Publikováno Prosinec 12, 20231 r Ahoj, dobrý den.. mám takovej dotaz… když nastartuju, a nechám motor na volnoběh, ozývá se takovej šustivej zvuk kladky na rozvodech.. jak hodně je tohle potřeba řešit ? Je to nějaký hodně vážný ? už byla jednou promazaná.. či co.. všem díky za odpověď 🙂
Prosinec 12, 20231 r To ti nikdo neřekne. Nevím jak ji kdo promazal, moc si to nedokážu představit. Kolik má auto najeto? Ráda šustí vodní pumpa.
Prosinec 13, 20231 r Kladky se nemažou, jsou tam zapouzdřené ložiska. Takže pokud vidíš vazelínu na kladce, tak to je špatně a je lepší ji vyměnit. Jak píše Vápno, kolik to má najeto, jak je to staré ? Upraveno Prosinec 13, 20231 r od SROTTY
Prosinec 27, 20231 r Autor Rok 2013, 250 tisíc najeto. je to dovezený z Nizozemska… Klučina, co mi to sháněl na tom nic neshledal. Tenhle šustivý/pumpující zvuk to začalo dělat třeba po cca 4/5 tisících kilometrech, co jsem s tím najela… IMG_8625.mov Upraveno Prosinec 27, 20231 r od Niky07
Prosinec 29, 20231 r S rozvodama jsou u 2.0 a 1.6 problémy. Obvykle stačí jen prostor vyfoukat vzduchem a na řemen nanést speciální mazivo. Ono to sice zmizí, ale ve většině případů se to vrátí. To by mohl být i tento případ. Jinak na 210k km se rozvody dle intervalu mění, takže bych volil cestu kontroly stavu řemene a podle toho řešil dál. Určitě se to tu už někde řešilo, nicméně přikládám info stran hluků z rozvodů do přílohy 🙂 rozvody.pdf Upraveno Prosinec 29, 20231 r od lucky.jack
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.