na LeD D3S G2 od Libora z ledpodsviceni.cz a naprostá spokojenost a znatelný nárůst kvality osvětlení; udělal jsem i srovnávací video, kde je vidět, že je potřeba opravdu vybrat kvalitní LED a pak to funguje parádně.

• Autor

Vypadá to parádně, ale v tomto směru jsme trochu zbabělec - raději chci držet žárovky, která je homologovaná.

Jasně, každého volba, i když za čočkou sotva při kontrole nebo STK někdo něco pozná.

• 1 měsíc později...

Po dlhom uvažovaní som nainštaloval tie ledky a čuduj sa svete niečo uplne ine. Pekné biele svetlo a upršané ráno a cesta osvetlená.

Teraz už len aby aj neaký čas vydržali

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.