Přejít na obsah

Xenony - svítivost, výrobce nových žárovek


cosmicboy

Doporučené příspěvky

Nějakou dobu jsem teď jezdil s novým autem, které má hlavní světlomety LED. Po návratu do svého S2 jsem zaregistroval, že jeho xenony svítí výrazně méně. A teď je otázkou, jestli to "méně" je vlastně v pořádku, jen jsem se namlsal LEDkami nebo jsou již xenony na odchodu. V tomto směru asi těžko radit, nebo je nějaká možnost, jak ověřit, že svítí, tak jak mají? A pokud bude zapotřebí výměna, tak máte, prosím, někdo tipy na výrobce nových výbojek? Líbí se mi buď Osram Xenarc Nightbraker, který má být asi to nej od Osramu, svítivost 3200 lm nebo běžný Bosch, který má ale 3550 lm. Nebo zvolit úplně něco jiného?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsou instalované výbojky staré opravdu netuším, auto je z roku 2010 a jestli někdy dřív proběhla výměna (kupoval jsem ho v 2019) opravdu nevím. Ty LEDky zní lákavě, ale (možná jsem zbabělec), raději se držím oficiálních dílů s homologací (nemluvím nutně o dílech s logem Škoda). Podle webu by homologaci mít neměly, nemluvě o diskuzí ohledně chlazení. Abych si tím pak nepřidělal víc starostí než užitku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já už bych si v životě nekoupil předraženou xenonovou výbojku, přešel jsem na LeD D3S G2 od Libora z ledpodsviceni.cz a naprostá spokojenost a znatelný nárůst kvality osvětlení; udělal jsem i srovnávací video, kde je vidět, že je potřeba opravdu vybrat kvalitní LED a pak to funguje parádně.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...